* v. 4

Hej!

Äntligen snö och riktig vinter! Vi hoppas att det håller i sig.
I veckan som gått har vi läst olika sakprosatexter på svenskan och svarat på frågor. På religionen har vi läst ”Det stora tabberaset i Katthult” ur Emil i Lönneberg och diskuterat olika etiska begrepp. Nu avslutas religionen och nytt tema startas upp till veckan i samhällskunskap där vi kommer läsa om familjen och om hushållsekonomi.

Det finns många fina ”etikmoln” upplagda på bloggen. Kika under skolarbeten/bild/etikmoln. Under bildfliken kommer vi även lägga upp era roliga porträtt på varandra som ni gjort under veckan. Det är värt en titt, kan ge ett gott skratt!

Vi har fått våra hjärtepins som vi säljer till förmån för hjärt och lungfonden. De kostar 40 kr/st. 10 kr går till klasskassa och 30 kr till forskning för hjärtfel hos nyfödda barn. Skulle ni sälja klart de pins ni fått ut har vi mer i skolan. Insamling av pengar och de pins ni inte säljer sker v. 10, fre 7 mars. Ut och sälj och gör två goda gärningar!

tisdag kväll är det öppet hus på Rudsskolan! Klass 6 kommer ha kvällslektion mellan kl. 18.30-20.00. Denna tid kvittar vi ut senare. Vi kommer gemensamt fram till när. Vi har några timmars övertid redan, kvitteringen gäller en hel dag. Kan du inte vara med på kvällslektionen pga fritidsaktivitet så maila Fredrik eller Pernilla.
Föräldrar är välkomna att närvara! Kl. 18 är det information för blivande åk 4 i matsalen och kl 19 för blivande åk 7. Guidning av skolan sker under kvällen och flera aktiviteter pågår i huset.

onsdag är det öppet hus dag, då ni också är varmt välkomna till oss. Vi har lektioner efter schemat. Dagen startas med språkval i tyska och spanska. Under eftermiddagen har klass 6 hemkunskap, passa på att titta in då!

I No ämnena är vi klara med Energiplaneringen och vi är snart klara med Matens kemi. Vi kommer att starta upp ett nytt område som heter ljud, ljus och luft. Vi kommer även att starta en ny planering i biologin där vi kommer att jobba med kroppen och sex och samlevnad. I engelskan ska vi börja med den muntliga delen av Nationella proven under nästa vecka. För att se när alla nationella prov är se schema som ligger under fliken ”Kom ihåg”.

Vi har diskuterat användningen av mobiler och att de endast ska användas på lektionerna när vi har gett tillåtelse. Andra tider ska den vara undanstoppad!! Alltså ska de inte användas på raster. Vi vill uppmärksamma er föräldrar att vi har tagit upp detta och hoppas att det räcker, annars återkommer vi.

Hälsningar
Pernilla och Fredrik

_________________________________________________________________________

Veckans läxor:

Språkval; franska till tisdag, spanska,tyska till onsdag.
Ni vet själva om ni fått läxa eller inte. Hör av er till varandra i gruppen om ni är osäkra.

Hemkunskap: till onsdag!
redskapsord i hemmet

Engelska till på torsdag.
Happy boken: Ni ska kunna alla glosor, (stava och uttala) till kapitlet ”Chaning childrens lives”. Ni ska också kunna återberätta texten på engelska med egna ord. Ni kan lyssna på texten här: 09 Spår 9

Magic: Logga in på, https://www.studentlitteratur.se, använd någon av dessa användar namn: albinspannar, robinnilsson, pupil1. Lösenordet är det samma för samtliga farjestad1932. Eran läxa är att lyssna på texten Kate´s day kapitel 9. Ni ska även kunna stava glosorna på sidan 22 och kunna uttala orden.

Svenska – till fredag
Du ska skriva en insändare. Se instruktioner på papper som du fått hem.
Använd checklista när du är klar. Vill du skriva på dator så kan du göra det men får då skriva ut insändaren hemma denna gång.
Ta med insändaren till skolan. Vi kikar på dem tillsammans och gör ”Two stars and a wish” tillsammans.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sex + 1 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>