* v. 20-21

Hej!

Ett stort GRATTIS till er alla i klass 6! Nu är nationella proven klara! Detta har vi firat med lite filmmys med popcorn och dricka. Den 22 maj är ni välkomna på ”drop-in – öppen visning” av Nationella proven mellan kl. 17-20. Ni kan då titta igenom era prov och visa era föräldrar. Linda, Fredrik och Pernilla finns närvarande vid tillfället om ni vill fråga något.

Vi har delat ut tiderna för utvecklingssamtal. Vi lägger även upp dem här på bloggen. Utvecklingssamtalen drar igång v. 21. Det är det sista utvecklingssamtalet på mellanstadiet .

Denna vecka, v. 20,  har ni i läxa att gå in på Unikum och svara på frågor. Klicka på ”Samtalet” sedan på fliken ”inför samtalet” och svara på frågorna. Tänk på att svara utförligt och var noga med stor bokstav och punkt i dina meningar.

På bilden har vi gjort klart våra Picasso-målningar. Det har tagit hela terminen – men vilka konstverk det blev!!!! Titta på dem under skolarbeten/bild/porträtt på olika sätt/Picasso. Vi har också börjat göra fönstermålningar som ska pryda våra fönster lagom till skolavslutningen.

Vi kommer att påbörja ett avslutande arbete i teknik. Vi kommer att titta på detta på måndag. I engelskan kommer vi att titta på Goal och jobba med det. I idrotten kommer det att bli orientering de sista veckorna.

I  historia/svenska kommer vi arbeta med stormaktstiden i två veckor till och vi har nyligen gjort en studie av Drottning Kristina. Ni har skrivit egna frågor utifrån en text ni läst och dessa frågor har varit utgångspunkten för en kunskapskoll som ni gjort. Vi har också läst och sett på film om den hemska häxprocessen som var under 1600-talet  samt skrivit ett brev om hur det var när Vasa-skeppet sjönk. Under veckan som kommer ska vi skriva en artikel om häxprocessen och även fortsätta titta på hur Sverige förändras under Karl XII:s tid. Under v. 20-21 har ni i läxa att läsa på de frågor och svar vi arbetat med på lektionen. Ni kan ta med boken ”Koll på Stormaktstiden” hem men tänk på att vi använder den i skolan, så låt den ligga i väskan så kan vi fortsätta läsa och jobba med texterna på lektionerna. Det blir en kunskapskoll fred v. 21 som också är en del i underlaget för betygssättningen i historia.

Under v. 21 händer många andra spännande saker:
Denna vecka är det städvecka där 4-6 gör fint på skolgården. Vi kommer städa en del av skolgården under tisdagen.
torsdagen får hela 4-6 besök av författaren Torsten Bengtsson. Vi har läst boken ”Mördare”  i klassen kommer innan besöket också titta på boken ”En ond tid” som handlar om stormaktstiden och Snapphanarna.
fredagen har hela 4-6 rockrings- och hopprepstävlingar i olika lag på skolgården. Vi kommer äta korv med bröd ute och ha roligt tillsammans.

Hälsningar

Pernilla  och Fredrik

_________________________________________________________________________

Veckans läxor:

Språkval Franska: till tisdag

Språkval Tyska, Spanska: till onsdag

UNIKUM- fredag v. 20
Gå in på Unikum och svara på frågor om hur året i 6:an varit och hur du tänker kring att börja på högstadiet. Klicka på ”Samtalet” sedan på fliken ”inför samtalet” och svara på frågorna. Glöm inte att spara dina svar! Tänk på att svara utförligt och var noga med stor bokstav och punkt i dina meningar.

Historia – fredag v. 21
Läs på dina svar utifrån arbetsbladet ”Stormaktstiden 1 och 2″. Svaren har du skrivit i ditt  so-häfte. Du hittar arbetsbladet här:
STORMAKTSTIDEN frågor till textboken
Ni kan ta med boken ”Koll på Stormaktstiden” hem men tänk på att vi använder den i skolan, så låt den ligga i väskan så kan vi fortsätta läsa och jobba med texterna på lektionerna. Det blir en skriftlig kunskapskoll  som också är en del i underlaget för betygssättningen i historia.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + = sex

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>