Vecka 24

Måndag: Vi hade matte och jobbade med längd. 3:orna hade engelska och tränade på ordkunskap med korsord. 4:orna hade svenska och jobbade med 10 ord i veckan. 3:orna hade bild med Birgitta och 4:orna hade matte och jobbade med skala. Sen kom Sheeren och bjöd oss på fika. Hon gav oss kärleksmums och saft. Sen hade vi musik. Vi tränade inför skolavslutningen. 4:orna hade SO och avslutade arbetsområdet med landskapen i Sverige. Vi skulle i grupp sätta ut alla landskapen på en stor sverigekarta och sedan spelade vi memory om alla landskap.

 

Tisdag: Hela dagen idag hade vi lekdag på skolan. Vi var i blandade grupper och gick till 6 stationer. Det var tex. hinderbana, vattenbowling, bära vatten i en matsked, skeppsbrott, säckhoppning och ärtor i sugrör i en stafett. Vi firade också Malsor och Filip som fyllde 10 år.Två st fyllde år samma dag!

Onsdag: Vi tränade skolavslutningssången med Ulrika och hade 10 ord i veckan. Efter rasten så åkte vi buss till dansstudion i Karlstad med Dungen A och D. Vi lärde oss att dansa hip-hop. Det var skoj! När vi kom tilbaka så åt vi mat. Efter rasten städade vi våra boxar och tog hem MASSOR med saker!

Tosdag: 3 orna städade sina boxar. 4:orna fick spela schack. Efter rasten blev vi bjudna på glass och sås och strössel av våra fröknar. Vi hade sedan sista slöjdlektionen. Efter rasten tittade vi på fotbollsmatchen mellan 5-6:an och lärarna. Eleverna vann och Angelica var besviken och andfådd efter matchen. =)

  

Imorgon är det äntligen SKOLAVSLUTNING! Vi sjöng vår sång för alla föräldrar och syskon och sedan avsluade vi i klassrummet. Vi sa hej då, önskade varandra en härlig sommar och fick medaljer av Angelica där det stod något som hon tycker vi är duktiga på. Det stod olika saker på alla medaljer.

 

Vi är bäst!!!!

GLAD SOMMAR ÖNSKAR ALLA I DUNGEN B!!!!!

Skrivet av: Samuel och Linn

 

vecka 23

Lördag v. 22: I lördags åkte vi till Västerås med klassen och spelade schack mot andra skolor. Vi var och spelade på ABB arena i Västerås. Vi åkte buss med Herrhagsskolan.Vi fick spela 5 ronder var i klassen. Det var spänande och roligt att spela i Riksfinalen. Alla fick vinna minst en gång. =)

      

Måndag: På morgonen hade vi parläsning. Efter parläsningen gjorde 4:orna klart Norrland och började sen med Götaland. 3:orna hade engelska med Solweig. De jobbade med djur och rörelsesånger. 3:orna hade sedan bild med Birgita och målade blommor. 4:orna hade matte och fick lära sig en tabell som Angelica kunde. Den ska vi använda när vi ska växla mellan olika längdenheter. Efter lunchen hade vi musik och tränade på skolavslutningssången samt hade en tävling. Ann-Britt skrev också en bokstav och då skulle vi sjunga en sång som började på den bokstaven. I slutet av dagen hade vi Elevens val och jobbade med våra IUP-mål. Några jobbade med engelska, några skrev faktatexter om länder och några jobbade med multiplikation.

Vilket landskap får jag tro?

Tisdag: På morgonen hade vi tyst läsning och sedan läste Mikaela Bettys spegel. Vi fick paj och glass av henne för det var hennes sista dag. Vi lekte också 4 i soffan. =)) Sen gick vi ut på rast. Sen hade vi idrott med Daniel och Mikaela. Efter det gick vi in och 3:orna hade läxförhör i engelska och 4:orna fyllde i en enkät om hälsobesöket. Efter rasten hade 3:orna Elevens val och jobbade vidare med sina IUP-mål. Vi hade engelska och jobbade med traditioner. Vi läste en text som handlade om drottning Elisabeth som har varit på tronen i 60 år. Vi jobbade sedan vidare med vårt landskap i Götaland och skrev ut bilder som vi vill ha med på vår redovisning på fredag.

  

Onsdag: SVERIGES NATIONALDAG och vi var lediga från skolan!

