Utvärdering av skolåret åk 5

 

Utvärdering läsåret 2012-2013 årskurs 5

 

Detta läsår har varit bra och mycket lärorikt. Jag har fått många nya kompisar och dem är jätteschysta! Jag har lärt mig i princip hela Eu och kan placera ut länderna på en karta utan större problem.

Det roligaste ämnet har varit slöjd. Det tråkigaste har nog varit LÄXOR! Men typ allt annat har varit ganska roligt. Bara att vissa ämnen är roligare än andra. ;]

Nästa år ska vi ju upp till rudsskolan och det har jag många tror det kommer att bli kul. Det bästa är att det finns en kiosk där man kan köpa pizza. Det dåligaste är att vi inte får köpa något i kiosken förrän sjuan. Vi kommer att ha många nya roliga ämnen och det mest lockande nya ämnet är främmande språk. Man fick välja mellan franska, tyska och spanska. Jag valde franska för att det är ett vackert språk och att det är ett bra språk att kunna i framtiden när man har jobb för att franskarna inte är dem bästa på engelska. ;]

Nästa år kommer jag troligen bli ännu smartare och få fler kompisar eftersom att vi ska ibland på vissa lektioner att jobba med skogsbackeskolan. Dem verkar rätt så snälla.

 Kort sagt: Detta år var bra och det blir troligen nästa år också!

 Av: Ludde

UTVÄRDERING OM FEMMAN

Jag tycker att årkurs fem har varit roligt att gå i. Det roligaste har varit att vi har haft många utflykter och vi har gjort olika saker som är helt annorlunda än en vanligt skol dag tex klassdag, solbussen mm.

Detta läsår har jag tyckt att geografi, slöjd och svenska har varit roligast. Jag har även lärt mig väldigt mycket i femman jag har lärt mig mycket i engelskan, matten och geografin.  

Nästan allt har varit bra men det finns några saker som jag vill ändra på till nästa år, och en sak vi kan ändra är att vi ändrar grupp 1 ,2 , A, B och C, för jag vill vara med några andra än de jag var med i år. En annan sak jag vill ändra på är att vi börjar lite senare ungefär kl kvart i nio.

Nästa år vill jag fortsätta med att ha grupper fast vi ändrar dem. Jag vill även fortsätta med att ha geografi med Katrin.

Inför sexan tycker jag att det känns roligt, lite pirrigt och spännande, eftersom vi börjar på Rud.  

Av: Evelina

Läråret 2012/2013

Det här skolåret har varit toppen! Jag tycker att vi har jobbat flitigt och varit tysta på lektionerna. Jag tycker att alla utflykter vi har gjort tex solbussen, vattentornet, reningsverket och skogensdag har varit väldigt roliga! (: Jag har lärt mig väldigt mycket tex hur det går till när man renar vattnet på reningsverket.

Vi har varit snälla, omtänksamma, hjälpsamma och om någon är ledsen eller är ensam så frågar vi om den vill vara med och tex gunga i ”kompisgungan” eller kanske spela fotboll.

Vi har lärt oss mer om de olika ämnena tex geografi, matematik och engelska.  Vi har i svenska läst boken ” Sixten ” under höstterminen och i geografi har vi läst boken ” Fröken Europa ” nu på vårterminen.  Vi har också jobbat med NTA ” Rörelse och konstruktion”, det har varit roligt!

I höstas hade vi ” Halloween disco ” för hela skolan, många sa att det var det bästa discot de hade varit på och det känns ju roligt. (:

Vi har ju även haft ett projekt i många år som heter ” Water is life ”, då har Spanien, Grekland, Polen, Ungern, Turkiet och såklart Sverige tävlat om hur viktigt vatten är för oss, alla har åkt runt till länderna so varit med och tävlat och få sett på vad deras bidrag är och så visar de lite saker som finns i det landet eller någon typisk maträtt, men nu är det slut.): Spanien hade med sid 12 barn till Sverige, tre av de följde vår klass Brais, Tomás och Xavi, de var väldigt snälla, Brais och Tomás bodde hemma hos mig. Jag tror alla barnen tyckte det var roligt med snö, det finns ju inte mycket snö i Spanien.

 Jag har lärt mig mer om länderna i Europa och jordens processer, jag har också lärt mig mer matematiken tex mer om vinklar, de fyra räknesätten, multiplikation, uppställningar, area och omkrets mm. Jag har även lärt mig presens och preteritum i engelska.Men nu närmar sig slutet på läsåret.

Vi kommer nog få det jättebra på Rudsskolan och det ska bli roligt att börja läsa språken som vi valde. Det kommer nog att bli ett suveränt år! Hoppas de flesta tycker det! (:
Jag kommer ju åka bort i 7 elr 8 månader i Teneriffa och gå i svensk skola där borta, men jag tror att dom andra kommer få ett toppen år på Rudsskolan! (:

Av: Clara

 

Utvärdering av läsåret åk 5

Skolåret i klass fem har varit mycket bra. Det finns många roliga minnen som jag kan skriva om.

