Vecka 17

Måndag: Idag har vi haft parläsning och 3:orna har haft engelska. De jobbade med klockan och veckodagarna. De fick säga vad de gör på de olika dagarna, tex. On monday I play fotball. 4:orna har haft svenska med Helena. Vi jobbade med faktatexter ,10 ord i veckan och läsförståelse. 3:orna fortsatte att måla sina vikingaskepp. Vi jobbade också med matte. Efter lunchrasten hade vi musik och vi fick välja vilka låtar vi ville ha till skolavslutningen. Vi avslutade dagen med att ha SO och jobba med våra landskap.

Tisdag: Idag hade vi i Åk 4 sista  simningen. Vi fick öva på att rädda liv under vattnet. 3:orna jobbade med räknesagor och problemlösning i matte. Vi hade idrott. 3:orna hade svenska och skrev om länder i Europa. 4:orna hade engelska och då fick vi berätta vad vi gör på morgonen innan vi går till skolan. Sedan hade vi matte och jobbade med tabeller och diagram.

Onsdag: Idag gick vi till bibloteket .Vi fick låna två böcker. Vi har haft skräpplockarvecka och idag pratade vi om miljön och källsortering. Vi fick tex. reda på hur lång tid det tar för olika saker att försvinna ute i naturen. Vi var på flaggsidan och letade efter skräp och vi fick papper med oss hem om hur man sorterar skräp. Vi hade läxförhör i 10 ord i veckan. 4:orna jobbade vidare med diagram och tabeller och några av oss gjorde egna undersökningar. På SO:n jobbade vi med landskap och några av oss skrev en faktatext om björnen.

   

Torsdag: På morgonen fick vi gå fram till klassen och berätta om vilken text vi hade läst i tidningen The Globe. Alla var jätteduktiga. Vi pratade också om demokrati och hur ett demokratiskt val går till. Hevi och Sajad var våra nya elevrådsreseptanter och var idag iväg på elevråd. På idrotten hade vi en vikarie och Tova och Linn hade lektion. De hade bestämt att vi skulle köra fotboll och spökboll.

 

Fredag: Idag har 3:orna haft matte. Angelica gick igenom vad man ska tänka på när man ska räkna textuppgifter och göra egna räknesagor. Det är viktigt att man först listar ut vilket räknesätt det är, att man ställer upp uträkningen och väljer en metod som man sedan visar på ett tydligt sätt. Man ska sedan skriva svar och skriva vilken enhet det är. De avslutade lektionen med att träna på multiplikationstabellerna 2,3 och 4 tillsammans under en lek. Efter rasten jobbade 3:orna vidare med faktatexter om länder, djur eller växter. Alla tycker att det är jätteroligt att skriva om länder =) 4:orna hade bild och engelska. På bilden fick vi fortsätta på kvinnan med den blå kragen. På engelskan arbetade vi med klockan och vad barnen gör vid olika tider på dygnet. Sedan hade vi bibeläventyr med Margareta och vi fick vara med och ha drama.

  

 

Skrivet av: Dina och Sajad

 

 

Vecka 16

Måndag: På morgonen hade vi tyst läsning. Sen gick fyrorna till Gustaf Fröding och spelade schack. De som kom på första, andra och tredje plats får komma till finalen i Västerås. Vi kom på fjärde plats av 17. Det var bara en poängs skillnad! Vi kan få dispens. Vi fick guldmedaljer. Medan vi var borta så hade treorna engelska, bild och svenska. Sedan hade vi musik. På musiken fick vi klappa till noter. Sen hade vi SO och då skrev vi klart om tjäder och liljekonvalj.

 

Tisdag: På morgonen hade treorna nationella prov. De hade mattespel medan fyrorna simmade på badhuset. Vi fick simma 200 meter vanligt sim och 50 meter ryggsim. Sen fick vi hoppa från 1, 3 och 5 meter. Sen  hade vi idrott. Då  körde vi spökboll. Sen hade vi engelska och vi jobbade med prepositioner. 3:orna jobbade med problemlösningsuppgifter i matte.

