Vecka 51

Måndag

I måndags hade vi tomtespår och fick träffa den riktiga tomten! Vi fick gå en tipspromenad där vi fick olika ledtrådar. Vi skulle lista ut en stad. Rätt svar var London för dom äldre och för dem yngre barnen var det Stockholm. Vi fick läxa hem av Angelica. Vi hade musik och tränade sånger för julavslutningen. Vår klass ska sjunga Julen är här.

 

Tisdag 

Idag gick vi till biblioteket och lånade nya böcker som vi hade önskat oss. Vi lånade många böcker så att vi kunde läsa under jullovet. Det var innebandymatch och de vuxna mötte barnen. Första matchen vann de vuxna mot barnen och i den andra matchen blev det 3-3.

 

Onsdag

Vi hade läxförhör i Tio ord i veckan. Vi gick till skogen och hade avslutning för vårt tema. Vi gick tipspromenad för att se vad vi hade lärt oss under höstterminen och sen fick vi pepparkakor och glögg. Till lunch fick vi världens godaste julbord med julmust.

 

Torsdag

Idag var sista skoldagen innan jullovet. På morgonen var hela skolan i gymnastiksalen där vi sjöng, lyssnade på tal av rektorn och lottade ut pepparkakshuset. När vi sedan var i klassrummet fick vi besök av tomten. Vi tror att det var rektorn men är inte helt säkra. Tomten hade med sig ett STORT paket som vi spelade tärning om när vi skulle öppna det. Vi satt i en ring och den som slog en sexa skulle sätta på sig ett par vantar och försöka öppna paketet. Det var jättekul! Sedan dansade vi runt granen och åt lunch tillsammans.

  

God jul och gott nytt år önskar vi från Dungen B

Skrivet av Milos och Hevi

 

Vecka 50

Måndag: Vi har haft parläsning. Vi hade också Lucia-träning i gympasalen. Vi fick läxa i svenska, 10 ord i veckan. På slutet av dagen så hade vi SO och jobbade med Västmanland.

Tisdag: Idag har vi haft idrott. Vi har jobbat med läsförståelse och fick fika från föräldrargruppen =) 

Vi gick till ett äldreboende (PRO) och sjöng luciasånger. Gamlingarna tyckte att det var roligt! På kvällen kom alla föräldrar och kollade när vi lussade. Det spöregnade så vi fick flytta in till matsalen istället. När vi var klara med luciatåget så fick vi pepparkakaor ock glögg. Det smakade gott.

 

 

Onsdag: Idag har vi haft pysseldag. Hela Dungen var i blandade grupper. Vi bakade pepparkakor, vi gjorde garntomtar och vi gjorde julkort av randigt papper. På slutet kollade vi på film och fick lussekatter och pepparkakor och glögg. Vi såg på Astrid Lindgrens jul och Trolltyg i tomteskogen.

 

 

Tordag: Idag har vi haft metematik. Alla i 4:an och 3:an hade jylpyssel på slöjden. Man fick välja trä eller sy. Sen fick vi saft och pepparkakor. Vi hade gympa i klassrummet. Vi hade teori om regler. Vi lekte också en liten lek. Den gick ut på att härma gympaläraren. På slutet av dagen fick vi en påse med våra pepparkakor med oss hem.

  

 

Fredag: Idag har 3:orna haft matte medan 4:orna hade bild sista gången innan jul. Vi blåste i ett sugrör så att det blev ett träd. Sen klippte vi minitomtar och limmade dem på träden. Solweig har satt upp våra fina bilder på väggen i korridoren. 3:orna jobbade med Forma språket och då lärde dem sig hur man använder frågetecken på rätt sätt. 4:orna har haft engelska med Solweig. Istället för Lilla aktuellt skola så rättade vi våra 10 ord som vi hade i läxa och sedan jobbade vi med en ny sak: JULKUL. Dem som var med och lussade för PRO fick sluta klockan 12 i dag. Men dem som inte var med fick jobba till kl.13.30.

 

 

Skrivet av Tova och Samuel

Vecka 49

Måndag:
Idag har vi haft parläsning. Sen hade vi matematik. Vi fick rätta i våra matteböcker. Vi hade musik och vi tränade inför lucia.

Morgonsamling med tända ljus och adventskalendrar!

