V. 18-19

Hej!

Hoppas ni alla haft ett gott påsklov, det har nästan känts som sommarlov med tanke på vädret. Det är faktiskt inte så många veckor kvar till riktiga sommarlovet kommer..

V. 18:

Denna vecka är kort, endast tre dagar. Tor 1 maj och fre 2 maj är ni lediga från skolan. Ni får ut tider inför utvecklingssamtalet under måndagen. Vi vill ha in de önskade tiderna senast fredag v. 19. Ni kommer också få ut en inbjudan till att komma på en kvällsvisningen av de nationella proven. Resultat och omdöme för svenskan och geografin finns på unikum för de allra flesta nu, fler trillar in under veckan,

V. 19:

Nationella prov DE SISTA i biologi, tisdag 6 maj och torsdag 8 maj. Var på plats kl. 8.05! Fredrik är ledig on-tor, utbildning. Pernilla borta på utbildning onsdag men finns på plats på torsdag och genomför NP med Linda, i grupper 1 och 2 som vanligt.

På fredag planerar vi upp det sista området i svenskan som handlar om att läsa. Hur blir man en duktig läsare? Er läxa till denna dag blir att fundera på ett antal frågor som ni ska diskuta i grupper. Frågorna finns nedan under läxor. Du kommer få läsa upp din text för en mindre grupp kompisar i klassen. Ett pass under fredagen får vi besök i klassrummet av en lärare från Skattkärrsskolan som ska se hur vi jobbar med planering av svenskan i skolan.

Fokus v. 18 och må v. 19 kommer ligga på biologi. Sedan är allt som vanligt igen och vi läser enligt schema de sista veckorna.

Soliga hälsningar

Pernilla 

_________________________________________________________________________

Veckans läxor:

Språkval Franska: till tisdag

Språkval Tyska, Spanska: till onsdag

Biologi till tisdag v. 19: 

-Hela kroppen häftet.

-Häftet om naturen s. 48-55, 74-77, 143-155

Svenska till fredag v. 19:

Fundera över dessa frågor. Skriv en uppsats utifrån frågorna nedan på ett papper som du får med från skolan. Du får skriva på dator hemma men skriv ut din text hemma denna gång. Sätt en passande rubrik till din text. Tänk på att skriva utförliga, detaljerade svar med exempel. Jag ska kunna läsa din text utan att ha frågorna. Din text ska vara begriplig, styckeindelad och ha rätt skiljetecken.

-Vad är läsning?

- Varför är det bra att kunna läsa?

- När är det bra att kunna läsa?

- Vad måste en läsare kunna för att bli en bra läsare?

- Hur kan man träna på läsning?

- Hur kan man träna på läsförståelse?

- Vilka läsförståelsestrategier använder du dig av för att förstå det du läser?

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


tre × = 9

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>