Vecka 13

Måndag: Vi har haft parläsning. Vi hade svenska med Angelica och fick gå fram och beskriva någon av personerna som vi hade ritat. De andra fick gissa. Åk 4 har vart med Birgitta och haft matte och schack och sedan med Solweig och haft Tio ord i veckan och läsförståelse. Åk 3 har haft NA-prov i svenska och tio ord i veckan. Vi skulle ha musik men istället spelade vi schack. Vi i Åk 4 har haft SO om landskapet Gästrikland. Vi har haft tyst läsning. Åk 3 har haft engelska med Solweig.

Tisdag: Vi har haft svenska och jobbade med vokaler och med matte. Dina och Milos har varit på elevråd och fick till uppgift att i klassen diskutera vilka regler vi vill ha på fotbollen. Tillsammans med 5-6:an bestämde vi att vi ska köra med riktiga regler men inte med inkast. Vi har haft idrott med Maria. 3:orna har haft engelskaförhör och sedan matte. De jobbade med mönster. 4:orna har haft engelska med Solweig.  

Onsdag: Vi har haft kretsar kring el och då fortsatte vi med våra hus. Vi har nu börjar dra in ledningarna och planerat vart lamporna ska sitta. Husen blir väldigt olika. Några väljer att ha en strömbrytare och andra väljer att ha flera. Vi har haft läxförhör i 10 ord i veckan. Vi har haft matte och SO med Angelica .Vi har haft högläsning och började läsa en ny bok som heter ”Bettys spegel”. Vi fick brandalarmsövning och vi var snabba ut men lite för snabba in tillbaka så rektorn kom och sa att nästa gång måste vi vänta på att Angelica säger att vi får gå in igen. Vår fröken fick sitta med var och en i klassen. Vi fick svara på några frågor på datorn om vad vi tycker om skolan och om vi har nått målen i vår IUP.  

Torsdag: I dag hade vi engelska med Solweig. Vi hade slöjd ute med Mari och Ronny. Vi fick göra våra ramar och sy till våra runstenar. Vi har haft idrott med Maria. 3:orna har haft NA-prov i matte. Vi har haft tyst läsning och högläsning.

Fredag: 3: orna hade NA prov i svenska  och 4:orna hade bild med Solweig. Vi härmade Picasso och ritade av varandra utan att titta på papperet. Vi fick oss ett gott skratt, för vi såg alla lite konstiga ut. Men den färdiga tavlan med färg blev riktigt häftig. Vi jobbade vidare med våra asagudar och hade klassråd. Angelica ska köpa nya fotbollar till klassen och sedan röstade vi fram nya representanter till elevrådet. Vi fick med oss informationsbrev och lappar om utvecklingssamtal hem. 4:orna fick också brev om simningen med sig hem.

Ordförande och sekreterare på klassrådet.

Skrivet av: Hevi och Linn

Vecka 12

Måndag: På morgonen så läste Angelica upp våra sportlovsberättelser och så läste hon upp några av 4:ornas spökhistorier. 3:orna hade engelska och då fick dem gå fram en och en och de andra fick berätta vad de hade på sig. 4:orna hade svenska och vi jobbade med faktatexter. Åk 3 hade nationela prov  och åk 4 hade matte med Birgitta. Sedan hade vi 10 ord i veckan och läsförståelse. På musiken spelade vi ukelele och det var svårt. I SO började vi med landskapet Gästrikland och såg på en film om landskapet.

Tisdag: Idag hade vi bibliotek och lånade nya bra böcker. Vi har jobbat med vokaler. Vi har jobbat i matteboken. I dag hade vi idrott och tränade på att rädda liv och vi körde badminton. 3:orna hade matte med Angelica och jobbade med räknehändelser och mönster. Vi fick läxa av Solweig i engelska. I slutet hade vi matte med Angelica.

 

Cipan överraskade klassen och visade hur han hade skrivit våra namn på hans språk, kurdiska.

Onsdag: Idag  hade vi läxförhör i  10 ord i veckan och jobbade med matte. Idag fick vi matteläxa. I temat kretsar kring el skulle vi göra en ritning av ett hus i grupp som vi sedan ska tillverka. Huset ska ha 4 rum med belysning i alla rum. Vi hade matte på tavlan. I matsalen ställde vi oss alla upp och sjöng för Annika. I slutet hade vi SO.

 

Torsdag : 3 orna hade nationella prov och läste högt och hade textsamtal. Dem som var klara med det jobbade med Forma språket. 4:orna hade engelska och körde memory. Vi läste ut boken om Pettite. I slöjden började vi med att göra runor. På idrotten fick man välja om man ville vara inne eller ute. Dem som var inne körde innebandy och dem som var ute körde vattenballongskrig.

