v. 43

Hej!

Idag har vi haft besök av Kjell Gullhav som pratat norska med oss. Vi har ställt frågor som handlat om det norska och svenska språket. Vi har också jämfört text ur boken ”Aja, baja Alfons Åberg” på danska och svenska. I engelska har vi spelat upp dialoger om shopping.. Läs gärna planeringen i engelska ”Snacka engelska” i Unikum som vi gjort tillsammans. Vi ägnar några veckor åt dialoger och muntliga samtal.

På onsdag är det FN dagen. Det firar hela skolan tillsammans på morgonen.
Vi lyssnar till åk 6 och 2 som sjunger. Vi ska läsa upp våra insändare från VF och NWT.
På torsdag är det vaccination för tjejerna igen.

Denna vecka jobbar vi en hel del med redovisningen av ”Vatten är liv”. En del spelar in en videoredovisning, andra gör en power point eller en photo story. Dessa kommer vi visa för er föräldrar, tillsammans med våra fina bildarbeten på en tema kväll.
Ons den 14 november kl. 18.00 är ni välkomna till temakvällen ”Vatten är liv”.
Boka in denna kväll redan nu i almanackan!

Fredrik kommer vara ledig en dag i veckan och jobba på Naturskolan – Solbussen. Vikarie blir då Sofie, som jobbar på skolan. När Fredrik är borta är Pernilla alltid på plats. Denna vecka är Fredrik ledig onsdag.

Vi önskar er en bra vecka!

Hälsningar Pernilla och Fredrik

 

_______________________________________________________________________________________________________ Veckans läxor till FREDAG

Svenska
Läs en text hemma på danska och på svenska ur boken ”Aja, baja Alfons Åberg”.
Texten har du fått i skolan med dig hem, samt arbetsblad ”bubblor”:
Försök att hitta ord, meningar som är lika i de båda texterna och ord, meningar som skiljer sig åt. Skriv in det i bubblorna ”Likheter, skillnader”.
Vi har gjort övningen i skolan, gör på samma sätt hemma.

Engelska

Det finns tre olika nivåer på veckans läxa.

Nivå 1. Träna muntligt hemma

Nivå 2. Träna muntligt och skriv ner dialog märkt 2. Det blir två stycken!

Nivå 4. Skriv en dialog om shopping, du kan använda länken under nivå 4 för att få fraser och meningar som du kan använda. Men du får självklart göra en helt egen dialog.

Läxorna kan göras i engelskahäftet eller maila till mig:

fredrik.nylen@karlstad.se

Nivå 1:DOC121018

Nivå 2 och 3: DOC121018b

Nivå 4: Shopping

Matematik

Nu har vi jobbat ett tag med area och omkrets. Din läxa blir att förklara med egna ord begreppet area och omkrets.Berätta allt du kommer på. Du kan skriva, rita eller prata in på datorn spara ner och skicka till mig: fredrik.nylen@karlstad.se

3 reaktion på “v. 43

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 2 = tre

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>