Sixten

 

Sammanfattning av boken  ”Sixten” av Thea

 

Sixten är en pojke i 11 års åldern. Han bor i en lägenhet med sin pappa. Hans mamma har gift om sig och bor i Danmark. Det är oftast stökigt hemma och dessutom är tvättmaskinen trasig så han får tvätta för hand eller gå med smutsiga kläder.

 

Sixten sover ofta ensam hemma eftersom hans pappa jobbar som chaufför på en nattbuss. Ibland har Sixten långtråkigt när pappa jobbar och flera gånger har han eldat papper i stekpannan fastän han inte får använda tändstickor.

 

Sixten går i 5:an. Han har två bra kompisar, Emma och Jonte, som han är med hemma, men han är ofta ensam på skolan. Sixtens problem är att han blir mobbad i skolan av Bobbo, Arne och Mikael Burfors. En gång sparkade de av honom från cykeln och sen slog dom honom.

 

Jag tycker boken är riktigt bra, för den är fylld av känslor,så den är jättebra! Man får veta att alla har det inte så bra i skolan och blir mobbade, och kan inte få hjälp.

Sammanfattning av boken ”Sixten” av Jasmine

Sixten är en kille som bor med sin pappa. Hans mamma har flyttat till Danmark och har gift om sig med en annan man. På kvällarna måste Sixten vara hemma själv, för hans pappa kör nattbuss på nätterna. Sixten tycker det är ganska skönt att vara hemma själv på kvällen. Hemma hos Sixten ligger det kläder överallt, för tvättmaskinen trasig. Sixten har en bästis som heter Jonte, han är lite äldre än Sixten. Hemma hos Jonte är det rent. Jonte gillar att skriva dikter, han har massor av dikter som han har skrivit. I Sixtens klass finns det några som är dumma hot Sixten, dom heter Arne, Bobbo och Mikael Burford. Imorgon är det sommarlov för Sixten.
Jag tycker Sixtenboken är bra, för det händer mycket.
 

 

Sammanfattning av boken ”Sixten” av Mattias

Sixten är en kille som är 11-12 år.Han har en pappa som inte är hemma så ofta.För att han är ute och kör natt buss.Han tar inte så stort ansvar över Sixten.Om han hade gjort det hade han inte jobbat natt längre!

Sixten har det väldigt stökigt hemma hos sig.Därför att hans pappa jobbar natten och tar inte så stort ansvar över Sixten!Sixten har inga rena kläder för att deras tvättmaskin är sönder.Sixtens pappa orkar inte häller ringa till någon som kan laga den!Där är därför Sixten tar hårblåsen och blåser torrt sina kläder som han ska ha på skolavslutningen.

Sixten har inte någon riktig kompis på grund av att han blir mobbad av så många i skolan!

Dom som slår han och säger extra fula ord är Mikel Burfors,Bobbo,Arne.
Sixten och Jonte försöker hitta en tjej åt Sixtens pappa.

Sammanfattning av Sixten av Evelina

Sixten som vi läser om är en vanlig kille som bor med sin pappa i ett grönt hus.Huset som de bor i är ganska stökigt för pappa orkar inte städa, tvättmaskinen är trasig så det ligger kläder i hela huset. Sixtens pappa jobbar på en nattbuss och oroar sig för allt. På nätterna är Sixten själv, det tycker han är skönt för då behöver han inte höra när pappa oroar sig för allt. Sixtens föräldrar är skilda. Han har inga rena kläder så han få gå till skolan med skidbyxor och raggsockor mitt i sommaren. Några av Sixtens klasskompisar är snälla t.ex Emma, henne gillar Sixten. Bobbo, Mikael och Arne Burfors mobbar Sixten och slår ner honom. Jag tror att Sixten blir mobbad för han inte är så stark, och han har inte så många kompisar som kan hjälpa honom.  Sixten vill inte berätta för sin pappa att han blir mobbad, för pappa är sliten, trött och ledsen Sixtens mamma har flyttat ifrån dem . Jonte är Sixtens bästa vän, han är några år äldre än Sixten. Sixten och hans pappa har det inte så bra för det är stökigt och de har inga rena kläder. Jag tycker synd om Sixten för han
har inga rena kläder och han blir mobbad. Boken Sixten är ganska bra för den är
lätt att förstå, den är som i verkligheten och när man får svara på frågorna får
man skriva hur man själv tycker och tänker om frågorna.

