* v. 14

Hejsan!

De skriftliga delarna i matematiken NP är nu snart klara. (Fredag v. 13 sista provet). Nu har vi hunnit mer än hälften av alla prov. Ni är jätteduktiga och har stort fokus! Bravo! Linda kommer nu köra igång med de muntliga proven i matematik.

I biologin jobbar vi med kroppen och hur ett barn blir till. Jag har lagt en länk till UMO under NO länkar där kan ni få svar på mycket kring detta. Vi kommer även att prata om droger och vad de får för konsekvenser för hälsan. Vi avslutar ljud,ljus och luft med gruppuppgifter under veckan. Vi kommer även att titta på gamla nationella prov i fysik,biologi och kemi under några veckor framåt. Vi kommer att jobba med dem i grupper där vi kommer diskutera och resonera kring varje uppgift.

Ingen engelskaläxa kommer att ges ut under en period. Ni får koncentrera er på So sen kommer det bli no läxor efter So provet.

Vill berömma er igen för den stora arbetsro vi har i klassrummet på våra lektioner. Det är alltid lika roligt att ha undervisning i klassen.

Vi kommer på alla svensk-pass och so-pass fram till on v. 15 arbeta med geografi och repetera det vi lärt oss. I skolan fräschar vi upp kunskaperna om geografiska begrepp, miljö, jordens processer, naturkatastrofers konsekvenser,  markanvändning förr och nu. Vi kommer resonera och samtala tillsammans. Hemma repeterar ni namngeografi som vi arbetade med i åk 4  (Sverige och Norden) och  åk 5 Europa. Idag har ni fått med ett stort häfte hem med uppgifter som repeterar kartkunskap om Sverige, Norden och Europa. Det blir läxa att arbeta utifrån dessa uppgifter fram till provet. Läs instruktioner som du fått med. Du har också fått låna med en kartbok från skolan som du ska ta till hjälp när du arbetar med uppgifterna. Tänk på att det blir roligare att repetera om du arbetar tillsammans med ex en kompis eller en förälder. Du får gärna komma till skolan på tis, tor innan idrotten och arbeta om du vill i klassrummet. Vill du träna namngeografi med hjälp av spel på datorn så finns det flera bra länkar på första sidan på bloggen under länkar- geografi.

Denna vecka har vi pratat om hållbar utveckling och repeterat kunskaperna från det arbete vi gjorde i åk 5. Tänk vad ni kommer ihåg!!! På lördag är det ”Earth Hour”. Då vill vi gärna hjälpas åt för att släcka lamporna hemma mellan kl. 20.30-21.30 och spara energi. Bifogar information om detta i länken nedan. Vi kommer tillsammans gissa hur många som kommer släcka hemma och så får vi se om vi når vårt mål.

Earth Hour

Vill informera om på måndag den 31 mars är det studiedag och alla ni elever är lediga!

På torsdag är jag på KAU. Vikarie för mig är Solweig.

Vi önskar er en fin helg och en härlig vecka!

/  Pernilla och Fredrik

_________________________________________________________________________

Veckans läxor:

Språkval: tyska, spanska till onsdag (ingen franskläxa denna vecka)

Geografi: till onsdag v. 15.
Namngeografi ni får med kartbok och arbetsblad som ska göras hemma. Se instruktioner i häftet. Dela upp arbetet. Se instruktioner som du fått med hem.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 7 = ett

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>