Ett av de roligaste minnena var skogens dag. En mycket rolig dag där vi fick prova att göra papper, prova att göra eld, vad vi skulle göra om vi gick vilse ,kyla ner en flaska med hjälp av det som fanns i naturen, bygga broar, försöka få hela Karlstad att inte bli översvämmat. Det var helt enkelt en rolig dag.

Ett annat minne var när vi va på reningsverket och vatten tornet. När vi kom till vatten tornet fick vi fika lite sedan fick vi gå upp för 234 trappsteg när vi var uppe så kunde man se nästan över hela Karlstad. Sedan åkte vi till reningsverket där det inte luktade gott. Vi fick se hur de renade allt smuts vatten som de fick dit.

Jag har lärt mig mycket under femman det jag tycker jag lärt mig mest i är nog geografin. Ett tips till nästa år är att vi kan göra lika många utflykter. Jag tror att i sexan kommer det bli mycket roligare jag tror vi kommer lära oss dubbelt så mycket som vi gjorde det här året.

AV: William,

 

            Utvärdering av läsår 5

Jag tycker att detta läsår varit kul med alla utflykter vi gjort som tex vatten tornet och reningsvärket jag har lärt mig mer i matta engelska och i geografin jag har tyckt att det varit kul att utfårska om tsunamis. För att man lärt sig mer om det och det är ett kul sätt att arbeta på som tex använda dator utskrifter och böcker samma är det med engelska med gramatik nu man lär sig så mycket nya ord meningar mm. Nästa läsår tycker jag att vi ska börja senare på morgonen och sluta senare i stället och att vi börjar typ vid 9:00  och sedan tror jag att det kommer gå jätte bra att byta skola till Rudsskolan . Jag tycker att det kommer bli kul att byta skola till hösten nu och så klart ska det bli skönt att ha sommarlov snart  men jag kommer sakna färjestadsskolan men jag tycker att det ska bli jätte kul jag hoppas att jag kommer i Tovas grupp uppe på rud.

Av: Wilma

Utvärdering läsår 5

Det är mycket som har varit roligt under det här läsåret! Haloweendiscot till exempel, även fast det inte riktigt hör till skolan kan man ju säga att vi jobbade mycket och hårt med det. Discot blev väldigt lyckat, och jag antar att alla hade roligt med varandraJ

Vi har ju också haft lite högläsning under året, vi läste bland annat ”Sixten” i höstas, och alldeles nyss har vi läst klart ”Fröken Europa”. Vi har också skrivit sammanfattningar till båda böckerna.

När vi ändå pratar om ”Fröken Europa” kan jag nämna att vi har arbetat riktigt mycket med Europa under våren (nu). Vi har haft med oss en forskare under den tiden, hon heter Kathrin och har intervjuat de flesta av oss mm. Allt det har varit riktigt kul och nu vet hal klassen mycket mer om Europas länder, huvudstäder, sjöar/hav/floder, bergskedjor osv. Vi har blivit riktigt duktiga på geografi!

Under julen pratade vi om vasatiden och medeltiden, vi jämförde skillnader och likheter, skrev faktatexter om något speciellt ämne som vi fördjupat oss i, och läste mycket om allt kring de båda tiderna.

I bilden har vi arbetat med nyanser av blått, mönster & symmetri, kontraster och senast i onsdags med animerad film. Vi har fått skriva ett eget film manus och tillverkat kulisser tillsammans i grupper, och i tidags och onsdags kom en från ”Film i Värmland” och visade oss hur vi skulle animera våra filmer. Filmerna kommer ni få se på tisdagen den 4 juni, då vi har filmgala. Ni är välkomna!

Vi har också åkt på några utflykter under det här läsåret, vi har åkt med solbussen en gång, vart på studiebesök på vattentornet och reningsverket och förra veckan var vi på skogensdag. Alla utflykter har varit väldigt roliga, och klassen har kommit närmare varnadra vilket är bra när vi är så många i klassen.

Det här läsåret har varit fullt med mycket roliga, spännande och fina minnen, vår klass är väldigt bra som håller ihop även fast vi är så många. Det är viktigt att ingen hamnar utanför och att alla känner att de har någon att vara med.

 Av: Ellis

                                                                  UTVÄRDERING ÅK 5

Vad som har varit roligt det här året.

Det var jätte roligt när dom från water is life projektet kom! Vi fick både träna på engelska och kolla på teater. Det skulle vara jätte roligt om dom kom igen. Och det var roligt med bibeläventyret när vi fick klä ut oss och spela små pjäser. Jag fick vara Maria haha. När vi åkte med solbussen var det jätte roligt att vi fick göra maten och sylten själv. Vi plockade ju massor av bär och vi fick också se massor av grodor som hoppade runt där! Nått jag inte kommer glömma från åk 5 är halloween discot! Vi fick in massor av pengar och det var super kul! Jag åt massor av godis haha.

