v. 3

Hej!

Ett stort tack för den fina och goda chokladen vi fick i julklapp av er alla. Vi hoppas att ni haft ett härligt jullov och att ni är redo för en ny termin tillsammans med oss.

Vi kör igång i snabbt tempo direkt och redan på måndag startar Bibeläventyret, Nya Testamentet. Vi ska läsa om kristendomen tillsammans med Margareta från Svenska kyrkan. Hon guidar oss igenom Bibeln genom spännande drama varje måndag i 4 veckor framöver.

På onsdag åker vi till  badhuset och har simundervisning. Ta med badkläder, handduk, schampo/tvål, tofs till håret om du har långt hår.På nya badhuset är de noga med att man duschar noga med två och schampo innan man badar.
(Vi åker även och simmar må v. 4).

I svenska startar vi upp ett nytt arbetsområde som handlar om argumentation. ”Tycker du som jag?”. Vi lär oss argumentera om olika saker muntligt och skriftligt. Vi kommer även satsa en del på läsning fram till påsklovet. Varje dag försöker vi läsa mellan 15-30 minuter i skönlitterära böcker. Forskning från Finland har visat att elever som läser varje dag får lättare med inlärning i alla ämnen i skolan. Fredag v.8 kommer vi även ha en läsdag då vi ägnar hela dagen åt läsning. Vi uppmuntrar alla elever att läsa lite hemma varje dag under perioden fram till påsklovet som en stående ”läxa”.

Fredrik fortsätter jobba på Solbussen varje måndag och Pernilla har annat uppdrag på torsdagar. Vikarie för Fredrik på måndagar är Sofie. Schemat har ändrats lite. Sluttider, idrott, slöjd är som vanligt. Ni hittar det under ”Kom ihåg” fliken här på bloggen.

Vi skickar med ett brev från Linda vår skolsköterska om löss vid skolstarten.
Löss information till hemmen vid skolstart

Denna vecka har vi inga läxor. Läxorna kör vi igång med v. 4.

Hälsningar Pernilla och Fredrik

 

_______________________________________________________________________________________________________ Veckans läxor 

Vi uppmuntar alla att läsa en liten stund mellan 15-30 minuter hemma varje dag i skönlitterära böcker eller faktaböcker.

Svenska:

 

Matematik;

 

Engelska:

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 − fyra =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>