Slutspel i Helsingfors

Jag har läst en bra bok!

Den heter slutspel i Helsingfors. Huvudpersonen hette : Adam Wallgren. Adam Wallgren är en lovande målvakt i NHL. Hans första säsong i Seattle Wonders har varit magnifik. Innan säsongen är slut så måste han göra en sak… Han ska spela VM i Helsingfors. Han gjorde så Sverige fick spela VM-final, han räddade allting i matchen mot Kanada i semifinalen. Frågan är om han ska spela VM-finalen.

Natten till VM-finalen så händer det en konstig sak. Efter Kanadamatchen så packar materialarna ihop allting fast de hittar inte Adams plockhandske! Fast när alla grejer har packats ihop så ska all utrustning färdas till nästa arena. När allting ligger där så ligger hans plockhandske där…  Johan Hedberg ska stå i VM-finalen säger Sveriges förbundskapten när han presenterar truppen. De vinner VM-guldet och firar. På sommaren så åker han hem till sina föräldrar. En dag när han åker till ishallen så träffar han en tjej där som heter Jenny. Hon lyckas överlista Adam flera gånger. Adam frågar om hon vill följa med och fira midsommar med Adam, Mike och Susanna. De har en bra tid där.

Jag tyckte att boken var verklighetstrogen, rolig och spännande. Jag rekommenderar denna bok starkt till alla hockeyspelare där ute. Betyg 5 av 5.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *