Vecka 39

Ibland säger en bild mer än 1000 ord…

Vår nya kompis Paddan som vi använder till bloggen!

Måndag:

    

 

Tisdag:

  

 

Onsdag: Vi hade slöjd. 4:an sydde med symaskin och 5:an gjorde bl.a. en flaska, stol eller skateramp. Efter rasten hade vi SO med Solweig. Till lunch fick vi kyckling tikka masala och ris och sen hade 4:orna engelska med Solweig och då spelade de engelskaspel och skrev.  5:orna hade svenska med Inga-Britt och jobbade med skiljetecken. Sen gick vi alla in till Solweig och skrev läxan som vi hade tränat på.

  

Torsdag:

 

Fredag:

 

Av: Dilsa, Wisam och Tova

 

 

Vecka 38

Måndag: 4:orna jobbade med personliga pronomen på engelskan. På matematik jobbade vi med problemlösning på tavlan och sen i böckerna. Efter rasten fick vi besök av 2 scouter som berättade om hur det är och vara scout. Efter det jobbade vi med stavning i arbetsblad. Sen hade vi utmaningen på sammansatta ord. Efter lunchrasten hade vi musik och vi sjöng en sifferramsa och lekte en musiklek. 5:orna jobbade i sina engelskaböcker.

 

Tisdag: 4:orna hade svenska med boken Simsalabim. 5:orna hade engelska med Solweig och vi jobbade med arbetsblad. Efter rasten hade vi idrott och då hade vi killerboll  och sen var det doppboll  och i slutet hade vi höjdhopp. Sen hade vi klassråd och vi bestämde att vi vill ha fler pingisrack. Efter lunchrasten hade alla bild med Solweig och vi fick rita av rönnbärskvistar. På biologin pratade vi om ekosystemet.

Onsdag: Vi hade slöjd och 4:orna började med en slöjdpåse. På geografin kollade vi på google maps och pratade om hur en atlas är uppbyggd. På engelskan hade 4:orna läxförhör och jobbade med ”A big family”. 5:orna hade svenska och jobbade med läsförståelse och med Simsalabim på datorn. Sedan hade vi läxförhör, bibliotek och läste i Lyckoslanten.

HÄR ÄR VI I DUNGEN B!!!!

Torsdag: Idag tränade vi på olika friidrottsgrenar vid Rudskolan. Vi sprang 60m, kast med en liten boll, 800m och längdhopp. Imorgon får vi reda på vem som åker med till KM. Efter lunchen hade vi svenska. Vi gick i genom våra svar på läsförstålsen, jobbade med skiljetecken och avslutade med ”Det här är jag”.

 

Fredag: Vi hade NO och jobbade med biologi med näringskedjan. Efter rasten hade vi ett bråkspel med olika delar. Man skulle vara två eller tre som spelar och se till att få en full spelplan med olika delar. Det var som ett pussel. Efter lunchrasten hade vi läxförhör i SO om världskartan. Efter det hade vi nutidsfrågor med Solweig.

  

Skrivet av: Filip, Malsor och Cipan

Vecka 37

Måndag: På matten tränade vi på att rita figurer som vi delade i olika antal delar. Vi tränade också på hur stor del av en figur som var målad. På engelska hade vi en pratövning. Vi fick gå runt och fråga varandra vad vi tycker om. Sedan lyssnade vi och läste den nya texten som vi fick i läxa. Efter rasten hade vi svenska och då jobbade vi med en text som handlade om havsörnar. Vi lyssnade, pratade om texten och jobbade med läsförståelse i par. Sedan jobbade vi med stavning och hade en lagtävling med sammansatta ord. Efter lunchen hade vi musik med Ann-Britt och då spelade vi ukulele.

Tisdag: 4:orna hade svenska och jobbade vidare med texten om Kajsa och havsörnarna. Vi fick läsa och sedan jobba med olika uttryck och svåra ord i texten. På idrotten lekte vi olika lekar. Det var kul! Vi hade klassråd och tog upp saker som vi vill ska bli bättre i klassen. På bilden fick vi måla solrosor med sockerlösning och vattenfärg. På biologin fick vi se en film som handlade om naturtyper och djurlivet runt Östersjön.