Sammanfattning av boken ”Sixten” av Book

Sixten är en kille som är ungefär 11 år som bor i en lägenhet.Han bor bara med sin pappa för att hans mor har gift om sig, så hon bor med sin nya kille i Danmark. Han har en bästis som heter Jonte. Sixtens hem är stökigt och lite smutsigt. Han har 3 klasskamrater som heter Bobbo, Arne och Mikael Burfors som är jätte kaxiga mot han och är på han. Man tycker synd om Sixten för att han har blivit mobbad och att han bor lite jobbigt. Skillnaden mellan Sixtens hem och Jontes hem är att Jontes hem är renare och inte så stökigt som hos Sixten. Jag tror Sixten är avundsjuk på Jonte för det. Boken var bra men varför vet jag inte riktigt jag tyckte bara att den var bra.
 

Sammanfattning av boken ”Sixten” av William

Sixten är en pojke som bor med sin pappa i en lägenhet i Sverige. Hemma hos Sixten är det stökigt för att hans pappa inte orkar laga det som är trasigt och inte orkar städa. I skolan går Sixten tillsammans med Jonte, Bobbo, Mikael Burfors och Arne. Jonte är Sixtens bästa vän de brukar spela fotboll och cykla till skolan. Bobbo och Mikael Burfors är inte lika snälla. De mobbar honom och slår ner honom. Sixten har inte så mycket rena kläder för att hans pappa inte orkar laga tvättmaskinen. Hans pappa jobbar på natten och sover på dagen Sixten har haft skolavslutning. På skolavslutningen hade Sixten samma kläder som dagen innan. Jag tycker synd om Sixten för att hans pappa inte orkar bry sig.
Jag tycker boken är ganska bra för att man får utrycka sina känslor.

Sammanfattning av boken ”Sixten” av Evan

Sixten är en grabb som är ungefär 10 år och han bor ensam med sin pappa som är väldigt lat. Hans mamma är gift och bor i Danmark och hon kommer aldrig och hälsar på Sixten.

Han har vänner och en utav dom är Sixtens bästa kompis som heter Jonte.

Det är också en tjej som heter Emma och hon är också en kompis, men en speciell kamrat. Sixten gillar henne väldigt mycket. Sixten har det jobbigt för hans pappa vill inte laga tvättmaskinen, så han får gå i vinterkläder även på sommaren.

Han har tre klasskamrater som heter Bobbo, Arne och Mikael Burfors och dom är dumma och mobbar Sixten.

Det är stökigt och lortigt hemma hos Sixten för pappan jobbar på nattbussen så han är ensam hemma på nätterna.

Eftersom han blir mobbad så har inget vanligt liv jämfört Jonte, han har det mysigt och skönt hemma hos sig. Han önskar att han hade ett bättre liv.

En gång hade de skolavslutning och då hade han vinterkläderna på sig och då var det pinsamt för Sixten. Han kom för sent till skolavslutningen och gömde sig bakom en fontän. Emma fick syn på honom och sa hej högt så Bobbo och de två andra la märke till honom. De började slå honom och slog sönder hans läpp så han fick världens fläskläpp. När han kom hem så fick hans pappa se den och frågade vem som hade slagit honom, men Sixten sa att han hade fått en fotbollssko rakt på läppen. Han ville inte tala om för sin pappa vem som hade slagit honom för han var rädd att pappa skulle tala om för fröken. Då skulle de bli ännu dummare mot honom.

Jag tycker att boken är bra hittills och hoppas att den fortsätter att vara bra.
Varför jag tycker att den är bra är att det handlar om mycket bra och viktig grejer.

