* v. 50

Hej!

Fantastiskt vad alla ni elever arbetar bra!!!! Vi har så roligt tillsammans med er på dagarna och vi ser att ni hela tiden lär er mycket och går framåt kunskapsmässigt.
Bra jobbat!

I veckan som gått har läst och tomtar och vad man trodde på förr.Vi har läst Viktor Rydbergs dikt ”Tomten” från slutet av 1800-talet. Vi har skrivit personbeskrivningar på tomtar och fina miljöbeskrivningar. Det blir bra inledningar till era tomtesagor som ni kommer skriva till veckan. Vi ser fram emot att få höra dem på julavslutningsdagen den 21/12. Denna dag slutar vi kl 12.30. (Taxi går hem kl. 12.40 för de som har taxitjänst ).

Hela denna vecka v. 50, samt nästa vecka, v 51, är Fredrik ledig samt på annat uppdrag med Solbussen. Jag, Pernilla finns på plats i klassen (förutom torsdag v. 50, men finns tillgänglig på skolan om det skulle vara något). Hela v. 51 är jag i klassen. (Fredrik är med på julavslutningsdagen.) Vikarie för Fredrik blir Hanna Byström. Maila / kontakta mig vid behov.

På torsdagmorgon ser vi på Luciatåg  av 3:orna. Ingen idrott!

Jag önskar er en skön, vit, vintrig vecka.

”Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sov i enslig gård, mitt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken,
endast tomten är vaken.”  (Ur Tomten, av Viktor Rydberg)

Hälsningar Pernilla

 

_______________________________________________________________________________________________________ Veckans läxor till FREDAG  ”Göra klart läxor”

Historia
Gör klart arbetsbladen ”Livet på landet” och ”Livet i staden”.
Skriv svaren i ditt So-häfte. Ta hjälp av boken ”Koll på Medeltiden”.
OBS! Ta med både So-häfte och bok tillbaka till skolan.

Bild
Rita klart din tomte.
Ta med ett vitt papper från skolan.
Tomten ska vara högst 15 cm hög.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× ett = 9

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>