* v 45

Hej!
Här kommer lite information om det som hänt och det som kommer hända.
Ni är en underbar grupp att undervisa i. Mycket bra jobbat den här första delen av hösten. Vi hoppas på en lika bra termin efter lovet.

Bokprojektet:
Ni har bestämt attvår klassbok ska heta ”Jorden runt med klass 6″. Arbetet är i full gång och VF har varit och gjort reportage i klassen. Roligt! Kamratposten har även intervjuat en kille i åk 5.  Boka in 16 dec kl. 18 då vi har vår bokrelease!

Förändring i schemat
Franskagruppen: Ni kommer fram till jul ha två lärare i franska. Maria Skoogh och Camilla Fahlstad. De har ett varsitt pass i veckan. Språkvalet ligger kvar på måndag och onsdag. Efter jul kommer Camilla ta över båda passen. Onsdagens pass flyttas då till tisdag kl. 13.25-14.15. Det innebär att ni har sovmorgon onsdag morgon. Detta gäller efter jul och endast franskgruppen.

Kom ihåg!

Ni som inte lämnat beställningslappen till ”Bästsäljaren”, ta med så snart som möjligt om ni ska beställa en eller flera böcker.

Hälsningar Pernilla och Fredrik ______________________________________________________________________________________________________________

Veckans läxor:

 

Språkval; till onsdag

CAPÍTULO OCHO

Matematik: till torsdag

Planering i matematik v45-46. Klicka på länken nedan för att ta del av informationen.

Algebra

Engelska: till torsdag

Ni ska jobba med glosorna till kapitlet Superheroes.

Ni som har Magic jobbar med kapitlet Kate´s breakfast, Ni ska läsa texten och kunna glosorna. Texten kan ni få eller logga in på:

studentlitterartur.se

anv. namn: pupil1

lösen: farjestad1932

Religion: till fredag
Skriv 4 begrepp på ”Answer garden” länken nedan som du tycker hör samman med Buddism och HInduism. (2 st till varje religion). Det kan vara begrepp som skiljer dem åt, eller begrepp som båda har gemensamt. Du ska kunna förklara dina begrepp i skolan när vi gemensamt tittar på orden. Vill du kan du låna hem en religionsbok och kika i den för att hämta ord.

begrepp hinduism, buddism – answer garden

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× fem = 40

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>