* 49

Hej!

Denna vecka kör utvecklingssamtalen igång. Det ska blir roligt att sitta ned och samtala med er. Ni kan läsa de flesta omdömen på Unikum redan nu. Bedömning inför betygen görs fram till den 12 dec, då ska betygen vara satta. Därför kommer ni inte få reda på alla betyg under utvecklingssamtalet. Är det så att du riskerar att inte få betyg i något ämne har du fått reda på det av oss lärare innan utvecklingssamtalet.

Inloggning till Unikum hittar ni på vår blogg. Ni har samma användarnamn och lösenord som på skolans datorer. Ni ska ha svarat på frågorna inför utvecklingssamtalet i läxa under v. 48. Era föräldrar ska logga in med sin e-legitimation och kommentera era svar så att vi sett att ni läst igenom tillsammans innan samtalet.
Klicka på ikonen ”Planering”. Därefter på fliken ”inför samtalet”. Sedan kan era föräldrar kommentera era svar. Ni läser omdömen tillsammans i de olika ämnena. Klicka då på ikonen ”Planering”. Därefter fliken ”kunskaper”. I länken nedan hittar ni den utvecklingssamtalstid som gäller dig.

Utvecklingssamtal-ht-2013 P F Välkomna!

Vi har haft besök av ”ICA GUSTAV”, (Ica Kvantums ägare). Han har berättat för oss om snatteri, stöld och bedrägeri och vad som kan hända om man snattar ex godis och smink i en affär. Det blir inledningen till ett arbetsområde som handlar om ”Lag och rätt” som vi ska arbeta med efter jullovet.

På måndag och tisdag är jag, Pernilla, på utbildning på Universitetet. Jag går en mentorsutbildning för att kunna hjälpa nyutexade lärare och kommer vara borta vid några tillfällen till under vårterminen.

På tisdag har vi pysseldag på hela mellanstadiet. Vi börjar dagen kl. 8.10. Ingen sovmorgon denna dag! Vi förbereder vår stora bokrelease som går av stapeln den 16 dec kl. 18. Glöm inte att bjuda med familj, släkt och vänner till denna stora fest!!!!

Trevlig helg och vecka! / Pernilla

——————————————————————————————————————–

Veckans läxor:

Svenska : Läs minst 15 min varje dag i den bok du valt i skolan. Försök hitta en rutin för läsningen till exempel samma tid varje dag. Efter varje läsning ska du fundera på dessa frågor:

Vad handlade texten om? Är det något som du inte förstod? Svåra ord? Kom du att tänka på något speciellt när du läste? Vad tror du kommer hända sedan i boken?

Varje onsdag kommer vi prata om böckerna i skolan. Du behöver inte ha med din bok till detta tillfälle.

Språkval; till onsdag: Läxa utdelas senast måndag (v. 49) om du har någon.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 − = två

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>