 

Onsdag: På slöjden jobbade vi vidare med våra saker och fick sy med maskin men den krånglade bara =( På SO:n spelade vi sänka skepp fast med ubåtar. Vi fick rita skolan från ett helikopterperspektiv och hitta Skogsbackeskolan på en karta. På svenskan jobbade 5:orna med ord och uttryck från utdraget ur boken ”Fågeltjuvarna”. 4:orna hade engelska och fick en övning i att lyssna och sedan jobbade de i workbook. Sedan hade vi bibliotek och stavningsläxa.

På rasten spelar de flesta pingis!

  

Torsdag: På  morgonen hade vi skoljoggen. Det var fint och när vi kom i mål fick vi saft och kaka. Efter rasten hade vi matte och då spelade vi multiplikationsbingo och jobbade i 4B-boken. På kemin droppade vi sex droppar vatten på varje pulver och fick skriva vad som hände.

Fredag: På biologin läste vi om olika naturtyper. Efter rasten hade vi matte och då jobbade vi med problemlösning i olika grupper. Sen så hade vi elevens val i olika grupper med sånt man behöver träna på i svenska, matte och engelska. Efter lunchen jobbade vi med bloggen och nutidsorientering.

 

Skrivet av: Linn och Christoffer

Vecka 36

Måndag: Vi har jobbat vidare med bråk i matten. På engelskan  läste 4:orna en text som handlade om facebook.  Vi hade svenska och  fick tillbaka våra brev som vi skrivit till Angelica. Vi jobbade med läsförståelse och stavning. Nu tränar vi på sammansatta ord, t.ex kortlek och inte kort lek. På musiken jobbade vi med rösten och körde lite musikleken. På engelskan jobbade 5:orna med en text som handlade om ett hus. Vi fick läxa.

Tisdag: På engelskan lyssnade vi på en text som handlade om ett hus som några barn beskrev. Vi härmade Solweig. På svenskan fick 4:orna sina nya böcker och lyssnade på spökhistorier som vi sedan jobbade med i boken. På idrotten så körde vi bandy. Sen gick vi upp och hade klassråd och pratade om vad klassen tycker. Vi hade bild och skulle rita kroppen till våra huvuden. Sen på biologin pratade vi om naturtyper och fick rita.

 

Onsdag: På morgonen hade vi slöjd. 4:orna sydde på papper för att få symaskinskörkort. 5:orna hade träslöjd och fick göra olika saker. Vi hade SO och geografi och fick lära oss om ekvatorn och hur man hittar städer lättare på en karta. Vi fick en skattkarta. 4:orna hade engelska och 5:orna hade svenska och fick nya böcker och lysnade på mysterieberättelser och fick göra en bild. I slutet gick vi till biblioteket och lånade böcker.

Torsdag: På matten var vi ute och skulle göra olika uppdrag som handlade om problemlösning med bråk.  På idrotten spelade vi killerboll och sen körde vi parfotboll och duschboll.  Efter  idrotten gick  5:orna till Solweig och hade läxförhör på 12-15 ord. 4:orna läste i klassrummet. I slutet hade vi kemi och fick saker, t. ex skedar, burkar, plastpåsar och pulver. Sen fick vi känna, lukta och titta på pulvret och försöka lista ut vad det var.

     

Fredag: På morgonen pratade vi om vad som gränsar till Sverige och så pratade vi om vulkanutbrottet som var på Island för något år sedan. Vi ritade bilder till olika naturtyper. Vi hade genomgång om bråk och jobbade vidare. Under tiden vi väntade på fotograferingen löste vi gåtor, hängde gubbe, hade tyst läsning och hade mattekluringar på tavlan. Sedan tog vi kort. Efter lunchen hade vi nutidsfrågor och skrev bloggen.

 

Skrivet av: Makka, Dinar och Milos