Sammanfattning av Sixten av Alexander C

Sixten är en pojke som bor med sin  pappa. Hemma hos Sixtens  pappa är det rörigt. För att Sixtens pappa orkar inte städa. Sixtens klasskamrater Bobbo,Arne och Mikael är dumma mot Sixten.Jag tycker synd om Sixten för att han har inga rena kläder.Han har inga rena kläder för att hans tvättmaskin är sönder,och hans pappa orkar inte laga tvättmaskinen.
Det jag tycker är bra är att Sixtens kompis Jonte är snäll mot Sixten.

Sammanfattning av Sixten av Alexander H

sixten är en pojke som bor med sin pappa för att sixtens mamma har gift om sig i danmark.Sixten och sixtens pappa har det väldigt smutsigt och rörigt. Sixtens klasskamrater Bobbo, Arne och mikael är dumma mot sixten. Men sixten har sin bästa kompis Jonte. Jag tycker synd om sixten för att han inte har några rena kläder. Han har inte några rena kläder för att deras tvättmaskin har gått i sönder,Sixtens pappa orkar inte laga tvättmaskinen. Jag tycker boken har varit bra hitils. Men boken får en 7:a

Sammanfattning av boken ”Sixten” av Samantha

 Vi har läst om Sixten.Hans mamma bor i danmark och har gift om sig. Så Sixen bor med sin pappa.Sixten har en kompis han heter Jonte. Det ser ganska stökigt ut hos Sixten.Det finns väldigt mycket smutstvätt för tvättmaskinen är sönder. Det finns tre stycken killar som mobbar honom.De heter Bobbo,Arne,mickael burfors, det brukar slå honom och sparka bollar.Jag tycker synd om Sixten efter som han blir mobbad,hans föräldrar är skillda och han har nästan inga rena kläder kvar. Jag tycker sixtens pappa är väldigt snäll mot Sixten men han jobbar på en nattbuss så Sixten får vara ensam hemma på kvällarna.Jag tycker Sixtens pappa tar ansvar för Sixten. Jag kommer ihog när Bobbo Arne och mikael burfors jagade Sixten och slog honom. Jag tycker boken är rolig spännande och jag fick uppleva hur sixten kännde sig olika situvationer Sixtens liv är lite annurlunda men det kan inte han hjälpa.
 
Sammanfattning av Sixten av Amanda L

Sixten har det inte lätt. Han har en mamma som har gift om sig i Danmark och en pappa som oroar sig för allt. Hemma hos Sixten har dom en trasig tvättmaskin som Sixtens pappa aldrig lagar. Sixtens pappa jobbar som busschaufför och Sixten får tillbringa dom flesta nätter själv och det tycker han inte om. Jonte , Sixtens bästa kompis, för honom kan han berätta allt. Men i skolan så blir Sixten mobbad av Bobbo, Arne och Mikael Bufors, en gång sparkade dom Sixten när han cyklade då sprang dom efter honom, det är väldigt jobbigt att bli utsatt för mobbing, och man blir väldigt ledsen inombords, det kände jag när jag blev mobbad. Om man blir utsatt för mobbing så ska man alltid säga till en vuxen. Alla ska få vara som dom vill, för alla är bra som dom är .

Sammanfattning av boken ”Sixten” av Amanda D

Sixten är en pojke. Han bor med sin pappa för hans mamma flyttat till Danmark och gift om sig.Hemma hos Sixten kan det vara stökigt. En del saker är trasiga hemma hos Sixten.

Några av Sixtens klasskamrater är Emma,Bobbo,Arne och Mikael. Emma är snäll mot Sixten. Men Bobbo,Arne och Mikael är dumma mot Sixten,för att dom slår honom. När Bobbo och hans kompisar slår Sixten tycker man synd om honom. Man kan också tycka synd om Sixten för att hans mamma flyttat till Danmark och gift om sig,så därför träffas inte dom så ofta.

