* v. 5

Hej!

En strålande vecka har gått mot sitt slut! Väl utfört arbete alla elever!
Under vecka 5 tränar vi det sista inför nationella proven i svenska. Vi kommer läsa en intervju med artisten ”Petter” och samtala om det vi läser. Vi har gjort ”Two stars and a wish” på de insändare vi skrivit. Under veckan kan du arbeta med den respons som du fått av din klasskamrat och av Pernilla. Detta blir en frivillig läxa, men är bra för din egen skull inför nationella provet.

I Samhällskunskap sätter vi ihop våra ”fiktiva” familjer som vi bildat och arbetar med begrepp som: adoptivbarn, fosterbarn, gift, sambo, skilsmässa, delad vårdnad mm. Arbetet med området ”Familjen” fortsätter. Se planering på Unikum. Under veckan som gått har vi börjat skissa på våra ”Picasso- porträtt”. Vi fortsätter på torsdag efter lunch. För att hämta inspiration kan du kika igen på bildspelet som vi har tittat på. Det hittar du under ”skolarbeten/bild/porträtt på olika sätt”.

På onsdag kl. 9.00 har vi en förberedelselektion inför nationella proven i svenska, (som startar v. 6 tis och tor). Den lektionen är viktigt. Därför är det bra om ni inte bokar in andra besök vid detta tillfälle ex tandläkare, besök hos skolsköterskan mm.

Trevlig helg och trevlig vecka!

Hälsningar

Pernilla och Fredrik

_________________________________________________________________________

Veckans läxor:

Språkval; franska till tisdag,
Ni vet själva om ni fått läxa eller inte. Hör av er till varandra i gruppen om ni är osäkra.

Språkval: spanska, tyska, svenska till onsdag.

Tyska, Spanska: Ni vet själva om ni fått läxa eller inte. Hör av er till varandra i gruppen om ni är osäkra.
Svenska: Träna på veckans ord. De står i ditt skrivhäfte. Du ska skriva orden flera gånger tills du kan stava dem rätt. Skriv en mening till varje ord i ditt häfte.

Matematik: till torsdag
Träna att förklara de matte-begrepp du fått av Linda. (stencil)

Engelska till på torsdag.
Happy: Verbpappret fram till ordet, make. Du ska kunna stava orden i alla tre formerna. Vi tränar uttalet under veckan.

Magic: Logga in på, https://www.studentlitteratur.se, använd någon av dessa användar namn: albinspannar, robinnilsson, pupil1. Lösenordet är det samma för samtliga farjestad1932. Eran läxa är att lyssna på texten” I´ve got homework” Ni ska även kunna 15 av orden till texten, ni väljer själv vilka.

Svenska – frivillig läxa! För din egen skull! – fredag
Du har fått respons på din insändare av en kompis och av mig.
Redigera din text och förbättra den efter responsen.
Repetera vad argumenterande text är. Du har fått ett papper i skolan som du kan läsa igenom.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


ett × = 6

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>