v 47

Hej!

Höst och rusk ute. Börjar bli mörkt på eftermiddagarna. Tänk på reflexer ute, tur att vi har sol inne:)

Bokprojektet ”Jorden runt med klass 6″
Boken inskickad! Nu får vi vänta med spänning några veckor.

Svenska
I svenska kommer vi ägna oss åt läsning på olika sätt. Tyst läsning, högläsning i klass och i grupp. Vi kommer samtala om det vi läser och även göra en del läsförståelsetester. Planering för detta har vi gjort tillsammans. Den ligger under Elevmedverkan/Läsa och skriva tillsammans, här på bloggen. (Ligger även på unikum under planeringar) Etik och moral är utgångspunkten. Läxa fram till jullovet blir att läsa minst 15 min/ dag. Försök hitta en bra rutin för detta, kanske samma tidpunkt varje dag. Du kommer få välja en bok i skolan att läsa hemma. Varje onsdag kommer ni få sitta i grupper och berätta om vad er bok handlar om utifrån några frågor.

Religion
Denna vecka kommer vi ha mycket religion. På torsdag har ni undervisning med mig på flera av Fredriks lektioner. Fredrik sitter med betyg. Under veckan har vi stjärnreligion och jämför olika religioner. Vi gör klart vår jämförelsestencil. Vi  kollar av våra kunskaper om världsreligionerna på olika sätt bl a gamla nationella prov.  Vi kommer också  förbereda för  en religionsdebatt om de stora livsfrågorna ” Hur skapades världen? Hur ska man leva ett bra liv? Vad händer efter döden? ”. Ni kommer få välja en religion som ni ska utgå ifrån och sedan spela teater i en debatt med ca 10 kompisar. Därefter kommer ni få skriva en uppsats om det ni själva tror.

Matematik:
Vi har arbetat med algebra och haft ett test på detta.

Teknik
Vi jobbar med tekniska lösningar i samhället och hur de utvecklas och vilka för- och nackdelar de kan ha.

Fysik
Vi tittar vidare på energikällor och energiflöde.

Engelska
Vi jobbar mycket med verb i tredjeformen både muntligt och skriftligt. Vi testar också en muntlig övning där vi spelar in diskussionerna.

Hälsningar Pernilla och Fredrik _____________________________________________

Veckans läxor:

Svenska : Läs minst 15 min varje dag i den bok du valt i skolan.Träna på att återberätta vad texten handlat om. Fundera på vad som kommer hända sedan.

Språkval; till onsdag: Läxa uttdelas senast måndag (v. 47) om du har någon.

 Engelska till torsdag:
Happy text alla glosor till A diary of a Superhero. Tänk på att du ska kunna använda ordet rätt i en mening och stava det rätt.

Magic: Kate´s family. Alla glosor, försök att träna på att använda ordet i en mening.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


4 + sex =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>