Onsdag: Idag har vi redovisat vår asagud för vår grupp. Sen gjorde vi en framsida till vikingatiden. Sedan jobbade vi med ”The Globe”. Vi ska få rösta på en person som har hjälpt barn som är dåligt behandlade i världen. Vi har också redovisat våra nyheter som vi hade i läxa. 4:orna hade sedan matte och jobbade vidare med tabeller och diagram och sen började vi med ett nytt landskap, Härjedalen, och såg på film om det landskapet.

Torsdag: Vi fortsatte att redovisa våra nyheter. Fyrona simmade. Treorna skrev faktatexter om ett valfritt land i Europa. Sen hade hela klassen slöjd. Vi lyssnade på högläsning. Sen hade vi idrott och vi spelade fotboll och innebandy. Sen gick vi hem eller till fritids.

Fredag: Idag har vi haft bild och vi skulle måla kvinnan med den blå kragen. Sedan hade vi engelska och då hade vi läxförhör och sen hade vi en lek där vi skulle para ihop meningar som Solweig har klippt isär. 3:rona jobbade vidare med problemlösning i matte, både i par och enskilt, och sen också med faktatexter. Sen jobbade vi med bibeln och då kom det en tjej och pratade om bibeln med oss. Vi får lära oss vad bibeln handlar om på ett lekfullt sätt.Till lunch fick vi pannkakor och sylt.=) Sedan fick vi informationsbrev hem.

 

 

Skrivet av Tova och Jesper. Trevligt att ni läste!!! Hoppas att ni gilade bilerna. Vi lägger upp ett nytt inlägg nästa fredag. Tack så mycket!

V.14

Måndag:

Vi hade tyst läsning på morgonen som vanligt. Efter det så forsatte några med sina asagudar och dom som var klara fick rita påskbrev. 3:orna hade engelska med Solweig och vi jobbade med faktatexter. Efter rasten gick 4:orna till Birgitta och fick göra en mattediagnos. Sen gick vi till Solweig och fick göra 10 veckans ord och sen läsförståelse. 3:orna hade Nationella-prov i matte. Efter lunchrasten hade vi alla musik. Sen gick 3:orna hem och 4:orna fick spela schack.

Tisdag: Idag på morgonen kollade vi på en film. Den handlade om högtider och traditioner på våren. Vi pratade om filmen. Alla fick berätta vilken av hogtiderna de gillar bäst och varför och några i klassen berättade om hur det är att fasta. Sen fick vi måla påskbrev. Efter rasten gick vi på idrott vi körde fotboll och sen körde vi spökboll. Efter lunchrasten hade 4:orna engelska med Solweig och 3:orna hade matte och dom jobbade med bråk. Sen slutade 3:orna och 4:orna hade matte och jobbade med vardagsmatematik.

 

 

Onsdag: Vi fortsatte med att bygga hus (Kretsar kring el). Efter rasten hade vi 10 ord i veckan förhör. Vi redovisade husen som vi byggde inför klassen. Efter det så hade vi äggpickning och äggrullning. Sajad vann i äggpickning och Tova i äggrullning. Grattis!3:orna slutade efter rasten. 4:orna fick börja med ett nytt kapitel i matte som heter Tabeller och Diagram. Vi har suttit med Angelica och kollat vilka mål vi har nått i Division, Multiplikation och Almanackan. Sedan hade vi SO och då skrev fick vi välja om vi ville skriva om Gästriklands landskapsblomma, liljekonvalj, eller landskapsdjuret Tjädern.

 

Vinnarna med sitt pris!

Torsdag: Idag på morgonen fick vi besök av en påskkärring som delade ut godis till oss innan hon skulle flyga till blåkulla =) 3:orna hade sista enskilda NA-provet i matte och 4:orna gick och simmade. Efter rasten kom 4:orna tillbaks och fick gå på sy-slöjd direkt. 3:orna hade trä-slöjd. Efter rasten hade vi högläsning och sen fick vi brev hem och tider för utvecklingssamtal och sen gick vi på idrott.

Runskrift i fina tavlor med pinnar som ram.

Påskpyssel på slöjden!

 GLAD PÅSK FRÅN OSS I DUNGEN B

Skrivet av: Cipan och Samuel