v. 8

Hej!

En vecka kvar! Sedan sportlov!!!! Denna sista vecka innan lovet får vi besök av olika länder som är med i EU projektet ”Water is life”. I klass 5 kommer vi ha tre spanska elever som ska följa oss hela veckan. De kan lite engelska så passa på att prata med dem!

tisdag kommer vi  spela olika spel där man tränar stavning. Ta gärna med sällskapsspel om ni har ex scrubble, alfapet. På denna lektion får ni även spela ruzzle och wordfeud på mobilen. Datorer finns tillgängliga för att spela stavningsspel på.  Ni som inte har hållt föredrag gör det för Pernilla vid detta tillfälle. Träna hemma!.

Klockan 10 kommer vi få se teatern ”Olles skidfärd” som elever från åk 2-6 har satt upp. Ni som är med i teatern: Ludvig,  Otto, Johan, Oscar, Amanda L,  Evan och Thea ska vara i gympasalen kl. 9.30!

onsdag är det friluftsdag ”Vinterdag”. Vi åker skridskor på Tingvalla, pulka eller utförsåkning på Bryngfjorden. Se information på tidigare hemskickad lapp. Samling 8.10 i klassrummet.

fredag har vi läsdag. Vi läser och myser hela dagen. Ta gärna med kudde eller en filt. Serietidningar är också tillåtna ett pass under dagen. Har du en bra bok som du läser i hemma kan du ta med den.

(v. 10 är Fredrik föräldraledig. Vikarie är Hanna Byström.)

Hoppas ni får ett skönt lov! Det är ni värda!

Hälsningar Pernilla och Fredrik

 

_______________________________________________________________________________________________________ Veckans läxor 

Vi uppmuntar alla att läsa en liten stund mellan 15-30 minuter hemma varje dag i skönlitterära böcker eller faktaböcker.

Svenska:
Du har valt ut 15 ord som du ska kunna stavningen på, från din Veckans ord bok. Träna på att stava dem. Du blir förhörd av en kompis på fredagens svenska pass. Skriv orden minst två gånger. Be sedan någon hemma läsa upp orden för dig och du skriver dem. Rätta tillsammans.

Historia:
Skriv en liten ”uppsats” om ämnet ”Hur kan vi veta något om Medeltiden óch Vasatiden?”  Försök svara på frågan så noga du kan.
Tänk på att ge exempel på spår som vi har från dessa tider och berätta om du tycker att det är en säker källa eller inte och varför. Skriv minst 1/2  A4 papper, smalrandigt.

Engelska:

Du ska intervjua någon och du ska ha med minst 5 av frågorna vi går igenom i skolan. Du väljer själv vilka frågor du tar med.

Frågorna hittar du här:

Du ska skriva ner svaren och kunna presentera dem för en kompis på torsdag.

läxa engelska v. 8

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


åtta × = 24

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>