Torsdag: På morgonen hade vi vårt sista biblioteksbesök. Vi jobbade också vidare med symmetri och fick göra egna symmetriska mönster som en kompis fick fortsätta på. 3:orna jobbade vidare med sina IUP-mål och 4:orna hade engelska och fick intervjua en kompis och fråga om saker som den gillar. Efter rasten hade vi högläsning och på slöjden gjorde vi slöjdpåsar eller andra saker. På idrotten spelade vi basket.

 

Fredag: 4:orna hade bild och vi redovisade vårt arbete om reklam. När vi var klara med reklamen fick vi rita av våra händer, som ska bli till en sol. Efter rasten hade vi engelska och vi förhörde varandra på orden. Vi har också läst om Englands drottning Elisabeth den andra, som firade att hon suttit 60 år som drottning. 3:orna hade matte och jobbade med längd och sen jobbade de med sina IUP-mål. 4:orna hade muntlig redovisning om landksapen i Götaland. Vi var lika duktiga som förra veckan tyckte Angelica. Efter lunchen gjorde vi korsordet i Bibeläventyret och fick med oss ett sommarbrev hem.

 

Skrivet av: Milos och Sajad

V. 22

Måndag: Idag har vi haft parläsning. Vi har jobbat med dikter. Vi fick änvända ord och sätta ihop de till en dikt. 3:orna hade engelska och vi tränade ännu mera på saker som vi hittar i våra rum. Vi hade matte och vi repeterade area och omkrets. Vi fick rita egna figurer som vi fick räkna ut area och omkrets på. Sedan fick vi alla gå fram till tavlan och berätta och visa hur vi räknade. Vi fick också jobba med de 3-dimensionella figurerna. Vi fick sitta med ryggarna mot varandra och beskriva figurerna vi fick i handen för en kompis som skulle gissa. Vi hade musik och då tränade vi på skolavslutningslåten och spelade bingo. Sista timmerna hade vi schack. Per från Schack4an var här och vi fick träna med klockor inför riksfinalen i Västerås.

 

Kyri hade fyllt år och bjöd på glass!

BINGO!

Tisdag: Idag  hade vi orientering i Jakobsbegsskogen. Klassen tyckte att de var roligt. Vi åt massa bullar så vi nästan inte orkade äta tacos i maten sen. Sedan hade 4:orna engelska. På engelskan läste vi en text som hette ”Do you understand”. Den handlade om en elak reporter. Treorna jobbade med sina IUP-mål. Vi fortsatte med lyrik-temat och fick skriva egna dikter på datorn.

   

Onsdag: Vi hade läxförhör i 10 ord i veckan. Sedan jobbade vi med längd och symmetri. Vi fick göra en egen symmetribild med vattenfärg. Sen var vi ute på olika stationer med kluringar och fick göra en stafett. Vi blev snurriga i huvudet =) Efter lunchen hade 4:orna elevens val och jobbade med sina IUP-mål. Sen hade vi SO och jobbade med geografi. Vi hade varsin kartbok och åkte på en resa genom Norrland. Angelica ställde frågor till oss om landskapen som vi har jobbat med. Vi använde oss av kartboken för att svara på frågorna. Vi fick sedan varsitt landskap som vi fick i läxa till fredag.

  

Torsdag: Idag läste vi upp våra dikter för klassen. 3:orna jobbade med sina IUP-mål. Vi hade högläsning. På slöjden så jobbade vi med återvinning. Vi hade idrott och då så körde vi innebandy och spökboll. På engelskan fortsatte 4:orna att träna på intervjun. Vi försöker att läsa med inlevelse. Vi började på en lek, som heter Top 5 där vi måste träna på att prata engelska.

Fredag: På bildlektionen i 4:an klistrade vi upp reklamen som vi klippte ur tidningarna förra veckan. På engelskan i 4:an spelade vi upp intervjun och vi fick förhöra varandra på orden som vi hade i läxa. 3:orna jobbade med matte och fick lära sig en tabell som man kan använda när man ska växla mellan olika längenheter. De jobbade med olika uppgifter där de fick träna på detta. 3:orna jobbade sedan med sina IUP-mål. Några skriver berättelser till en bild och använder då datorn, några jobbar med engelska texter och ord, några med multiplikation och några med faktatexter. 4:orna fick sedan gå fram och muntligt berätta om sitt landskap. Vi berättade och visade i kartboken vart landskapet ligger. Vi visade också våra bilder på landskapsdjuret, landskapsblomman och skölden som vi gjort till varje landskap. Angelica och Mikaela tyckte vi var jätteduktiga! Efter lunchen hade vi KLASSENS TIMME!!!! Vi gjorde utmaningen och hängde gubbe. Vi fick informationsbrev med oss hem.

 

Skrivet av: Jesper och Dina