* v. 21-22

Hej!

Veckorna tar stora kliv, nu sker allt i ett ruskigt tempo! Snart är det skolavslutning ;)
Här kommer ett veckobrev för två veckor.
Vi kommer läsa klart boken ”Fröken Europa”. Läs gärna sammanfattningarna av boken som finns här på bloggen. Ni hittar dem under skolarbete/svenska/Fröken Europa. I matematiken och engelskan jobbar vi med repetitioner av de områden vi jobbat med. Vi ska avsluta NTA under dessa veckor.

v. 21

Vi försöker avsluta geografiarbetet om Europas natur. Ni är superduktiga i geografi!
På Unikum har jag ( Pernilla ) lagt upp en matris efter kunskapskraven så ni kan se vad ni kan hittills. Jag fyller i allt eftersom.Vi kommer så smått prata betyg eftersom vi närmar oss åk 6. Alla kunskapskrav i matrisen på en nivå måste vara ifyllda för att betyget ska kunna ges vid jul. E är minsta nivå och A är högsta. I svenska har ni också matriser så ni kan se hur ni ligger till. Där motsvarar E betyget nivå 2 och högsta betyg nivå 4. Alla matriser hittar ni i knappen bedömning, bredvid fokus och IUP knapparna.

onsdag har vi en klassdag som vi tillbringar i skogen. Vi kommer vara med på temat ”Skogens dag”  där vi får prova på olika saker i skogen. Vi cyklar till I2 skogen, så ta med CYKEL, HJÄLM o KLÄDER EFTER VÄDER!  Skolan bjuder på wok, men ta gärna med lite fika bestående av ex bulle/kaka, smörgås och saft. (Inget godis, chips läsk). Skoldagen börjar och slutar i vanlig tid.

Denna vecka är det skräpplockarvecka på skolan, så vi kommer hjälpa till att göra skolgården fin.

På torsdag har vi rockringstävling runt lunch. Vi i åk 4-6 tävlar direkt efter lunch. Klassen ställer upp med 4 tävlande, två killar och två tjejer.

V. 22

På tisdag och onsdag arbetar vi med animerad film. Vi får hjälp från ”Film i Värmland”.
Halva klassen animerar på tisdagen och halva på onsdagen. Alla elever som inte animerar på tisdag har slöjd på morgonpasset. Idrott utgår på tisdag.

Trevlig helg och trevlig vecka!

Hälsningar Pernilla  och Fredrik

_____________________________________________________________________

Veckans läxor  -
OBS !
Geografin och matematiken är till fredag v. 21
Svenskan och engelskan är till fredag v. 22

Vi uppmuntar alla att läsa en liten stund mellan 15-30 minuter hemma varje dag i skönlitterära böcker eller faktaböcker.

Geografi ” Fakta repetition om jorden” – till fredag v. 21
Du har fått ett faktahäfte i skolan med frågor till. Repetera frågorna så att du kan berätta om svaren. Du hittar de bildspel som vi gått igenom i skolan här på bloggen under fliken ”skolarbete/geografi/Europa”. Det blir skriftligt test på fredag v. 21. Du hittar faktahäfte och frågor här i länken om du glömt eller tappat bort.
Läxa till fredag v21 geografi

Matematik till fredag v 21

Det finns tre nivåer på läxan välj den som passar dig. Skriv svaren i ditt räknehäfte. Läxan ska vara inlämnad senast fredag. Du har fått kopior i skolan.

doc nivå 1 Nivå 1
doc ma sid 1 Nivå 2
doc ma sid 2 Nivå 2
doc ma1 Nivå 3

Engelska  till fredag v 22

Du ska läsa på och kunna de två sidorna nedan.  Du har fått kopior i skolan.
Det kommer att bli ett litet test där du kommer att få översätta meningar från sv-eng och tvärtom.  Du ska kunna a-an, plural,am is eller are, have- has, was-were.

doc eng sid 1
doc eng sid 2

Svenska ”Fröken Europa” till fredag v. 22:
Läs det häfte du har fått uppkopierat i skolan. (Har du läst ut boken, har du ingen läxa)
Svara utförligt på frågorna i ditt häfte. Häftet ska med tillbaka till skolan.
Du får ditt häfte under måndag eller tisdag v. 22.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 + två =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>