Undervisning på Universitetet

 - Vad gjorde vi på universitetet?

dag 1.  ; vi cyklade till universitetet med Pernilla eftersom Fredrik vad på utbildning. När vi kom fram samlades vi utanför. Sen kom Emelie och hämta oss. Vi fick gå till ett mörkt rum. När vi kom in fick vi köra en frågesport.

Kopia av DSCF2309

Efter det så fick halva gruppen köra floodvile, den andra gjorde lite pappersarbete. Sen åt vi och fick en liten rast. Sen var det dags för jobb igen.

dag 2. ; Den här gången cyklade Fredrik och Pernilla med oss. Vi fick gå in i ett klassrum, där pratade i lite om geografi. Sen hade vi stjärngeografi. Stjärngeografi är när man går runt i olika stationer och löser uppgifter som handlar om geografi.

Kopia av DSCF2379Kopia av DSCF2375

dag 3. ; Vi cyklade upp och när vi kom fram så jobbade vi med att skriva uppsatser m t. ex länder, städer, berg, floder mm. Frågorna va ”varför ser det ut så här just här, just nu, hur påverkar människorna naturen? och hur har naturen påverkat människan?” vi ska ha en läxa v. 38.

Kopia av DSCF2404

AV: EVAN,Diyar, Elin och ALEXANDRA. <3

Tre dagar på Universitetet

Dag 1: Vi var uppdelade i grupper. Grupp 1 och grupp 2. Grupp 1 började med att ha en sorters teater. Temat var vad man skulle göra och vad som skulle hända om Klarälven översvämmades. Det var ganska kul. Alla fick olika roller och vi lärde oss mycket.

Kopia av DSCF2315
Kopia av DSCF2316

Grupp 2 spelade ett spel som heter floodvile. Det fanns en modell av Karlstad och på vissa speciella platser fanns det vattensensorer. Platserna var E18, Sjukhuset, Golfbanan, Industriområden som t.ex oljehamnen, ålderdomshem, Norrstrand boningsplats och  Romstad boningsplats. Man hade två minuter på sig att skydda det man tyckte var viktigast. Det var superkul! Dem som fick bäst resultat var tjejgruppen. Så till dem får vi säja BRA JOBBAT!!!! Vi lärde oss hur man ska göra om en stad översvämmas och vad man vill skydda. När vi var klara med våran ”station´´ bytte vi. Det var den roligaste dagen.

Av: Ludvig, Filip och Henke. :D

Hej!

På Universitetet lärde vi oss mer om naturkatastrofer och om länder.

Vi spelade också floodeville. Floodville är ett spel, där man ska skydda en stad som heter floodville mot en översvämning.

Kopia av DSCF2319

Vi spelade en quiz om naturkatastrofer, vi läste även fakta i bibliotek om ex länder, städer, natur. Vi var även hos Fredrik och åt macka.
Kopia av DSCF2369
vi fick spela olika roller i typ en liten teater.

Vi lärde oss mer om olika länder, naturkatastrofer, naturen.
Hur vi människor påverkar naturen och hur naturen påverkar  oss människor.

/Jasmine, Oscar; Wilma och Max

Hej!

Vi cyklade till universitetet på mornarna, och så cyklade vi hem på eftermiddagarna.
Kopia av DSCF2354

Vi spelade ett spel som heter ”Flood ville”. Vi hade också ett rollspel som handlade om en översvämning som kom i en stad som heter ”Flood ville”.

Kopia av DSCF2326

På andra dagen så hade vi typ vanliga geografi lektioner. Vi lekte brasse i ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. vi hade typ fyra bilder på t ex byggnader, ayers rock osv, då skulle vi välja bort en som inte vi tyckte var så lika med varandra.
Kopia av DSCF2358

Kopia av DSCF2360

På tredje dagen så skulle vi forska för ett föredrag om ett ställe på jorden där människan hade påverkat naturen och naturen påverkat människan.Den dagen fick vi en jättemystisk mat, det var macka med currysås, ananasbitar, paprika, ost och kycklingbitar.Den maten är nästan lika mystisk som mig//Pelle

Kopia av DSCF2341

Vi lärde oss om jorden, olika byggnader, raukar, regnskogar och sånt. Så lärde vi oss att man ska sköta sig bland stora människor.

