Nyanser av blått

Hej!
Vi har ett tema i bilden som heter Nyanser av blått.
Under den här tiden har vi blandat färger med grunden blå. Bland annat,  blå-grön, blå-gul och blå-svart. Sedan så har vi målat tavlor bestående av olika slags mönster.


Nyanser av blått – av klass 5
  
Av: Oscar                              Av: Evelina                      Av: Maja

Resultaten blev olika. När vi är färdiga med vårat tema kommer vi att ha en utställning på föräldrarmötet, då kan alla som vill komma och titta.

En annan sak vi har jobbat med är vilken färg vatten har, vi kom fram  till att vatten är genomskinligt, men färgas av det som är inuti det Tex, växter och kemikalier. Två av målen med detta är, att vi ska känna till vattnets betydelse på olika sätt i konsten. Och att alla ska vara delaktiga på alla ardetspass.

Hej!
Vi har gjort ”vågor och lappcollage” på bilden. När vi gjorde ”vågor” så ritade vi 5 ”vågor” på ett papper och sen skulle vi hitta 2 fiskar bland vågorna. När vi hade gjort det så skulle vi måla bilden i nyanser av blått.

Foto av:Pelle

När vi gjorde ett ”lappcollage” så fick vi riva några bitar ur en tidning och limma fast dem på ett papper,sen så målade vi tidningsbitarna i nyanser av blått. När det var klart skulle man klippa ut ”havsvarelser” ur färgat papper och limma fast dem.

 

 

 Foto: Pelle

Text skriven av Pelle

Skriven av, Ellis och Clara:D

2 reaktion på “Nyanser av blått

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra × = 20

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>