Vilken sorterartyp är våra föräldrar? – undersökning

Pappa är en som lägger allt på återvinningen…
Han fick 28/28 poäng. Pappa blev en sorterarmästare.
J
ag skulle inte slänga saker i naturen utan på en återvinningsstartion.
Det är många mäniskor som slänger tex pet-flaskor i naturen.
Om jag skulle göra det skulle jag haft dåligtsamvete
Pappa är rädd om naturen och jag tror att han inte skulle slänga skräp tex plast i skogen.
Mamma är en sorterar mästare hon också…
Mamma fick 28/28 poäng. Hon är rädd om naturen och vill inte att folk slänger skräp och annat som inte hör dit.
Mamma sorterar 95/100 saker på återvinningen.
Vi i våran familj slänger nästan altid skräp på återviningsstartionen och sorterar.
AV. Nora

Hej!
Mina föräldrar blev sorterarmästare, de fick 28 poäng det är det högsta som går att få. Jag tror att de vart sorterarmästare för de lägger batterier i en speciell låda, sköljer ur t.ex tomma fil förpackningar, de sparar glödlampor och sen kör de allt skräp till återvinningscentral. Matrester slänger de i den bruna påsen och sedan lägger i rätt fack i soptunnan. Jag tycker att det var bra att de blev sorterarmästare för då hjälper de miljön att bli bättre och jag tycker att alla ska bli sorterarmästare.
Från Evelina Andersson

Min pappa lämnar tidningar till återvinningen och han panter flaskor. Han är slarvig men batterier, pappaket och konservburkar, det slänger han i soporna. Man kan säga att min pappa är en slarvig och noggrann med helt olika saker.
Amanda Lundberg

Min pappa är sorteringsmästare. Han fick 28poäng, alltså toppoäng. Pappa slänger alltid gamla batterier i en batteriholk, lämnar alltid tidningen till pappersåtervinningen och pantar flaskor och burkar. Alla elektriska prylar t.e.x gamla mobiltelefoner, brödrostar, hårblåsar med mera lämnas till återvinningsstationen.

Av: Caroline

Min pappa är sorterarmästare .
Han fick 28 poäng altså toppoäng. Han sorterar gamla tidningar,burkar,plast och metall där det ska vara på återvinningscentralen.
Pantflaskot pantar han typ altid på ica.
Vi brukar sammla alla våra batterier och sedan slänga dem i en batteriholk.
Om tex vi ska sortera saker som är för bra för att slängas så säljer vi dom på bakluckeloppis.
Så man kan säga att vi är ganska bra på att sortera i vår familj .

 / William
 

Jag frågade min pappa olika frågor om återvinning och sopsortering. Det visade sig att han är bra på att sotrera skräp.Testet handlade om att sortera saker istället för att slänga allting i samma soppåse. Man kunde få poäng på frågorna från 1 till 4. Pappa fick 27/28 poäng. Den frågan pappa inte fick full poäng på var en fråga om batterier. Pappa har en stor batterisamling som han aldrig tömmer. Men den tömmer mamma ibland. Jag tycker att det är bra att pappa sorterar, för att då mår miljön och djuren bra.

/Nils Otto Nahnfeldt.

Min mamma är en sorterar mästare, hon fick 28 p av 28 p. Hon slänger alltid sina gamla batterier i en batteriholk. Hon lämnar alltid in sina gamla elektriska prylar till en återvinnings central. Hon pantar alla glas som går att panta, resten lämnar hon in till en glasåtervinning. Hon eldar upp tidningarna i öppna spisen.
Av: Oscar

Jag har intervjuat mamma och hon fick 24poäng men man kan inte säga att hon är en SOTERARMÄSTARE.Men hon lägger alltid baterierna i en bateriholk,hon lägger tidningen på pappersåtervinning ibland,hon pantar plastflaskor mm.Mamma försöker ändå tänka på naturen.
Samantha

Min pappa är en samlare. Han slänger alltid batterier i en batteriholk, men han slänger tidningar och konservburkar i soporna. Plastflaskan och glasflaskor pantar han om det är pant. Han ger bort elektriska prylar ger han om någon vill ha den eller så lämnar han in den på återvinningscentral.

Av: Jasmine

Min mamma är en sorterarmästare hon fick 23 av 28 poäng alltså rätt så bra. Mamma pantar flaskor och burkar, slänger gamla batterier i en batteriholk och hon lämnar alltid  tidningen som hon läst i till pappersåterviningen.  Men en av sakerna hon inte gör bra är att hon slänger mjölkpaket direkt i soporna.
Av:Elin

Jag har intervjuat min pappa om han är lat eller sorterar alla sopor, han fick topp poäng. Han lämnar tidningar till pappersinsamlingen. Han slänger plast och plåt där det ska vara. Glasflaskorna ska till glasåtervinningen. Han är jätteduktig på att sortera rätt inte lat alls. Han bryr sig om naturen.

AV: Amanda.D

Min pappa blev sorterarmästare.  Han slänger allt där det ska vara för min låtsasmamma har lärt honom att slänga allt på rätt plats. Han slänger tidningar på pappers återvinningen ,batterier slänger han alltid i en batteri holk ,plast flaskoroch glas flaskor pantar han ,konserver och plast slänger vi . Vi som bor här i kil vi måste sop sortera så vi har en påse för mat och frukt skruttar och en för papper och rästen slänger vi på tippen alltså det man inte får slänga i papperskorgen . För om alla skulle strunta i att sortera så släpper vi ut jätte mycket avgaser  och då kan djur och växter inte få något bra syre för i luften är det massa bakterier .
Av: WilmaMin pappa är en sorterarmästare han fick 28 av 28. Han lämnar tidningar och papper till pappersåterviningen , han pantar flaskor som har pant sedan tar han dom som inte har pant till glasåterviningen. ^ Han lämnar alltid batterier till en batteriholk. Han lämnar elektriska saker till t.e.x. brödrost, mobiltelefon mm. Jag tror min pappa mår bra när han vet att han hjälper naturen.
Av: Clara

Min pappa är en sorterar mästare  men han slänger  mettal burkar i soporna och men han pantar burkar och glas . Han slänger kartonger på soptippen och min pappa fick 23 poäng .
AV:  RASMUS

 

Min pappa fick 23 poäng. Enligt pappret så är han sorteringsmästare. Han slänger batterier i en batteriholk, tidningen i pappersåtervinningen. Men han slänger mjölkpaket och konservburkar i soppåsen. Jag tror att han bryr sig om naturen, men han kunde vara bättre på att slänga saker. Av mig blev han godkänd som sorteringsmästare.

Av Johan

.Jag har gjort ett test på min mamma för att se om hon blev en skräpis, lillsorteraren, samlare eller sorterarmästare. Hon fick inte det bästa som gick att få men hon blev ändå en sorterarmästare. Hon fick 23 poäng. Det bästa som gick att få var 28 poäng.
Hon slänger batterier i en batteriholk och pantar burkar och flaskor mm. hon slänger konservburkar och annat plåt i soporna som inte är bra. Man ska skölja ur det och lämna in det till återvinningsstationen. Jag tycker att alla ska tänka på vart dom slänger batterier mm. Om alla skulle göra det så skulle det hjälpa miljön.

AV: Alex. H

Min pappa slänger rätt, men ibland gör han fel. Han slänger batterier i en batteriholk. Och pantar gamla flaskor och glas rätt. Han är inte så bra som jag hade hoppats på. Men jag säger till han om han gör fel.

Av Alexandra.

Min pappa är en sorterar mästare. För han slänger batterier i en batterihollk ölburkar cider flaskor mm pantar han i affären. Och han slänger färgat glas där dem ska vara och ofärgad i ofärgad.Han sorterar tidningar , kartonger , metall och hårdplast i deras respektiva konteiner. Han är noga med att ström inte är tänt eller på i onödan. Och alla elekriska apparater står inte på (standby) när vi inte använder det.
Han fick sammanlagt 28 poäng!

Av Alexander C

Min mamma fick 23 av 28 poäng. Hon slänger alltid batterier i en batteriholk hon lämnar tidningen till pappersåtervinningen och hon pantar pantflaskor. Men hon pressar ihop mjölk och filpaketen i soppåsen och hon slänger konservburkar i soppåsen. Och hon lämnar gamla elektriska saker till en återvinningscentral, loppis eller till välgörenhet.
Av: Maja

Min mamman är en sorteramästare hon slänger gamla battarier i battariholken, tidningarna i pappersåtervidningen,hon pantar det som går ,mlölk-och flingpaket slänger hon i pappersåtervidningen och gamla elektriska prylar lämnar hon till en återvinningscentralen,loppis eller till  välgörenhet!!!!…..
AV; Susanna

Min pappa sorterar plåt och plast för sig.
Han lämnar tidningar i pappersinsamlingen.
Han lämnar även PET-flaskor i PET-flaskor automaten.
Han hjälper vår miljö!
Bra jobbat pappa,forsätt så!

Av: Mattias

Hej!

Min pappa är en sorterarmästare. Han återviner allt som går att återvina och det är bra. Gamla batterier lägger han i en batteriholk och återviner dom sen när det blir fullt i holken.

Pappa bryr sig om miljön han åker nästan aldrig bil bara cycklar eller går till jobbet. Tänk på att saker som är trasiga går fortfarande att återvina.

/////Thea

Hej
Jag har frågat hemma var vi gör av allt skräp. Jag har tittat vart vi lägger skräpet och vad vi gör med det sen. Vi är sorterarmästare vi fick 28p. Vi lägger gamla batterier i en påse sen åker vi till återvinningsstation. Det jag tycker att vi är inte bra på är våran bil är inte så miljö vänling för att det drar mycket bensin.

Av: Caroline
 
Hej!
Jag frågade mamma frågor om miljön och hur hon gjorde i olika situationer.
Frågorna handlade om hållbar utveckling och hur man ska återvinna och sånt.
Det var 7 frågor med 4 svar på varje fråga. Man kunde få 1 till 4 poäng på varje fråga. Mamma är en riktig miljöhjälte som fick 28 av 28 poäng och blev ranken: sorterarmästare ( det bästa man kan få) utan att fuska!!! Grattis mamma!  När jag förhörde henne blev jag till och med fundersam om hon inte hade tjuvtittat på alla frågor och svar under natten och visste vad som gav mest poäng. Hon påstår att hon inte hade nån aning om det men man kan aldrig vara säker..
./Ludvig Nahnfeldt   \(´_´)/

 
 
 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× 8 = fyrtio

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>