v 37

Hej!

Efter roliga dagar på Karlstads Universitet är vi nu åter tillbaka i skolan, redo till en ny vecka.(Ni kan snart se bilder i fliken skolarbete/geografi. Snart kommer också elevernas beskrivningar av dagen upp här på bloggen…) Den undersökning som du gjorde på Universitetet ska du hålla föredrag kring under vecka 38 , alltså nästa vecka. Läxa blir att träna på ditt föredrag hemma.

Denna vecka arbetar vi vidare med de två områdena i svenska Tala – Skriva. Ni som valt att träna på att hålla föredrag kommer få träna på att ge varandra respons utifrån ”Two stars and a wish” och spela in varandra för att tillsammans titta på vad som är bra och ge tips på vad som kan utvecklas. Ni som skriver ska också ge varandra respons på era skrivna texter ufrån Two stars.

På onsdag har ni dubbelpass i bild med Sofie, eftersom bilden gick bort förra veckan. Ni har gjort fina teckningar där ni målat med kol och skissat av byggnader som finns i världen. Så småningom kommer de upp på bloggen under skolarbete / bild

I Fysiken fortsätter vi läsa om rymden och lär oss om solsytemet, årstider mm.

På torsdag åker Fredrik på tävling till USA. Vikarie under slutet av v. 37, hela vecka 38 och början av v. 39 är Hanna Byström, som varit hos oss tidigare.

Trevlig vecka!

Hälsningar Pernilla och Fredrik
________________________________________________________________________________________________________________________

Veckans läxor  -
Vi uppmuntar alla att läsa en liten stund mellan 15-30 minuter hemma varje dag i skönlitterära böcker eller faktaböcker.

Engelska: Till på torsdag är det glosor, beroende på vilken text man har så väljer man ut glosor. Ni ska även göra klart uppgifterna som ni fick på lektionen.

”Hi there” texten ni har 5 valfria glosor.

”They came first” 10 valfria glosor.

Språkval: Eventuellt läxa till onsdag

Svenska: till fredag

Lär dig om studieteknik genom att se på en film ”Plugga bättre – koncentration”. Klicka på länken nedan.  Du skriver en tankekarta på vilka tips som ges i filmen under tiden du ser / efter du sett filmen. Denna lämnar du in senast fredag.
http://urplay.se/Produkter/176958-Plugga-battre-Koncentration

Du hittar också filmen och fler filmer ur serien ”Plugga bättre” på startsidan under länkar i högerspalten. Filmerna ger dig bra tips på hur du kan förbättra dina studieresultat.

Geografi/Svenska: Läxa till tisdag eller fredag v. 38! (Se gruppindelningen.)
Tisdag:
Rasmus, Caroline, Mattias, Wilma, Henrik, Sura, Jasmine, Filip, Ludvig, Maja
Fredag morgon:
Alexander H, William, Max, Susanna, Alexandra, Book, Otto, Nora, Thea, Evelina,Pelle
Fredag efter rast:
Oscar, Johan, Viktor, Ellis, Elin, Amanda L, Amanda D, Evan, Diyar, Alex C,

Du ska förbereda ett föredrag. Ta hjälp av dina anteckningar, sammanställningarna, som du gjorde på KAU om ditt valda område på jorden som du har undersökt.
1.Träna på att hålla föredrag för någon hemma / kompis utifrån din tankekarta/ din text som du skrivit på Universitetet. (Var du inte med på Universitetet får du skriva en text hemma. Jag förklarar mer i skolan. )
Du har fått en checklista i skolan med punkter som är viktiga att tänka på när man håller föredrag. Be den du håller föredraget för hemma att ge dig respons efter Two stars and a wish. Den har du fått i skolan. Finns även här nedan i den blåa länkarna.

Checklista vid FÖREDRAG
Two stars and a wish – tala

 

  

         

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 × sju =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>