Bästsäljaren

Nu startar vi ett nytt projekt som handlar om att faktiskt skriva och ge ut en egen bok lagom till jul. Följ vårt spännande arbete här på bloggen.Första steget blir att tillsammans komma överens om hur boken ska se ut, pocketbok eller inbunden bok, och göra beräkningar på inkomster och kostnader.

Det finns en artikel om vårt bokprojekt i NWT från den 7 nov, sista sidan del 2.
Här nedan kan ni läsa artikeln.

 

artikel i NWT

Vi har nu skrivit klart våra texter, arbetat med ”two stars and a wish” och ritat bilder till berättelserna. Den 16 dec kl. 18.00 har vi bokrelease i ljusgården på Rudsskolan och släpper då böckerna i en stor bokfest.

Här nedan finns en utvärdering om hur det har varit att arbeta med projektet.

”Det har varit jättekul att skriva en bok. Jag tycker också att det har varit jätte spännande att ge ut en egen klassbok. Jag har blivit mycket bättre på att skriva och jag har lärt mig att berättelser kan aldrig ta slut. Man kan bygga på den hela tiden. ”

”Det har varit kul att skriva berättelser men det var lite jobbigt med bilderna. Jag är inte bra på att rita. Jag har lärt mig mycket som t ex skriva en tydlig berättelse, redigera min text efter respons. Jag tror att jag behöver träna mer på stavningen.”

”Det har varit kul! Eftersom alla har fått skriva en varsin berättelse och ritat egna bilder. Något som jag lärt mig är kanske att skriva korta berättelser. Jag brukar ha svårt att avsluta mina berättelsermen den här gången lyckades jag. Något jag kan bra är väl beskrivningar, person och miljö.”

” Det har varit jätteroligt att skriva och att rita. Jag tyckte att min berättelse var rätt bra och jag blev nöjd med mina bilder. Jag har lärt mig att rita bättre och att skriva bättre. Jag lärde mig lite mer miljö och personbeskrivning. Jag kan skriva bättre nu. ”

”Det har varit kul att jobba med bästsäljaren.”

”Det har varit jätteroligt att jobba med bokprojektet. Det var roligast att skriva men det blev mycket roligare att rita när jag gick in på Unikum och kollade i bildmatrisen och såg att jag hade mer rutor i klickade på vad jag kunde än vad jag trodde. Jag har lärt mig att få in många miljö och personbeskrivningar. Jag kan skriva en berättelse med röd tråd. ”

”Det har varit roligt och lite svårt. Men det har gått bra för mig tycker jag. Jag har lärt mig att skriva lite bättre berättelser och att använda röd tråd. Jag kan sätta frågetecken där det ska vara frågetecken. Jag tror jag behöver träna på vart jag ska sätta ut talstreck.”

Det har varit jätteroligt och spännande att jobba med boken, både att skriva och rita. Jag har förbättrat min skrivning och att rita en bild som hör till texten. ”

”Det har varit kul att arbeta med bokprojektet. Det var ganska enkelt att skriva en text och bilden var ganska enkel att måla fast det var svårt att komma på vad jag skulle måla. ”

”Kul! Roligast är att vi ska sälja boken (då slipper jag skaffa julklappar).”

”Jag tycker det har varit roligt att jobba med bokprojektet. Det blir roligare när man vet att vem som helst kan läsa min berättelse. Det har varit kul att skriva och rita. Jag blev nöjd med min bild och min berättelse. Jag har lärt mig att skriva bra beskrivningar och att skriva en berättelse som har olika början på meningarna. ”

”Det har varit kul att jobba med detta område! Ibland har det varit lite svårt att komma på vad jag skulle skriva men sen så kom jag igång igen. Jag har såklart lärt mig någonting men jag kan faktiskt inte komma på någonting som jag lärt mig. Men en sak som jag kan bra i alla fall är att stava. Stava är en av mina starkaste sidor i svenska. ”

”Det har varit roligt att jobba med bokprojektet. Det roligaste var att få måla en egen bild till boken. Det har även varit roligt att få göra en egen bok med klassen. Jag har lärt mig mer om hur man kan utveckla sin berättelse genom att få respons. Jag vill ha hjälp med att kunna utveckla en text så att den blir längre.”

”Det har varit roligt att skriva och måla till bästsäljaren. Men jag blev inte så nöjd med min berättelse. Jag har lärt mig att rita bild till en text. Jag kan skriva bättre än vad jag gjorde i just denna berättelse.”(Bra att vi tog in en du gjorde i våras som du var nöjd med) .

”Det har varit kul! Det var svårt att komma på ibland. Men sen kom jag på. Det ska blir roligt att läsa alla andras berättelser.”

”Det har varit roligt att arbeta med bokprojektet. Det är roligt att skriva och jätteroligt att rita. Jag har lärt mig att bearbeta min text flera gånger. Jag tyckte att min berättelse var bra tillslut när jag redigerat flera gånger. Jag tror inte jag behöver hjälp med något, men om du tycker det så kan jag ju utveckla mig i det.”

”Jag tycker det har varit roligt att jobba med bästsäljaren och det blev extra roligt när vi fick ha bilder till boken. Jag har lärt mig att skriva bättre berättelser och att komma på ideér som man kan rita. Jag tycker jag är bra på att rita. Förr hatade jag att rita men nu är det det roligaste ämnet.”

”Det är kul och lärorikt och man lär sig mycket och man blir bättre och bättre på att t ex förbättra sin text eller ge respons på andras berättelser. Jag har lärt mig att utveckla min text mer då är det roligare att läsa om man skriver mer och lägger till saker. ”

”Det har varit roligt att jobba med vårat bokprojekt. Jag har lärt mig hur man ger ut en bok”.

”Bokprojektet har varit kul att jobba med. Jag känner att jag har utvecklats i svenskan väldigt mycket. För att jag kan skriva med stycken och punkt och stor bokstav bättre nu. Vad jag har lärt mig är att jag kan skriva med röd tråd.”

”Det har varit bra för det var roligt.”

”Det har varit kul men drygt för mig. Jag behöver hjälp med att utveckla texten så att den blir tydligare.”

 

En reaktion på “Bästsäljaren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


1 × nio =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>