Vecka 20 och 21

Vecka 20

Måndag: Idag pratade vi om hur Sveriges barn mår. Vi fick ett papper som vi läste. Treorna hade engelska och jobbade med saker som finns i klassrummet. Fyrorna jobbade med talstreck och skiljetecken. Sen hade fyrorna matte, vi jobbade med geometri och dem 3-dimensionella figurerna, area och omkrets. Vi hade också musik, högläsning och SO.

Tisdag: På morgonen tränade vi på sången som vi ska sjunga på presskonferensen. Sen hade vi bibliotek och datorer. På idrotten körde vi spökboll, duschboll och kacken. Fyrorna hade engelska och vi jobbade med klockslagen. Treorna hade svenska och jobbade vidare med skiljetecken. De skrev dialoger i par och spelade upp dem i en teater. Fyrorna hade svenska och tränade på att använda olika synonymord till sa och frågade som man kan använda i dialoger.

Dialogerna spelar upp i form av en teater.

Vecka 21

Måndag: Vi tränade inför presskonferensen. Treorna hade engelska och jobbade med ord som finns i ett hus. Fyrorna hade svenska och jobbade med skiljetecken i par. Treorna hade bild med Birgitta. Fyrorna jobbade med månghörningar i matten. Efter lunchrasten var det äntligen dags för presskonferensen. Radio och tidningar kom och vill du se hur de gick kan du gå in på www.sverigesradio.se P4 Värmland, Nwt eller VF. Anna Mollel vann omröstningen och vi fick se en film om henne. Tidningarna och radion intervjuade Dina och Albin i vår klass. Fyrorna jobbade med landskapen i Norrland.

 

Här är vi i tidningen =)

Tisdag: Vi hade bibliotek och datorer i mindre grupper. Vi hade textsamtal om Bettys spegel. På idrotten spelade vi basket, innebandy och fotboll med en vikarie. Mikaela hade lektion och jobbade med ordklasser tillsammans med treorna. Fyrorna hade matte och jobbade med vinklar.

Onsdag: På morgonen hade vi läxförhör i 10 ord i veckan. Sen jobbade vi med geometri och längd, en trea och en fyra tillsammans . Vi avslutade tekniktemat. Efter lunchrasten jobbade fyrorna med svenska med Mikaela. Vi jobbade med ordklasserna adjektiv ,substantiv och verb. Vi jobbade också med landskapen i Sverige.

Se så många substantiv, adjektiv och verb vi hittade!

Torsdag: Vi använde ordklasserna för att göra en dikt tillsammans i klassen. Varje grupp fick göra en mening med ett verb, ett substantiv och ett adjektiv. Meningarna satte vi ihop till en dikt som vi döpte till Angelicas dikt. Treorna jobbade vidare med lyrik och satte ihop en egen dikt som dem målade en bild till. Fyrorna hade engelska med Veronica och läste en text som handlade om en tjej som ljög att hon var sjuk för sin mamma. Fyrorna och treorna hade slöjd efter rasten. Fyrorna jobbade med återbruk och slöjdpåsar och treorna fick välja fritt på slöjden. På idrotten körde vi hörnfotboll.

 

Fredag: Treorna hade matte och jobbade med geometri och lägesord. De fick sitta i par med ryggarna mot varandra och sedan skulle den ena beskriva en figur och den andra gissa. Fyrorna hade bild och vi klippte ut reklam från tidningar som vi limmade på stora papper. Efter rasten hade treorna svenska med Mikaela och dem fortsatte med lyriken. Efter lunchrasten hade vi klassråd. Vi bestämde en massa saker, bland annat att vi ska ha en gemensam rastaktivitet nästa torsdag och att vi ska ha klassens timme nästa fredag.  Sen hade vi utvärderingen av bibeläventyret och efter det hade vi utmaningen. Sen kollade vi på Lilla aktuellt skola och bloggen.

 

Av: Cipan och Tova.

Vecka 19

Måndag: Idag har vi haft parläsning. 4:orna hade svenska. Vi jobbade med skiljetecken. Vi jobbade i par och fick tre texter som vi vi skulle sätta ut punkt och stor bokstav i. Vi fick 10 nya ord i tio ord i veckan. 3:orna hade engelska. De jobbade med veckodagarna och fick berätta om de olika dagarna. De fick också läsa kortare dialoger för att träna på att läsa flytande. 4:orna jobbade med geometri. Vi var ute och hittade och byggde olika geometriska figurer av pinnar och stenar. Vi räknade sedan ut omkretsen och arean på våra figurer. 3:orna hade bild med Birgitta och gjorde klart sina vikingaskepp. De jobbade också med läsförståelse och 10 ord i veckan. Vi hade musik. Vi skulle välja en låt till skolavslutnigen.Vi ändrade i en text. Vi jobbade vidare om Medelpad.

