Vecka 8

Måndag: Vi började dagen med parläsnig. 4:orna hade matte och samtidigt hade 3:orna engelska. Solweig pratade med 3:orna om vad ansiktets olika delar heter på engelska. De får läxa, olika ord, på måndag till tisdag och det är viktigt att de tränar hemma och ber om hjälp hemma om de behöver det. 4:orna jobbade med personbeskrivningar, läsförståelse och tio ord i veckan.På musiken spelade Ann-Britt upp våra melodier på pianot. Sist på dagen hade 4:orna SO och jobbade med Sveriges landskap.

 

Tisdag: Idag  hade vi mådersmålärana på besök. Dem berättade om sina språk och sin kultur. Vi fick våra namn skrivna på t.ex. kurdiska och skrev vatten på olika språk. Vi jobbade också med vokalerna. På idrotten lekte vi skeppsbrott. 3:orna hade läxförör i engelska och 4:orna läste i sina biblioteksböcker. Efter lunchen hade 3:orna svenska och jobbade med vägbeskrivningar medan 4:orna hade engelska och sedan svenska.

 

Onsdag: Idag hade vi tio ord i veckan och jobbade vidare med multiplikation och division. Efter rasten hade vi kretsar kring el. Vi lärde oss olika symboler som elektriker använder sig av. Sedan lärde vi oss seriekoppling och parallellkoppling. Efter lunchen hade vi matte och började med Norrland.

Torsdag: Idag jobbade vi med vikingatiden och pratade om hur en vikingagård kunde se ut. 3:orna hade svenska och fick skriva en egen instruktion som de fick läsa upp för varandra. Vi hade slöjd och sen idrott.

 

Fotboll på rasten i solen =)

Fredag: 4:orna hade engelska och läste en text som handlade om månader, årstider och veckodagar och så fick vi berätta när vi själva är födda. På bilden slutförde vi bilden med Vincent van Goghs olivträdgård som förebild. 3:orna hade matte och jobbade med längd, geometriska figurer och olika begrepp. De fick ta instruktioner och rita olika figurer med en bestämd längd och sedan räkna ut omkretsen. Vi jobbade också med vikingatiden och jobbade då med vikingarnas kläder. Efter lunchen hade vi klassråd och pratade om vad som hade sagts på elevrådet i veckan. Vi fick med oss informationsbrev och lyckoslanten hem.

  

 

Skrivet av: Samuel

Vecka 7

Måndag: Vi har haft parläsning idag. Åk 4 har rättat sina matteböcker och 3:orna har haft engelska med Solweig. Åk 3 var på fritids och spelade spel. Sen hade dem 10 ord i veckan och läsförståelse. Vi skrev bärettelser och jobbade med kompisrättning på svenskan. Vi hade också 10 ord i veckan och läsförståelse. På musiken ritade vi noter som blev melodier. Åk 4 hade SO och jobbade med kartan över Svealand som vi fick i läxa till på onsdag. 

Lite röris för att bli av med lite energi =) 

Tisdag: Idag firade vi Alla hjärtans dag och började med att pyssla. Vi gjorde hjärtan i olika färger och skrev något fint på. Sedan fick vi rulltårta som Malsor och Birgitta hade bakat till hela klassen. Vi har haft idrott med en praktikant som hette Bob. Vi har haft svenska och vi hade skrivmix och jobbade med beskrivningar. 3:orna jobbade också med beskrivningar och beskrev personer.

  

Onsdag: Vi har haft 10 ord i veckan och vi var också på biblioteket. Vi har haft Krestar kring el och fick göra en hemlig låda med gömda kretsar i. Vi har hade matte och prov på Svealand. Vi fick fylla i en karta och se fick vi svara på frågor som Angelica ställde till oss muntligt. T.ex. skulle vi skriva vilket landskap Västerås ligger i och kunna namnet på älven som rinner genom hela Värmland. 

  

Torsdag: Vi har haft frilluftsdag. Vi fick välja mellan längdskidor, skridskor, att pimpla och pulka. Vi åt korv med bröd, det snöade och vi hade roligt!

  

Fredag: 3:orna hade matematik och jobbade lite praktiskt med division. 4:orna hade bild och fick skissa händer. 3:orna hade svenska och fick först måla en person och beskriva personen i punktform på baksidan av papperet. Sedan satt vi upp alla bilder och så fick en i taget välja en bild och beskriva som de andra fick gissa på. 4:orna hade engelska. Vi berättade när vi fyllde år och villken årstid det är då. Vi har haft SO och då jobbade vi med vikingar. Vi fick spela schack eller mattespel sista timmen. Varje morgon så kollar vi vilken temperatur det är och skriver upp det. Detta ska vi göra under några veckor och sen ska vi göra ett diagram till det.

