* v. 41

Hej!

Vi har avslutat geografin och aktuell bedömning finns på Unikum, under planeringar / bedömningsmatriser. Där kan ni se hur ni ligger till i ämnet, vad ni har visat att ni kan och vad ni kan utveckla vidare. Kommentar finns också kring vilket betyg ni ligger på just nu. Detta har ni även fått ut i pappersform under förra veckan.

I So ägnar vi nu tiden fram till jul åt religion. Vi läser om islam, hinduism och buddism och kommer även jämföra dessa religioner med kristendom och judendom som vi tidigare har läst. Planering finns på Unikum

I svenska arbetar vi med att skriva texter till vår bok. Spännande! Bokrelease kommer bli i början av december då vi gör en stor fest på skolan. Tanken är att alla klasser i åk 4-6 skriver egna klassböcker som vi släpper vid samma öppet hus kvälll. Vi skickar snart ut information och beställning av vår klassbok. Beställningen är bindande. De böcker ni bokar betalar ni för vid bokreleasen. Pris för boken har ni kommit fram till ska vara 119.90 kr / styck. Planering kring detta finns på Unikum.

På torsdag åker vi till musee´t och ska besöka utställningen ”1001 inventions” som handlar om uppfinningar från mellanöstern. Vi samlas kl. 7.55 på skolgården, vid cykelparkeringen. Ta med cykel och hjälm! Vi äter lunch i vanlig tid på skolan.

Vaccination på fredag fm.

Snart kommer skolinspektionen ut på granskning av våra skolor i Karlstad Kommun. Vi vore tacksamma om ni föräldrar kan svara på några frågor kring skolan om trivsel, arbetsro och undervisning. Klicka på länken nedan och svara på frågorna så snart som möjligt.
Information till vårdnadshavare kring skolinspektionen 

Mvh Fredrik och Pernilla

__________________________________________________________________________________________

Veckans läxor

Språkval: till onsdag
Du har eventuellt fått läxa i franska,tyska eller spanska på måndagens språklektion. (v. 41)

Engelska: till torsdag
Träna på dina valda glosor minst 10. Läxförhör på torsdag. Träna att läsa upp din text på engelska.

Matematik: till torsdag
Arbetsblad eller arbete i boken. Linda har delat ut läxan, tor v. 40.

Religion: till fredag
1.Du ska gå in på länken nedan och skriva ner minst 4 ord som du tycker hör till Islam. Du ska också kunna förklara de ord du väljer muntligt på lektionen.
http://answergarden.ch/view/69282
2.Du ska läsa texter om muslimska berättelser och kunna berätta lite kort om vad de handlar om. Stencil, se två länkar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− två = 4

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>