* v. 18

Hej på er!

Utvecklingssamtalen är snart klara och vi laddar för en bra avslutning på läsåret. Vi kommer att hitta på en del spännande saker under slutet av terminen flera klassdagar, arbete med animerad film, mer info kommer! Påminner om att Fredrik kommer att vara borta en del under maj månad. Hanna är vikarie. Pernilla finns på plats.

I matematiken och engelskan kommer vi att repetera det vi jobbat med under året. NTA arbetet börjar närma sig slutet och vi kommer att avsluta med en lite utmaning!Kluringen kommer att ligga nere under början av maj och återkommer tisdagen den 14 maj!

I geografi fortsätter vi att undersöka Europas befolkning utifrån karta, tabeller och diagram. Denna vecka sammanställer vi vårt resultat och drar slutsatser kring de information vi hittat. Vi börjar också träna för redovisning.

Vi fortsätter att läsa boken ”Fröken Europa”. Eftersom boken också berör förintelsen och det som hände judarna under Andra Världskriget kommer Pernilla visa bilder från sitt studibesök, som hon gjorde nu i april månad, från förintelselägret ”Auschwitz-Birkeanu” under fredagen (v. 17).

På onsdag är ni lediga  – då är det första maj!

Trevlig helg och trevlig vecka!

Hälsningar Pernilla och Fredrik

_____________________________________________________________________

Veckans läxor  -  till torsdag och fredag

Vi uppmuntar alla att läsa en liten stund mellan 15-30 minuter hemma varje dag i skönlitterära böcker eller faktaböcker.

Geografi: Du ska träna på att kunna berg i Europa. Se det häfte som du tidigare fått hem . Där står vilka berg du ska kunna sätta ut på kartan. Det blir ett muntligt eller skriftligt test på fredag. Du väljer. Häftet finns i länken nedan om du tappat bort eller glömt det i skolan.
häfte karta - klicka på länken

Svenska: TILL TORSDAG! Läs nästa kapitel i boken Fröken Europa högt för någon hemma. Samtala om frågan /frågorna till kapitlet. Skriv svar i ditt häfte. VIKTIGT! Ta med häftet tillbaka till skolan.

Fredriks läxor ska vara inne 13 maj. Lycka till !!

Engelska: Ni får er läxa på tisdagen. Den kommer att vara i 5 olika nivåer.

Matematik: Du ska göra minst 5 stycken problemlösningsuppgifter i valfritt område av följande. De fyra räknesätten, skala, omkrets, area, bråk, decimaltal, vinklar, geometri, vikt, volym, tid,temperatur. Skriv på ett lösblad. Du kan maila(fredrik.nylen@karlstad.se) eller skriva i ditt räknehäfte.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


4 × = sexton

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>