Vecka 47

Måndag
I måndags hade vi so och jobbade med Dalarna. Vi målade landskapsskölden och gjorde korsord om Dalarna. Vi har haft musik och tränat luciasånger och adventsånger. Vi tränade på att substraktion och addition hör ihop.

Tisdag
Vi jobbade med trädet lönn och skrev en tankekarta på tavlan om lönn. Vi har haft matematik och jobbat med problemlösningar i åk 4. Vi har haft engelska med Solweig och har haft läxa hem om kläder. Vi skulle lära oss att stava klädnamnen och kunna uttala dem.

Onsdag
Vi hade kemi och uppdraget hette ”Det bubblar och fräser”. Vi hade ett glas, förstorings- glas och en träpinne. Vi blandade bikarbonat med ättika och då kom det bubblor upp. Vi hade matematik och jobbade med problemlösning i smågrupper, både åk 4 och åk 3.

  

 

Torsdag
Vi i åk 4 hade träslöjd. Vi hade också idrott med Maria och körde lekar lekar som hette doppboll. Vi hade engelska och där jobbade vi med kroppsdelarna.

Fredag
Hela skolan hade adventsfirande. Vi gick till kyrkan och sjöng sången ”Ett litet barn av Davids hus”.  Förskoleklassen sjöng sedan själva . De var jätteduktiga! Vi tittade också på Lilla aktuellt skola i klassrummet och fick frågor om programmet som vi svarade på i par. Fredagen avslutade vi med klassråd och då bestämde vi att vi vill börja samla ihop stjärnor till klassens timme. Om vi arbetar bra på musiken, slöjden och idrotten får klassen en stjärna och när vi har fått 10 stjärnor får vi ha klassens timme på fredagen.

  

Skrivet av Milos och Linn

Vecka 46

I måndags hade 3:or och 4:or engelska tillsammans. Vi har jobbat med SO: Geografi där vi jobbar med Sveriges landskap. Vi skulle haft musik men vi hade istället berättelseboken. Vi berättade vad vi hade skrivit. Vi hade också  Svenska med läsförståelse.

I tisdags hade vi mysläsning på hela skolan och då läste vi för förskoleklassen två och två. Vi hade gympa och då gick vi till parkleken bara 4:orna för 3:orna simmade.

 

I onsdags kollade vi på dansuppvisning, gruppen heter Defenition of dance. Det var 3 killar och 3 tjejer. Det var jättebra!

  

 I torsdags hade 4:orna träslöjd och 3:orna simmade. Vi hade gympa också, då spelade några fotboll och några lekte under hökens vingar kom. Vi hade även Kemi och då kollade vi på våra saltkristaller.

     

I fredag hade vi bild. Vi har kollat på Lilla aktuellt skola och en film som handlar om att vara vänner. 4:orna har haft engelska.

Skrivet av Tova och Cipan