SPANARNA

Författare:Helena Bross   Tecknare:Sonja Härdin

Boken handlar om kusinerna Moa och Simon som ska till sin mormor och fira Lucia. De ska också hjälpa deras mormor med en jul marknad byn ska ha.På jul marknaden ser de en skum gubbe som kollar in i ett hus och det ser ut som han letar efter något. Det visar sig att han är en gammal vän till mormors vän Getrud och ville bara se hur det gamla huset han hade lekt i som barn såg ut nu. Getrud och gubben som hette Lasse berättade om att de hade haft en detektiv klubb tillsammans. De berättar också att det var ett gammalt kassaskrin som försvann när de var små och som de försökte hitta tjuven som hade tagit det. Lasse visar en bok Getrud och Lasse hade. Där hade de antecknat lite ledtrådar. Fast de klarade aldrig att lösa mysteriet.Simon och Moa försöker lösa mysteriet med hjälp av deras kompis Linus genom ledtrådarna i boken.

Simon är huvudperson och han är ungefär 10 år och han är ganska modig och snäll. Han älskar att vara med sin mormor och han brukar hjälpa henne med mycket olika saker.Han gillar också att vara med sin kusin Moa som han brukar lösa mysterium med. Simon är ganska kort med brunt hår och bruna ögon.

Berättelsen utspelar sig på landet i en liten by. Det är en mysig liten by där alla känner alla. Simon och Moa bor hos deras mormor som bor i ett stort hus.Det är på vinter innan jul.

Jag tyckte att boken var spännande och det hände nya saker hela tiden. Den var lättläst och mysig. Den var verklighets trogen. Boken kunde varit roligare fast annars var den bra.

OBS .Läs de första böckerna i serien först.

Den får **** av fem stjärnor       Jesper 6b

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *