* v 16

Hej!

Vi har haft en mycket bra vecka! Stor arbetsro, glada barn och härlig kamratskap!
Fint jobbat! I matematiken är arbetet kring vinklar avslutat och i engelska koncentrerar vi oss på att jobba med läsförståelse och hörövningar. I svenska har vi börjat läsa en ny bok ”Fröken Europa”. Planering för arbetsområdet har vi gjort tillsammans och den ligger på Unikum under fliken ”fokus”. Vi har också börjat skriva rent våra berättelser om en äventyrsresa vi gjort i Norden.  I geografi kommer vi under tisdagarna framöver arbeta med Europas befolkning utifrån olika valda frågor. Redovisningar kring detta kommer så småningom läggas ut på bloggen.

Måndag, v 16, är alla skriftliga omdömen klara på Unikum. Ni kommer få förbereda er inför utvecklingssamtalet i skolan och läsa igenom alla omdömen och sedan skriva ned det ni märker är era starka sidor och de ni kan utveckla. Vi kommer testa att ni själva håller i ert utvecklingssamtal med stöd av oss mentorer denna vår. Läxan blir också att förbereda er hemma så att ni kan hålla i ert eget samtal.

På torsdag är Fredrik på utbildning, Pernilla på annat uppdrag. Vikarie är Maria Olsson och Hanna Bylund som varit hos oss förut.

Hälsningar Pernilla och Fredrik

 

_______________________________________________________________________________________________________ Veckans läxor  - 

Vi uppmuntar alla att läsa en liten stund mellan 15-30 minuter hemma varje dag i skönlitterära böcker eller faktaböcker.

Geografi: Du ska träna på att kunna 15 länder och deras huvudstäder i Europa ( inte de nordiska länderna, de ska du redan kunna). Du har fått med dig arbetsblad hem där du kan titta och träna. Det finns också en del spel där du kan träna i länklistan under geografi. Muntligt eller skriftligt förhör på fredag.

Unikum – inför samtalet.

* Svara noga på frågorna inför utvecklingssamtalet. Du hittar dem under IUP och därefter i fliken ”Inför samtalet”.

* Du ska också läsa igenom alla skriftliga omdömen som vi lärare har skrivit om dig. De hittar du under IUP och fliken ”Skriftliga omdömen”. Du har fått förbereda dig inför samtalet vid ett pass i skolan. Träna hemma så att du vet vad du ska säga. Du håller i utvecklingssamtalet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 6 = elva

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>