* v 38

Hej!

Vi har haft en fin vecka! Både sol ute och sol inne :)

I geografi har vi gjort ett gammalt nationellt prov. Det blev fina resultat! Jag håller på att summera era insatser i geografi och klickar i hur ni ligger till med betyget i matrisen på Unikum. Den hittar ni under knappen med flaggan – ”Planering” och där i fliken ”bedömningsmatriser”. Du får reda på inom kort vilket betyg du ligger på.
Nästa vecka på måndag har vi geografi utomhus. Vi kommer leta kontroller utifrån ”Friska Karlstad kartan”.

De flesta som valt att träna extra på att hålla föredrag på svenskpassen är klara och jag har tittat och gett respons. Ni är mycket duktiga! Nu kommer en period där vi ska skriva berättelser för att så småningom starta igång vårt projekt att faktiskt göra en egen bok!

I teknik ska vi fortsätta arbetet med att bygga broar. Vi börjar med uppdrag 1 i NTA som handlar om magneter. I engelskan arbetar vi efter egna mål.
På idrotten kommer vi vara både ute och inne. Vi hoppar höjd inne och ute springer vi 800 m. TA MED BÅDE UTE OCH INNEKLÄDER TILL TISDAG!

På onsdag den 18 sept är det skolfotografering kl. 12.40. Först tar vi klassfoto och därefter blir det enskilda foton. Du slutar när du tagit ditt enskilda foto.

Hälsningar Pernilla

 ___________________________________________________________________________

Veckans läxor

 Matematik: till torsdag

Du ska kunna de matematiska begreppen som finns på stencilen i blåa länken nedan. Du har också fått pappret i skolan.
matematiska begrepp

Geografi/Svenska:  till tisdag eller fredag

Tisdag: Rasmus, Caroline, Mattias, Wilma, Henrik, Sura, Jasmine, Filip, Ludvig, Maja Fredag morgon: Alexander H, William, Max, Susanna, Alexandra, Book, Otto, Nora, Thea, Evelina,Pelle
Fredag efter rast: Oscar, Johan, Viktor, Ellis, Elin, Amanda L, Amanda D, Evan, Diyar, Alex C,

Du ska förbereda ett föredrag. Ta hjälp av dina anteckningar, sammanställningarna, som du gjorde på KAU om ditt valda område på jorden som du har undersökt.
Träna på att hålla föredrag för någon hemma / kompis utifrån din tankekarta/ din text som du skrivit på Universitetet. (Var du inte med på Universitetet får du skriva en text hemma. Jag förklarar mer i skolan. )
Du har fått en checklista i skolan med punkter som är viktiga att tänka på när man håller föredrag. Be den du håller föredraget för hemma att ge dig respons efter Two stars and a wish. Den har du fått i skolan. Finns även här nedan i den blåa länkarna.

Checklista vid FÖREDRAG
Two stars and a wish – tala

 

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fem + = 10

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>