50

Hej!

Vi försöker mysa in mornarna med att tända adventsljusstaken, öppna adventskalendern och läsa ur vår gemensamma bok ”Eldens hemlighet”.

Denna vecka tänker vi extra mycket på att vi ska plocka undan efter oss och ha gemensamt ansvar om klassrummet och våra grupprum så att det ser fint och städat ut.

I svenska har vi arbetat mycket med att läsa skönlitterära texter, samtala om dem i grupper och uttrycka våra tankar om de texter vi läst. Ni elever är jätteduktiga på detta! Vi har avslutat världsreligionerna som har varit ett spännande arbetsområde. Även där har ni fina kunskaper.

I religion och svenska arbetar vi fram till jul med temat ”advent/jul”. Planering för detta hittar ni på Unikum ”Nu är det jul i vårt hus”. Vi tittar på hur man firade advent och jul förr i tiden och jämför med hur man gör nu. Vi ritar också juliga julkort tillsammans.

I NO jobbar avslutar vi jobbet kring energi och energikällor. Vi fortsätter arbetet med NTA lådan matens kemi. Vi kommer att undersöka olika produkter för att se om de innehåller socker.

I engelskan kommer vi att jobba med nya kapitel i boken. Vi kommer repetera grammatik och oregelbundna verb.

På fredag firar vi Lucia. Vi tittar på skolans luciatåg under morgonen.
Luciaövning på ons kl. 12-14, samt tor 14-16 för er som är med i tåget.

Detta är sista vecka med utvecklingssamtalen. Det är roligt att  sitta ned och samtala med er. Ni kan läsa de flesta omdömen på Unikum redan nu. Bedömning inför betygen görs fram till torsdag den 12 dec, då ska betygen vara satta. Därför kommer ni inte få reda på alla betyg under utvecklingssamtalet. Är det så att du riskerar att inte få betyg i något ämne har du fått reda på det av oss lärare innan utvecklingssamtalet. Själva betyget får du utdelat på julavslutningen.

Inloggning till Unikum hittar ni på vår blogg. Ni har samma användarnamn och lösenord som på skolans datorer. Ni ska ha svarat på frågorna inför utvecklingssamtalet i läxa under v. 48. Era föräldrar ska logga in med sin e-legitimation och kommentera era svar så att vi sett att ni läst igenom tillsammans innan samtalet. Klicka på ikonen ”Planering”. Därefter på fliken ”inför samtalet”. Sedan kan era föräldrar kommentera era svar. Ni läser omdömen tillsammans i de olika ämnena. Klicka då på ikonen ”Planering”. Därefter fliken ”kunskaper”. I länken nedan hittar ni den utvecklingssamtalstid som gäller dig.

Utvecklingssamtal-ht-2013 P F Välkomna!

Trevlig andra adventshelg och en fin vecka!
/ Pernilla och Fredrik

——————————————————————————————————————–

Veckans läxor:

Svenska : Läs minst 15 min varje dag i den bok du valt i skolan. Försök hitta en rutin för läsningen till exempel samma tid varje dag. Efter varje läsning ska du fundera på dessa frågor:

Vad handlade texten om? Är det något som du inte förstod? Svåra ord? Kom du att tänka på något speciellt när du läste? Vad tror du kommer hända sedan i boken?

Varje onsdag kommer vi prata om böckerna i skolan. Du behöver inte ha med din bok till detta tillfälle.

Språkval; till onsdag: Läxa utdelas senast måndag (v. 50 om du har någon.)

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× 1 = ett

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>