* v 13

Hejsan!

Nu kör vi med de nationella proven i matematik måndag och fredag förmiddag. Det är Linda och Fredrik som håller i dem. Tänk på att komma i tid. Samling klockan 8.00 båda dagarna. Jag är med som stöd för de elever som behöver särskilda anpassningar.

Clara är tillbaka hos oss igen efter många månader på Teneriffa. Vi hälsar dig varmt välkommen!

Vi har idag, fredag, fått reda på att vi ska testas i geografi i nationellt prov om 3 veckor. Det känns bra eftersom ni har jobbat mycket med geografi och även gjort förra årets nationella prov i geografi i höstas. Ni är väl förberedda! Vi kommer på alla svensk-pass och so-pass fram till on v. 15 arbeta med geografi och repetera det vi lärt oss. I skolan fräschar vi upp kunskaperna om geografiska begrepp, miljö, jordens processer, naturkatastrofers konsekvenser, rika och fattiga länder, klimat, tabeller, olika kartor och diagram. Vi kommer resonera och samtala tillsammans. Hemma repeterar ni namngeografi som vi arbetade med i åk 4  (Sverige och Norden) och  åk 5 Europa. Idag har ni fått med ett stort häfte hem med uppgifter som repeterar kartkunskap om Sverige, Norden och Europa. Det blir läxa att arbeta utifrån dessa uppgifter fram till provet. Läs instruktioner som du fått med. Du har också fått låna med en kartbok från skolan som du ska ta till hjälp när du arbetar med uppgifterna. Tänk på att det blir roligare att repetera om du arbetar tillsammans med ex en kompis eller en förälder. Du får gärna komma till skolan på tis, tor innan idrotten och arbeta om du vill i klassrummet. Vill du träna namngeografi med hjälp av spel på datorn så finns det flera bra länkar på första sidan på bloggen under länkar- geografi.

I biologin startar vi arbetet med hur ett barn blir till. I fysiken kommer vi att avsluta arbetet med ljus,ljud och luft under denna och nästa vecka.

Ni kommer att få en engelskläxa som handlar om att planera några lektioner i engelska hemma.

Vill informera om att måndag den 31 mars är det studiedag och alla ni elever är lediga!

Jag önskar er en fin helg och en härlig vecka!

Pernilla

_________________________________________________________________________

Veckans läxor:

Språkval: franska till tisdag
Ni ska kunna olika kroppsdelar på franska.
huvud, ögon, öron, mun, fot/fötter, näsa, arm/armar, hand/händer, ben, hals, hår, fingrar

Språkval: tyska, spanska till onsdag

Geografi: till onsdag v. 15.
Namngeografi ni får med kartbok och arbetsblad som ska göras hemma. Se instruktioner i häftet. Dela upp arbetet. Se instruktioner som du fått med hem.

Engelska: 

Vi ska jobba med läs och hörförståelse.Läxan blir: Kom med förslag på hur vi ska jobba och hur du ska visa vad du lärt dig. Lämna in via mail om ni har möjlighet eller på papper senast på torsdag. Ni kan gärna prata med varandra i klassen och diskutera hemma med era föräldrar. Vi ska jobba med området under tre veckor och båda passen.

Målet är som det står i kunskapskraven omskrivet av Fredrik : Du ska visa din förståelse genom att redogöra(berätta om)  och kunna kommentera(säga något om) innehållet(det vi jobbar med, läs-och hörförståelse) och att agera utifrån budskap(vad som sägs eller skrivs) och instruktioner(det något talar eller skriver, vad som ska göras) i innehållet.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× två = 4

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>