v. 41

Hej!

Veckorna rusar på, nu är vi inne i oktober månad. Arbetsron är stor i klassrummet och arbetsiver också. Superbra!

På onsdag har ni vikarie. Vi är på konferens i Örebro om betyg. Vikarier är Anna  och Caroline. Ingen av dem har varit hos oss förut. Så ni har ni chansen att visa att ni verkligen är världens bästa 5:a!

Nordiska språk är vårt nästa arbetsområde i svenska. Vi har avslutat boken Sixten där vi tränat läsförståelse, diskuterat och skrivit sammanfattningar. Ni kan läsa sammanfattningar om boken under skolarbete / svenska. Tillsammans har vi gjort en planering på hur vi ska jobba med vårt nya arbetsområde och satt upp gemensamma mål. Vi har kört igång med ”Vårt samhälle” och avslutat ”Så här styrs Sverige”. Planering och utvärdering av uppnådda mål finns på Unikum. Barnen har kommit med idéer om hur vi ska jobba med geometrin under några veckor framåt. Vi har gjort planeringen utifrån dessa idéer. Nästa område i engelskan ska barnen få vara med och komma med idéer om hur vi ska träna på olika saker. Se läxan i engelska för vidare instruktioner.

Vi önskar er en bra vecka!

Hälsningar Pernilla och Fredrik

 

_______________________________________________________________________________________________________ Veckans läxor till FREDAG

Svenska:
Skriv en insändare om hållbar utveckling.
Vad kan man göra för att vår miljö ska bli bättre och renare?
Maila till pernilla.kans@karlstad.se eller lägg upp din insändare som ett inlägg på bloggen. Du kan även skriva för hand i textboken.
Se instruktioner på stencil i textboken.

Engelska:

Pernillas grupp:
Ni ska komma med förslag hur man kan träna på klockan. Skicka på pernilla.kans@karlstad.se

Fredriks grupp:

Ni ska komma med förslag på hur man kan träna på:

att fråga efter vägen

att fråga pris i en affär

att berätta vad som finns i t ex ett rum

ord så vi kan jämföra, t ex stor större störst

maila era idéer till fredrik.nylen@karlstad.se

Matematik:

Ni ska med hjälp av 12 stycken tändstickor fundera på det vi jobbade med på lektionen under torsdagen. Ni ska försöka tillverka ettområd med vardera 4 och 3 areaenheter. Ni ska rita upp era förslag på centimeterpapper eller prickpapper. Ni tar med från skolan, ni kan även låna stickor om ni inte har hemma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra − = 1

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>