AV: Maja,Pelle,Thea och Johan

(snipp snapp krut så var dena text Slut)

Universitetet

Vi var på universitetet onsdag,torsdag och fredag förra veckan. Vi cyklade dit alla dagarna det var lite jobbigt att cykla dit för uppförbacke hela vägen, men på vägen hem var det inte jobbigt för det var nerför backe hela vägen.

Kopia av DSCF2393

Första dan så körde vi ett spel som heter Floodville, då hade de gjort en kopia av Karlstad, då skulle man skydda olika platser i Karlstad med hjälp av lera för sen så kom vattnet som översvämmade Karlstad. Då lärde vi oss om naturkatastrofer och vad som var viktigt att skydda.
Kopia av DSCF2321

Den andra gruppen fick göra ett rollspel man fick klä ut sig till olika gubbar och spela den gubbens roll. Vi fick kort där vi skulle läsa en replik. Alla såg väldigt roliga ut.

Andra dagen så jobbade vi med stjärngeografi och tittade på film.

Kopia av DSCF2381

På filmen så lärde vi oss om regnskogen och hur den är utrotningshotat. På stjärngeografi så jobbade vi med naturkatastrofer.  Vi åt lunch hos Fredrik.
Kopia av DSCF2363

Kopia av DSCF2368

Vi skrev uppsatser om vilket område vi ville i världen. Vi fick låna böcker i biblioteket och använda mobiler vi lärde oss mycket om området vi valde.

Kopia av DSCF2395

Det var roligt på universitetet och vi lärde oss mycket!

/Viktor,Alexander C, Evelina och Susanna

Universitetet

Första dagen så körde vi foodville,korsord och en teater. På floodville så skulle vi försöka skydda viktiga ställen t.ex sjukhuset och reningsverket. Man var i olika grupper och körde floodville.

Kopia av DSCF2332
På korsordet  skulle vi hitta olika naturkatastrofer.På ett annat knep och knåp skulle man också hitta naturkatastrofer, fast det var inte korsord.

Kopia av DSCF2323

På teatern fick vi klä ut oss i olika kläder också fick små lappar att läsa upp när det var våran tur.

På torsdagen så fick vi ett klassrum att jobba i. Då körde vi ”vilken bild ska bort?”. Det gick ut på att vi kollade på 4 bilder och så fick vi diskutera i grupper om vilken bild som var udda till de andra bilder.

Kopia av DSCF2357

Vi körde också stjärnsvenska i grupper.

Av: Alexander. H, Sura, Mattias och Amanda.D

Hej :)

Förra veckan var vi på Karlstads universitet.

Kopia av DSCF2352

På KAU lärde vi oss mycket om geografi, bland annat vad vi ska skydda om Klarälven skulle svämma över, vi lärde oss hur människan påverkar naturen, och hur naturen påverkar människan.

Under de tre dagarna gjorde mycket, vi körde Floodville, va med i ett rollspel, forskade om en speciell plats på jorden som vi själva hade valt och såg på olika filmer.
Kopia av DSCF2384

Vi tyckte de tre dagarna på KAU var väldigt intressanta och roliga.

// Ellis, Caroline, Rasmus och William.

KAU

På KAU så  jobbade vi med Floodville(en sak som gör att det blir översvämning i en Karlstad mineatyr), vi spelade upp en pjäs också.

Kopia av DSCF2338
Nästa dag så gjorde vi ett test om hur naturen påvärkar människan och tvärtom. Vi skrev också upp massa geografiska ord som vi sedan sorterade i natur och kultur.

Kopia av DSCF2356

Dag tre så skrev vi en fakta text om ett ställe på jorden som vi skulle undersöka, vi kollade på stället och funderade över hur naturen hade påverkat människan och hur människan hade påverkat naturen. Vi lärde oss att söka fakta i böcker och på datorer, men vissa datorer funkade inte så vi fick använda mobilen istället.

Kopia av DSCF2400

Av MR_KONTOR  och The_FlyingHotdog(Book och Otto)

 

TACK för tre fina geografidagar klass 6!!!! Ni är bäst! / Pernilla och Fredrik

 

Ni kan också läsa en artikel om dagarna på Rudsskolans hemsida.

Artikel på hemsidan

Kopia av DSCF2348

 

En reaktion på “Undervisning på Universitetet

  1. Hej! Det verkar ha varit trevliga dagar på universitetet. Duktiga barn med fantastiska lärare. Roligt också att läsa om den ”mystiska” mackan – jag hade faktiskt redan hört talas om den här hemma :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 − = fem

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>