Sixtens pappa är nattchafför,så han jobbar natt. Han brukar ringa på natten och frågar så allt är okej. Ibland kan Sixten sova när pappa ringer.

Jag tycker boken är bra,för att den är spännande. Det är spännande exempelvis då när pappan spelade fotboll med Bobbo och några andra, när Sixten kom ut och såg detta. Sixten kanske tänkte att pappa spelar fotboll med Bobbo som slår mig.Sen fick man inte reda på hur det gick sen. Det är det som kan göra det spännande.

 

Sammanfattning av boken ”Sixten” av Henrik

Sixten har inte så många vänner. Han är för det mesta med sin bästa kompis Jonte. men ibland är han också hemma hos sin pappa. Sixten har också några ovänner som heter Bobbo och Arne och Mikael burfors.De brukar reta Sixten och vara dumma mot honom. Sixtens pappa är borta varje natt för att hans jobb är att köra nattbuss. Alltså att han skjutsar andra med buss men inte på dan utan mitt i natten. Så Sixten är ensam hemma varje natt. Det tycker Sixten är ganska ok. För han då får han göra lite vad han vill. Sixten och Jonte försöker hitta en ny fru åt hans pappa, Det började bra men sen blev de ovänner. Men nu försöker Jonte fortsätta att hitta en fru men Sixen är irriterad på det. Fast det gick sämre förra gången. Då blev Sixten sur. Då säger Sixten till Jonte “Gå hem och skriv några dumma dikter du” Då blev Jonte sur eftersom han gillar att skriva dikter.

 

Jag tycker boken är sådär. Den är inte världens bästa bok men inte världens sämsta. Den är lite rolig den är som en skolbok. Som en skolläsningsbok.

Sammanfattning av boken ”Sixten” av Nora

Sixten handlar om en kille som inte har det så bra. Sixtens mamma har gift om sig och flyttat till Danmark.

Sixten bor med sin pappa. Hans pappa kör nattbuss och är ofta borta på nätterna så då får Sixten klara sig själv.

Han blir mobbad i skolan av Bobbo och Anders och Mikel Burfors. En gång på väg hem från skolan så slog Bobbo, Anders och Mikel, Sixten så att han hade blod över hela ansiktet. Sen när han kom hem sa han inte till sin pappa.

En i Sixtens klass som heter Emma är lite kär i Sixten. Emma är okså väldigt snäll. Sixten har en kompis som heter Jonte som är ett par år äldre en han själv. Jonte är Sixtens bästakompis.

Hemma hos Sixten är det stökigt. Deras tvättmaskin är sönder och alla hans kläder är smutsiga. En dag fick Sixten gå till skolan med ulltröja, skidbyxor och raggsockor. Sista dagen var det skolavslutning så han fick bada i badkaret dagen innan så att han skulle kunna gå på skolavslutningen

Jag tycker synd om Sixten för att han blir mobbad. Man ska ju inte mobba andra. Men jag tycker okså att Sixten ska säga till sin pappa för då kan det ju bli bättre.

Jag tycker boken är bra och man förstår hur Sixten har det.

Jag skulle inte vilja ha det som Sixten. I boken så märker tillexempel man att han inte har det så bra, och att han vill göra sin pappa glad. Jag har altid rena kläder och jag behöver inte bada med mina kläder. Av skala 1-10 får boken 8,5.

Sammanfattning av boken ”Sixten” av Oscar

Sixten är en kille som gillar att spela fotboll och att vara med sin bästis Jonte. Sixten bor i en lägenhet med sin pappa. Hans pappa är busschaufför och jobbar mest på natten. Men för Sixten gör det inget för han tycker att det är mysigt att vara ensam hemma när pappa jobbar. Sixtens mamma har gift om sig i Danmark.

Hemma hos Sixten är det jätte stökigt och smutsigt. Tvättmaskinen är sönder och Sixtens pappa har lovat att laga den men det har inte blivit av.