 

 

Tisdag: Idag var vi i två grupper. Vi skrev rent texter på datorn och var i biblioteket och lånade nya böker och hade textsamtal om boken Bettys spegel. På idrotten var vi utomhus och hade orientering och fotboll. Vi hade tyst läsning efter idrotten och 3:orna hade glosförhör i engelska. Efter lunchen hade 3:orna svenska och jobbade med skiljetecken precis som vi gjorde i måndags. På engelskan jobbade 4:orna med klockan. Sist på dagen jobbade vi med skrivmix.

  

Onsdag: På onsdag hade vi förhör på 10 ord i veckan. Vi hade matte. Vi hjälpte 3:orna med geometri. Vi jobbade i par med längd. Vi uppskattade och mätte olika saker i klassrummet i enheterna m, dm, cm och mm. Efter rasten hade vi NO, teknik. VI jobbade med IK-klassen och 5-6:an och byggde broar,luftbilar och vek saker. På slutet hade 4:orna matematik med Inga-Britt och schack. Vi tränade inför riksfinalen i Västerås som vi ska till den 2 juni. =)

 

Torsdag: Idag hade vi ”The Globe”.  Vi pratade om barnens rättigheter och Angelica och Solweig berättade lite kort om de 3 kandidaterna igen. 3:orna hade svenska och jobbade med frågeord, frågetecken och talstreck och jobbade med dialoger i par. 4:orna hade engelska och spelade spel. 3:orna hade matematik och jobbade med textuppgifter. 4:orna hade slöjd med Mari och vi fortsatte med återbruk. Mikaela hade högläsning och textsamtal. Efter det hade vi idrott.

 

Mobilväskor av återbruk och pussel som vi gjort på slöjden!

Fredag: 3:orna och 4:orna jobbade med bild och geometri och fick konstruera en kub,rättblock, pyramid, cylinder och en kon med papper. Efter rasten hade vi röstningen i The Globe. Det var precis som ett riktigt val och det var kul att få vara med om det. Nu väntar vi bara på röstresultatet. Vi hade också bibeläventyr med Margareta för sista gången.

      

Bibeläventyr med massa roliga rörelser =)

Skrivet av: Samuel och Hevi

 

Vecka 18

Onsdag: Idag började vi med vårat tekniktema som vi ska ha tillsammans i Dungen och med IK-klassen. Vi kollade på ett bildspel som handlade om uppfinnigar och broar. Vi fick lära oss om olika material som man kan bygga broar av, t.ex. natursten och betong. Sedan googlade vi på olika broar i världen. Den längsta bron finns i Kina. Efter rasten jobbade vi i blandade grupper. Några vek papper, några gjorde bilar och de andra byggde broar. Efter lunchen hade 4:orna matte och jobbade klart med tabeller och diagram.Sedan såg vi på film om Medelpad och jobbade med frågor om landskapet.

  

Torsdag: På morgonen pratade vi om röstningen i World´s childrens prize och lottade om vilka barn i klassen som ska hjälpa till med olika saker under röstningen nästa fredag.Vi ska t.ex ha några som är valförättare och några som räknar rösterna. 3:orna hade svenska och tränade på att framföra sina åsikter i en text. 4:orna hade engelska och fick skriva om hur en av våra dagar kan se ut. I syslöjden jobbade vi med återbruk och fick sy om gamla kläder till något nytt. På idrotten spelade vi fotboll och hade uppvärmning.

Fredag: 3:orna jobbade med geometri och var utomhus. De letade geometriska figurer ute i naturen och fick rita dem. De fick träna på att beskriva och förklara figurernas egenskaper, likheter och skillnader. De tränade också på att använda linjal. 4:orna hade bild och gjorde klart kvinnan med blå krage. Titta gärna på bilderna som sitter i korridoren. 3:orna hade svenska och jobbade vidare med att framföra och uttrycka sina åsikter i skrift och muntligt. 4:orna hade engelska och de skrev klart om ”A day in my life”. Hela klassen hade sedan bibeläventyr med Margareta från Svenska kyrkan. Vi fick lära oss fler rörelser och vara ännu mer delaktiga i dramat. Vi fick infobrev med oss hem idag.

  

Skrivet av: Linn och Milos