  

 Skrivet av: Linn och Dina

Vecka 6

Måndag: Idag hade vi Kretsar kring el och då fortsatte vi med att få den stora glödlampan att lysa. Den lyste svagt för att batterierna var dåligt laddade. 3:orna hade engelska och jobbade med animals. De har nu en läxa mellan måndag och tisdag. Efter rasten jobbade vi med skrivmix och skrev fantasiberättelser.Vi hade kompisrättning. I par läste vi varandras berättelser och gav beröm och sa vad kompisen skulle träna mer på. Vi jobbade också med 10 ord i veckan och läsförståelse. 3:orna hade bild med Birgitta på fritids. På musiken gick vi igenom noter.   

Tisdag: Vi jobbade med vokalerna i svenska och vi hade genomgång i gånger och division. På idrotten spelade vi spökboll och danskull. På engelskan läste vi om olika väder i december i olika länder och årstider. Vi lyssnade också på väderleksrapporten på engelska där vi även tränade väderstrecken. På svenskan jobbade 3:orna med att beskriva ett föremål. De skulle läsa en text och förstå vilket föremål som beskrevs och sen skulle de välja ett föremål och själva beskriva det.

Onsdag: Idag var det en tjej med i klassen som heter Veronica och som ska hjälpa oss med läsning och andra saker. Vi hade läxförhör på 10 ord i veckan och sedan jobbade vi med matte och spelade bingo innan rasten. Vi hade Kretsar kring el och då fick vi göra en ledningsprovare och testa vilka föremål som leder ström. Efter rasten hade vi matte och sen tittade vi på en film om Södermanland och jobbade med det landskapet.

 

Torsdag: Vi jobbade med Vikingatiden på morgonen och sen hade 3:orna svenska och 4:orna engelska. Senare på dagen hade vi slöjd och idrott.

Fredag: Vi hade bild och började måla med akrylfärger. Vi målade Vincent van Goghs olivträdgård. På matten hade Angelica genomgång med 3:orna och sedan jobbade de i böckerna. På svenskan fick 3:orna sitta i en ring och sedan fick en i taget ta en lapp med ett föremål på som de muntligt fick förklara för de andra som fick gissa. Vi började med ett nytt arbetsområde om Vikingatiden och såg en film som handlade om hur det var att vara en viking. Efter lunchen hade vi klassråd och sedan fick vi spela schack. Med oss hem idag fick vi informationsbrev och brev om friluftsdagen.

  

 

Skrivet av: Hevi och Sajad

Vecka 5

Måndag:

Vi hade parläsning. Vi är två och två och läser högt för varandra. 3:orna hade bild med Birgitta. Vi fick skriva en fantasiberättelse i Skrivmix. Vi använde också ett ng-spel för att lära oss mer om ng-ljudet. På slutet hade vi SO och jobbade med olika begrepp, tex. tätort, kommun, älv och vik. Vi spelade ett memory för att träna på detta.

  

Tisdag

Vi hade bibliotek och lånade nya böcker. På idrotten hade vi danskull och spökboll och så skulle vi träna på att slappna av. 4 orna hade Engelska och lekte resturang. På slutet hade vi matte och avslutade addition och subtraktion.

Onsdag

Hela klassen spelade bingospel med plus och minus och gånger. Vi hade läxförhör på 10 ord i veckan. I vårt nya tema kretsar kring el testade vi olika sätt att få en lampa att lysa. Sedan skulle vi göra en sluten krets med en lamphållare och en batterihållare. Tillsammans i klassen skulle vi sedan gissa hur många batterier som behövs för att få en stor lampa att lysa. Några gissade på 2 batterier och några gissade på 14. Vi la alla batterier på rad, men vi lyckades inte som vi ville så vi ska göra om försöket en annan dag. Kanske var det ett batteri som inte fungerade? Vi fick tacos till lunch.

  

Torsdag

Vi kollade på en strömmande video där vi såg vart vikingarna reste. Solweig läste en  berättelse om vikingar. 3:orna skrev en berättelse på svenskan som handlade om att ta en promenad på månen. På engelskan tränade vi att beställa på restaurang. På slöjden skulle 3:orna göra skärbrädor och vi gjorde grytlappar, slöjdpåsar och en mössa. På idrotten hade vi vikarie och vi hade spökboll och en lek där vi tränade vår reaktion.

 

Fredag

Vi hade bild med Solweig. Vi tittade på konstverk av Vincent van Gogh och nästa gång ska vi rita en olivlund. Idag frotterade vi ett träd i svart. På engelskan redovisade vi besök på en restaurang. 3:orna hade en diagnos i addition och subtraktion för att avsluta det och nästa vecka ska dem börja med addition och subtraktion. 3:orna fick också berätta om en dröm de hade haft för en kompis. Sedan fick de återberätta kompisens dröm för klassen. På SO-passet jobbade vi vidare med Vikingafärderna och efter lunchen spelade vi schack och mattespel.