v. 5

 

Hej!

Det har varit riktigt kallt i veckan. Vi märker att ni inte har varma kläder på er för att kunna vara ute på rast. Tänk på att ta på dig  varma kläder och skor när du går till skolan.(Föräldrar; kolla med barnen så att de har ordentligt med kläder på sig så att deras tid ute under skoltiden blir varm.)

På tisdag slutar vi 1 h senare än vanligt. Vi ska på språkinformation på Rudsskolan. Vi blir bjudna på mat på restaurang ”Gyllene Gaffeln” och får sedan prova på de olika språk man kan läsa i åk 6, franska, tyska och spanska. Sluttid blir 15.00. Denna timme tar vi istället ut på torsdag då sluttiden blir 12.30 dvs vi slutar efter vi ätit i matsalen.

Arbetet med det nya NTA temat ”Rörelse och konstruktion” är i gång. I engelska och matematik kommer vi att starta nya planeringar. Som vanligt är barnen med och planerar hur vi ska jobba och vad de ska kunna i alla delar. I svenska har vi arbetat med argumentation och att kunna samtala i mindre grupp och uttrycka vad vi tycker och tänker. Vi har spelat in våra samtal och lyssnat på våra diskussioner. Jättespännande!

Hälsningar Pernilla och Fredrik

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________________ Veckans läxor 

Vi uppmuntar alla att läsa en liten stund mellan 15-30 minuter hemma varje dag i skönlitterära böcker eller faktaböcker.

Religion:
Träna på arbetsbladet ”Skillnader och likheter mellan judendom och kristendom”.
Det blir skriftligt test på fredag.

Historia:
Vad kan du om Vasatiden?
Klicka på länken ”todaysmeet – Vasatiden”. Skriv en fråga om Vasatiden. Tänk på att du ska kunna svara på din egen fråga på fredag då vi tittar på alla frågorna. Du ska skriva minst en fråga. Du får skriva flera.

http://todaysmeet.com/Vasatiden

 

 

Matematik;

Det finns tre olika nivåer att välja på de handlar om bråk till decimaltal, räkna med bråk, kluringar med bråk. Arbetsblad.

DOC130125

DOC1301251

DOC1301253

 Engelska:

Minst tio meningar där fem är i presens och fem i preteritum. Verben ska vara oregelbudna, använd gärna verben vi jobbat med. Försök också att få med substantiv i plural och något tidsuttryck. Skriv gärna på datorn och maila till mig:

Extra läxa är att lära in alla verb nedan:

DOC1301252

 

fredrik.nylen@karlstad.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× 9 = tjugo sju

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>