* v 17

Hej!

NUUU har våren kommit!!!!! Härligt tycker vi alla.
Denna vecka har vi utvecklingssamtal må, ti och on. Välkomna!
Eftersom vi har utvecklingssamtal denna vecka tar vi det lite lugnt med läxorna. Ni har en läxa i geografi som handlar om att sätta ut några vattendrag på kartan.

På tisdag fortstätter vi vårt spännande arbete om Europa. Vi ska undersöka Europas befolkning utifrån kartor, tabeller och diagram. Planering hittar ni på Unikum. Vi har två mål som vi ska kunna. Dels leta geografisk fakta utifrån olika källor ex kartor, tabeller och diagram. Det andra målet handlar om att reflektera över den fakta man hittar ex kunna göra jämförelser mellan olika länder och områden i Europa.

Fredrik kommer vara borta en del i april och maj, men Pernilla är på plats och vikarie Hanna. Fredriks mentorselever kan kontakta Pernilla vid behov.

Till veckan kommer vi göra ett ordförståelsetest som är riktat mot åk 5. Det handlar om grundläggande svenska ord. Vi har också genomfört en trivselenkät som görs med alla elever i åk 2 och 5 i kommunen som handlar om vad vi tycker om skolan och arbetet i skolan.

I matematiken och engelska kommer vi att testa gamla nationella prov för år 5.

Vi har tre gånger kvar på NTA temat, det är väldigt roligt att jobba med detta tema, tycker i alla fall jag! (Fredrik)

Har under veckan varit på seminarium kring det digitala lärandet ni kommer att få höra mer  och märka det på olika sätt.

Soliga vårhälsningar Pernilla och Fredrik

 

_______________________________________________________________________________________________________ Veckans läxor  - 

Vi uppmuntar alla att läsa en liten stund mellan 15-30 minuter hemma varje dag i skönlitterära böcker eller faktaböcker.

Geografi:
Du ska träna på att kunna vattendrag i Europa. Se det häfte som du tidigare fått hem för att träna länder och huvudstäder i. Där står vilka vattendrag du ska kunna sätta ut på kartan. Det blir ett muntligt eller skriftligt test på fredag. Du väljer.
Häftet finns i länken nedan om du tappat bort eller glömt det i skolan.
häfte karta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sex × 9 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>