Vecka 35

Måndag: Idag hade vi matte och vi jobbade med bråk. Vi fick vika ett papper i olika delar och färglägga delarna. På engelskan jobbade vi med  fingerdockor och vi fick berätta om dockan på engelska. På svenskan berättade Angelica om vad ämnnet innehåller. Vi fick en gruppuppgift med olika texter som vi skulle placera till rätt texttyp. Det var tex. en artikel, en dikt, en instruktion, en serie och en faktatext. Vi fick göra självporträtt. Vi hade musik och fick sjunga olika sånger.

  

Tisdag: På morgonen hade 5:orna engelska. De fick de nya böckerna som heter Happy. 4:orna hade svenska och då visade Angelica hur man skriver ett brev. Hon visade oss sina brev som hon fick när hon var lika gammal som oss. Vi fick också skriva ett brev till Angelica och ställa frågor till henne. På idrotten spelade vi brännboll. Det var kul! På bilden fick vi måla av oss själva och på biologin med Linda jobbade vi med växter, bakterier, svampar och djur.

Onsdag: Vi hade första slöjdlektionen. Vi fick sy kuddar och välja olika saker på träslöjden. Vi hade SO och hade först klassråd och sedan geografi. Vi fick bla. sätta ut världsdelar på en karta. 5:orna hade svenska och jobbade också med brev. 4:orna hade engelska och fick sina böcker. Sista passet fick vi göra en ny ”Det här är jag”.

 

Torsdag: Vi jobbade vidare med bråk. På idrotten hade vi basket och killerboll. Efter lunch hade vi Kemi med Linda och började med temat ”Kemiförsök”. Vi skulle lista ut vad för vitt pulver vi hade i påsen. Linda gick igenom säkerhetsregler. Vi ska alltid ha skyddsglasögon på oss och tvätta händerna ofta.

 

Fredag: Vi hade biologi på morgonen med Linda och jobbade vidare med det som finns i naturen. På matten så spelade vi pizzaspelet. Vi hade elevens val och då gick vi igenom vilka mål  vi ska jobba med. Efter lunchen så skrev vi ett nytt blogginlägg och de som var i klassrummet hade nutidsfrågor.

 Skrivit av: Dina ,Hasina och Shatao