v. 40

Hej!

Idag har vi haft en skön skoljogg i härlig miljö. Allt fungerade väldigt bra. Glada och trötta med blöta skor kom vi alla i mål. Vi säger ett stort grattis till Alexander C som vann hela skoljoggen och som också vann i KM 800 m igår. GRATTIS!
Vi har också under eftermiddagen planerat disco och bestämt olika ansvarsområden. Vi behöver hjälp av er föräldrar. Läs senaste protokollet från klassrådet i huvudmenyn.

Under veckan har vi avslutat ”Så styrs Sverige” i samhällskunskapen och Fredrik har kollat av målen. Alla har fått skriva ner den kunskap de har fått om hur Sverige styrs. Nu påbörjar vi ett spännande arbete som heter ”Vårt samhälle”. Där ska vi i klassen titta på olika delar av samhället och bygga ett eget. Planering ligger ute på Unikum.

Vi kommer under vecka 40 starta upp nytt område i matematik, geometri. Vi planerar arbetsområdet tillsammans och sätter upp mål. Nuvarande område avslutas med ett prov.  I biologin och geografin jobbar vi med begreppet hållbar utveckling. Vi diskuterar vad det betyder och vad vi alla kan göra för att bli mer miljömedvetna. Vi skriver insändare och provar att skicka in den till NWT och VF.
Ni har också en spännande läxa som ni ska prova på era föräldrar.

På klassrådet nästa vecka ska vi utvärdera skolans ordningsregler och fundera på var det finns trygga och otrygga platser på skolgården.

Vi önskar er en bra vecka!

Hälsningar Pernilla och Fredrik

 

_______________________________________________________________________________________________________ Veckans läxor till FREDAG

 Svenska:

1. Stencil – ”Vilka sorterartyper är  dina föräldrar?”.
2. Skriv en sammanfattning av ditt resultat i löpande text. Maila till Pernilla( pernilla.kans@karlstad.se) eller lägg upp sammanfattningen som ett inlägg på bloggen.

Engelska: Pernillas grupp:
Skriv 5 frågor och svar i ditt engelska häfte utifrån orden: What, Where, How,
Ex. What is your name?
       My name is Pernilla

Fredriks grupp:
1. Skriv minst fem frågor med do och does, du ska även svara på frågorna maila mig eller
skriv i ditt engelskhäfte.
    Ex, Do you like candy?
          No, I don´t.

2. Skriv minst fem frågor som handlar om klockan utifrån lektionen i onsdags, maila eller
skriv i ditt skrivhäfte. fredrik.nylen@karlstad.se
ex
  What time is it when you go to school?
           I go to school ten minutes to eight.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× 7 = tjugo åtta

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>