V. 4

Måndag: 3:orna hade engelska på första passet. De sjöng en sång för att lära sig kroppens olika delar på engelska. De fick också berätta om sig själva. På musiken fick vi lära oss vad fiolens olika delar heter. Sen hade vi förhör på dem nordiska länderna.

Tisdag: Angelica pratade om vokaler och konsonanter och berättade att man måste lyssna på hur vokalen låter för att veta hur ordet stavas, tex tak – tack. Vi fick ett häfte som vi jobbade i. På idrotten hade vi hinderbana och fick vår 10:e stjärna så på fredag får vi klassens timme. På engelskan lekte vi restaurang och 3:orna jobbade med berättelser på svenskan.

Onsdag: Idag var det Öppet hus i skolan och det var flera föräldrar som var här för att se hur vi jobbar. På morgonen spelade vi ett tärningsspel på mattelektionen där vi tränade positionssystemet och multiplikation. Efter rasten började vi med temat ”Kretsar kring el”. Vi skulle få en lampa att lysa med ett batteri och en sladd. Det var roligt men lite svårt också. Efter lunchen spelade vi i 4:an ett Tiokamratspel och ett spel som heter Rätt eller fel på matten.  

 

 

Torsdag: Vi jobbade med vikingatiden. 4:orna skrev om sig själva på engelskan. På slöjden fick vi sy färdigt våra saker som vi inte hann göra förra året. På idrotten spelade vi fotboll och badminton.

Fredag: 3:orna hade matte och på svenskan gjorde dem en diagnos som handlade om läsförståelse. 4:orna hade bild och engelska. Efter lunchen hade vi klassens timme. Vi fick själva välja vad vi ville göra och det blev 4 i soffan. Sedan firade vi Albin som fyller år på söndag. Med oss hem idag fick vi ett informationsbrev och en lapp om vinterfriluftsdagen. 3:orna fick också med sig information om de nationella proven.

Skrivet av Cipan och Jesper

V.2 & v.3

V. 2

Onsdag: Idag var första dagen efter jullovet och vi fick skriva om vårt jullov. Vi fick också muntligt berätta om en kompis jullov inför klassen. Vi började med ett nytt landskap, Uppland och hade matte. Det var roligt att komma tillbaka till skolan igen.

Torsdag: Vi i Åk 4 hade engelska med Solweig och vi fick välja en restaurang som vi fick träna på att beställa mat på. 3:orna hade svenska med Angelica och började arbeta med berättelser. Den här terminen är det 3:orna som har träslöjd och 4:orna som har syslöjd.

Fredag: 3:orna hade matte och jobbade vidare med addition och subtraktion. 4:orna hade bild och fick göra ett träd av svarta och vita papper som vi fick vika och måla. Efter rasten så hade 5-6:an planerat lekar till hela skolan. Vi lekte i blandade grupper. Det var roligt! Vi fick också spela schack. Efter lunchen fiskade vi fiskdamm. Det var snälla fiskar i år. Sedan dansade vi runt granen ute på skolgården och avslutade med några leker i klassen.

 

V. 3

Måndag: Vi firade Tova som fyllde 11 år. Hon hade bakat en jättegod kaka som hon bjöd på. Åk 3 hade engelska med Solweig. De fick presentera sig själva på engelska. Vi i Åk 4 jobbade med berättelser i svenskan. Sen hade vi musik. Vi tränade på vad några instrument heter. Per från Schack4an besökte oss igen. Vi fick lära oss nya knep.

Tisdag: Angelica var på utbildning så vi hade vikarie. Vi lånade nya böcker, hade matte och idrott. Det gick bra på idrotten och vi fick en stjärna.

Onsdag: Vi började  dagen med läxförhör i stavning och böjade sedan med vikingatiden. Vi såg en film och jobbade i par med olika uppgifter. Det första arbetsområdet som vi kommer arbeta med är Vikingafärderna. Vi hade också besök på skolan av kommunalrådet Per-Inge Lidén.

 

Torsdag: Vi jobbade vidare med Vikingatiden. Vi hade slöjd. Alla 3:or blev klara med sina tärningar och fick en stjärna för att de samarbetade och hjälpte varandra så bra. På idrotten lekte vi Kinesiska muren.

Fredag: Idag har vi i Åk 4 haft bild och engelska med Solweig. Vi arbetade med ord som stavas olika men låter lika, tex no – know. På bilden gjorde vi träd med penseltrick. 3:orna hade matte och svenska med Angelica. Sedan jobbade vi vidare med Vikingatiden. Innan lunch läste Angelica om 2 personer från vår bok ”Vi i Dungen B”. Vi får ledtrådar och ska sedan gissa vem i klassen Angelica pratar om. Vi firade Milos som fyllde år och åt glass efter klassrådet.