Tisdag:
Idag hade vi svenska på första passet. Och sen så jobbade vi med matematik . På idrotten hade vi vikarie. Vi var ute och lekte kullekar. Sen så träffade vi i Åk 4 skolsköterskan och tittade vi på en film om stress.

Onsdag:
I dag hade läxförhör i svenska. Vi skulle stava och skriva 10 ord samt skriva 3 meningar som vi hade tränat på hemma. Ulrika kom in till oss med sin gitarr och tränade några luciasånger med oss. Det var en rolig paus från skrivandet!

  

Vi hade också kemi och gjorde vårt sista uppdrag. Vi la en brustablett i en påse med vatten och stängde igen. Då fick vi se när koldioxidgas bildades. Vi pratade om hur man tillverkar läsk och hur man gör för att få kolsyra i den. Angelica sammanfattade temat Förändringar och vi gick tillbaka och tittade på alla tidgare uppdrag som vi har gjort. Vi i Åk 4 hade SO på eftermiddagen och gjorde då ett korsord om Dalarna.

  

 

Så här såg det ut i vår frys när Angelica skulle leta efter iskuberna som skulle skickas tillbaka med den blåa lådan =)

 

Torsdag:
I dag så fick vi nya böcker som vi hade önskat oss som vi fick låna. Det var spännande med så mycket nya böcker. Åk 3 fick skriva brev på riktigt brevpapper och själva välja vem dem ville skriva till. Sen hade vi slöjd för sista gången för höstterminen. Nästa vecka ska vi ha pysseldag på slöjdtimmen. Sen hade vi äntligen idrott inomhus igen. Vi hade hinderbana på idrotten.

 

 

Fredag:
Vi i 4:an hade bild och engelska med Solweig. Sen kollade vi på Lilla Aktuellt skola och vi fick också titta på vår blogg och Angelica visade alla kommentarer som vi hade fått. Det var jättekul att se att det faktiskt finns folk som läser det vi skriver. Vi bestämde att vi ska börja svara på dem kommentarer som vi får men det hann vi inte idag. Vi tränade också inför lucia. Vi fick gå hem lite tidigare idag på grund av att vi får vara kvar längre på luciadagen.

Skrivet av Cipan och Jesper

vecka 48

Måndag:
Idag har vi haft parläsnig . Vi har också  haft skrivmix där vi arbetade med annonser, hur man kan skriva lockande frågor till olika annonser. Sen så jobbade vi med läsförståelse. Vi har också haft besök av en som heter Per från Schack4an som lärde oss att spela schack. Han berättade om en turnering som vi kan välja att vara med i. Vi tränade också på luciasånger  med Ann-Britt.

 

Våra fina fredsdikter som äntligen har kommit upp på väggen!

 

Tisdag
Vi har haft biblioktek där vi lånade nya böcker. Vi i 4:an hade idrott och var på parkleken där vi hade lekstund. 3:an simmade sin sista simlektion och gjorde detta jättebra! De fick mycket beröm av all personal på badhuset.

Onsdag:
I dag har vi skrivit komplimanger till alla kompisar i klassen som ska användas till en advetskalender. Hela Dungen var också i skogen där vi fick olika uppdrag av fröknarna. Vi skulle tex. göra en kvadrat av stenar och grenar. Vi fick också lägga en sträcka av stenar och grenar.

   

  

Torsdag
En i klassen fick idag gå fram och läsa sina komplimanger och fick sedan en pepparkaka  med sitt namn på. Solweig läste ur  kalendern A Christmas Carol av Charles Dickens. Sedan i svenskan skrev vi om trädet asp. 3:orna arbetade i skrivmix och började med att skriva brev. Angelica hade med sig 2 brev som hon hade fått när hon var lika gammal som oss och som hon läste  för oss. På engelskan så tränade vi mer på kläder och väderord.Sedan hade vi slöjd och idrott.

  

Fredag:
I dag har vi tränat luciasångerna med Ann-Britt. De som inte var med på lucia fick jobba med matte i 5:ornas och 6:ornas klassrum. Vi hade också bild. Idag skulle man rita ett träd med bara svart färg genom att blåsa genom ett sugrör. Vi såg på Lilla aktuellt skola och avslutade dagen med att se på ”Vara vänner” och pratade om hur man är en bra kompis. Vi fick månadsbrev med oss hem.

Av: Dina och Samuel