Vad jag har lärt mig.

Jag har lärt mig massor men jag lärde mig väldigt mycket när vi hade skogens dag! Jag fick lära mig vad man skulle göra om man kom vilse i skogen, hur man ser skillnaden på djur och hur man kyller ner vatten när det är varmt. Så jag behöver inte vara orolig föra att vattnet ska bli varmt när jag åker till stranden!

Vad jag ser fram emot i 6:an.

Det ska bli roligt att börja i 6:an! För det första vi ska börja på en helt ny skola! Vi ska få nya kompisar ( skogsbacke. ) Vi kommer lära oss ännu mer än vad vi redan kan. Och några saker jag skulle vilja fortsätta med i 6:an är bibeläventyret, ha utematte, ha NTA om vi håller på med deg haha. Och jag tror att när jag slutar 6:an så kommer jag sakna alla kompisar och mina lärare. Men jag tror att åk 6 kommer bli lika bra som åk 5!

Av: Alexandra Källgren.

LÄSÅRET 2013

Läsåret har varit roligt för att jag har kunnat det mesta. Det var roligt att åka med solbussen de första dagarna men inte så jätte kul för att jag hade gips och då kunde jag inte springa eller gå/leka i det blöta. Det var också roligt att cykla till reningsverket och DÅ kunde jag göra ganska mycket men det luktade inte så gott nere i ett rum. Det har varit kul i svenskan för att vi jobbade med boken ”Sixten” och den var rolig och vi fick kolla på en film som var bra och den hette ”Sixten” samma som boken. Vi har haft läsdag och det var gott med fika och mysigt. På bilden har det varit roligt för att då fick man göra symmetri bilder. Det var roligt att göra tomte sagor och min handlade om hockey såklart men min tomte saga blev inte uppläst för att jag skulle till Sälen. Vi har haft Hallowen disco och det var roligt. Vi har läst om ”Fröken Europa” som vi alla gör nu och är nästan klara och det har varit roligt. Vi har också jobbat med vulkaner, jordbävningar, tsunamis, jordskred och golfströmmen. Vi har gjort planscher. Vi har också jobbat med Europa och vi fick också göra planscher där om befolkning och mm.

 AV: EVAN

Sammanfattning läsåret

Jag tycker detta läsår har varit bra. Vi har lärt oss mycket men det som jag tycker har varit bäst är biologin med Sofie, det är kul att lära sig saker om kroppen tycker jag.

 Det var också kul när vi hade klassdag, när vi först var uppdelade i tjej och kill grupper och sedan var vi tillsammans. I början av åk.5 så jobbade vi mycket med Norden och nu så jobbar vi mycket med Europa, det är också kul att få veta mer om olika länder och hur deras natur och klimat är.

Vi ha gjort några insändare som handlade om vatten och skickat dem till VF och NWT, båda kom med och det var ju bra!!  Vi har läst en bok som heter ¨Fröken Europa¨och den var bra, man lärde sig mycket om länder i Europa.

 Vi ska ha en filmgala då får våra släktingar komma och kolla på tecknade filmer som vi har gjort. Vi har jobbat mycket med att skriva fakta texter om Medeltiden och Vasatiden och vad som hände på de olika tiderna.

Åk. 6! Jag tror att det kommer bli jätte bra till hösten på Rudsskolan om vi fortsätter såhär som vi har gjort i år! Allt är perfekt! Inget ska ändras, det tråkiga är att vi inte kommer ha kvar SofieL Men vi kommer nog se henne någon gång i alla fall! Det är bra att vi får behålla klassen så att vi har kvar våra klass kamrater!

Av: Amanda L

Sammanfattning läsåret

Läsåret har varit bra. Jag har lärt känna många nya kompisar tex Book, Viktor och William. I början kändes det inte så bra men det blev bättre när jag lärde känna andra klassen. Jag har lärt mig många nya saker. Jag har lärt mig att göra film(kommer att göra i alla fall, gör det i morgon)

Jag har också lärt mig nya saker på NTA:n som har varit rolig. och Halloweendiscot var också väldigt roligt, det liksom förde samman klassen. Det har också varit roligt i slöjden, vi har haft textilslöjd.

Alla utflykter var roliga vi har åkt till reningsverket/vattenverket, solbussen(två gånger) och så var vi på skogens dag i I2 skogen.

Och på slutet av läsåret så hade vi en rolig undersökning med Cathrine. Det roligaste på hela året var nog Halloweendiscot. Vilken tur att vi fick samma klass och samma lärare, jag tror det blir roligt på Rudskolan.

Av:Johan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra × = 36

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>