Röris för att orka med långa lektionspass! =)

Fredag: 3:orna hade nationella prov i matte. 4:orna hade bild och gjorde klart vikingaskeppen. På engelskan tränade vi på att skriva små berättelser fritt. När vi jobbade med vikingatiden pratade Angelica lite om asatron och sedan fick vi varsin gud som vi fick läsa om. Nästa gång ska vi skriva en faktatext och berätta för gruppen om guden som vi har jobbat med. Efter rasten hade vi frågesporten om Birka och sedan tittade vi på Lilla Aktuellt Skola och hade frågesport på det.

 

Skrivet av: Dina och Milos

Vecka 11

Måndag: Idag gick vi i Åk 4 till Gustaf Fröding och spelade schack.Vi fick medaljer och gick vidare till distriktstävlingen. Vi fick möta barn från olika skolor. Vi fick chokladbollar medan vi väntade på att spela. På musiken fick vi prova att spela ukulele. Vi tittade om vi fick rätt när vi tippade på melodifestivalen. Makka och Hasina tippade rätt, Loreen. Treorna jobbade med vokaler och hade engelska med Solweig.

  

Tisdag: På morgonen hade vi svenska med Solweig medan treorna gjorde självbedömningen inför de nationella proven i svenska och matematik. Vi jobbade med almanackan två och två. Vi har haft idrott och vi gjorde en lek med bänkar, fyra lag och en fotboll. Treorna jobbade med faktatexter om djur.

 

Onsdag: Idag hade vi läxförhör på 10 ord i veckan. Vi jobbade klart med almanackan. Vi skrev berättelser om vikingarna. Vi fick välja att skriva om vikingabarn,krigare,handlare,husmor eller trälar och sedan berätta om hur det var att leva en dag på Vikingatiden. På slutet hade vi matte och so. Vi tittade på en film om Hälsingland.

Torsdag: Treorna hade nationella prov i matematik på morgonen och vi hade engelska med Solweig. Vi hade slöjd med Mari och treorna hade slöjd med Ronny. På idrotten spelade vi fotboll och lekte kacken med Maria.

   

Vi spelade schack i solen på rasten =)

Fredag: På morgonen hade treorna nationella prov i svenska, både muntligt och läsförståelse. Vi i Åk 4 hade bild och engelska med Solweig. På bilden gjorde vi vikingaskepp till havet som vi redan målat och på engelskan jobbade vi med frukostord och artighetsfraser. Vi jobbade med runor och runskrift och Angelica hade skrivt vad vi skulle göra på runsktift så först fick vi lösa den uppgifter för att klara nästa.

 

Trevlig Helg =)

Skrivet av: Sajad och Tova

Vecka 10

Tisdag: Första dagen efter sportlovet var idag. Det var roligt att träffa sina kompisar igen. Sen gick vi till biblioteket och lånade nya böcker. Halva klassen gick och lånade och den andra skrev om sportlovet sen bytte vi. Efter rasten hade vi idrott och vi hade hinderbana och duschboll. Vi tränade på 10 nya ord som vi fick i läxa till onsdag. Efter lunchen hade 4:orna engelska med Solweig. Vi tränade på månader, årstider och vekodagar och avslutade med en lek. 3:orna hade svenska och jobbade med recept på olika sätt. Dem tränade på läsförståelse och hur man skriver ett recept. Sista lektionen jobbade vi med personbeskrivningar.

Onsdag: Precis som vanligt hade vi tyst läsning på morgonen. Vi skriver bokrecensioner om böckerna vi läser. Sen hade vi läxförhör i Tio ord i veckan. Vi jobbade med matematik. Efter rasten hade vi kretsar kring el. Vi byggde en strömbrytare som vi testade i en seriekoppling. Vi fick lära oss att den här kopplingen andvänds i ficklampor. Sen åt vi lunch. Efter lunchrasten hade vi matematik och jobbade med Hälsingland och tränade på schack inför tävlingen på måndag.

Lite Röris för att få ny energi!

Torsdag: Idag jobbade vi med Vikingatiden på morgonen och gick igenom fakta om staden Birka. 3:orna jobbade vidare med instruktioner, både skriftligt och läsning. 4:orna hade engelska och de pratade om olika frukostvanor och tränade på engelska frukostord. Sen hade vi slöjd och idrott.

 

Fredag: Idag hade vi i 4:an engelska och bild där vi målade himmel och hav till vårt vikingaskepp med vattenfärg. 3:orna hade matte och jobbade paktiskt med geometriska figurer, sortering, längd, mönster och likhetstecknet. På svenskan skrev 3:orna fantasiberättelser och skulle träna på att ha en bra början, ett innehåll och ett slut. Sedan jobbade vi med Vikingatiden och hade högläsning. Efter lunchen såg vi på bidragen som tävlar i melodifestivalen imorgon och vi fick tippa vinnare och sätta poäng.

Åååå vad konstig och pinsam den där låten med Björn Ranelid i Melodifestivalen är!!!!

Skrivet av: Cipan och Jesper