I skolan blir han mobbad av Bobbo och hans kumpaner. Ingen vågar att hjälpa honom för att Bobbo och hans gäng styr i klassen. I klassen finns det en tjej som heter Emma. Sixten är lite små kär i henne och hon är lite små kär i Sixten.

Man kan tycka riktigt synd om Sixten. Han har blivit slagen, mobbad, hans mamma och pappa vill inte vara gifta med varandra längre och han har inte många vänner. En gång när Sixten var på väg hem blev han överfallen av Bobbo och hans gäng. Jag tycker att boken är bra, men det är synd om Sixten……

 Sammanfattning av boken ”Sixten” av Maja

Sixten är en kille som har en pappa och en mamma.
Fast hans mamma har gift om sig och flyttat till Danmark.
Sixten bor i en lägenhet med sin pappa och det är ganska stökigt där.

När Sixtens mamma och pappa skilde sig så brukar hans pappa inte göra något. Deras tvättmaskin är trasig och hans pappa kan inte laga den. Och då har Sixten inga rena kläder att ha på sig. Så han får gå i raggsockar, skidbyxor och ylletröja till skolan på en varm dag.

I Sixtens klass så finns det tre killar som heter; Bobbo, Arne, och Mikel Burfors. Och dom är dumma mot Sixten.För dom brukar slå ner Sixten.Och det finns en tjej som Sixten är kär i.Jonte är Sixtens bästa vän. Han är snäll.

Det är också synd om Sixten, för att hans pappa kör nattbuss och då är Sixten hemma själv på nätterna.

På skolavslutningen kommer Sixten lite sent till skolan för att han hade tvättat sina kläder med bara vatten för att dom skulle bli rena. Men han skulle ju torka sina kläder också. Så han kom lite sent.

Jag tycker att det är synd om Sixten. För att Bobbo och några andra är dumma mot honom. Och hemma hos Jonte är det mysigt för att han har en hel familj hemma hos han, och hos Sixten är det bara han och ibland är hans pappa hemma när han inte kör nattbuss.

Och själva boken är väldigt bra. För att den är lite spännande om vad som ska hända sen. Och jag skulle vilja att Bobbo. Arne och Mikel Burfors ska bli snälla mot Sixten och att allting ska sluta bra.


Sammanfattning av boken ”Sixten” av Caroline

Sixten är en vanlig kille som bor i en lägenhet med sin pappa. Han är ungefär 11-12 år. Sixtens pappa jobbar på en nattbuss, så Sixten får sova ensam på natten. När pappan jobbar brukar han ringa och fråga Sixten vad han gör, t.ex. om han leker med tändstickor. Sixtens mamma har flyttat till Danmark och har träffat en ny man. Hemma har Sixten ett eget rum och där inne brukar kläderna ligga slängda.

Tre av Sixtens klasskamrater heter Bobbo, Michael och Arne. De brukar mobba Sixten. Det finns också en tjejkompis, hon heter Emma och Sixten tycker om henne.

Det är lite synd om Sixten för han blir mobbad i skolan. Han har inte heller några rena kläder, så på sista dagen innan sommarlovet har han på sig skidbyxor, ylletröja och raggsockor.

Sen mamman flyttade har pappan haft det lite jobbigare så han har inte lagat tvättmaskinen. Därför har Sixten inga rena kläder.

Sixtens bästa vän heter Jonte. Han är ett par år äldre än Sixten. För Jonte kan han berätta allt för och det tycker Sixten är skönt.

Jag tycker att Sixtens pappa borde ta lite mer ansvar för Sixten för att Sixten verkar lite ensam. Jag tycker boken är bra men ändå ledsam eftersom han blir mobbad och att han inte har några rena kläder. Hans mamma har ju flyttat ifrån honom så det kanske också är lite jobbigt.

Sammanfattning av boken ”Sixten” av Johan

Boken handlar om Sixten som är en helt vanlig person, nästan i alla fall. Det som är undantaget är att hans mamma och pappa är skilda. Hans mamma har gift om sig och hon bor i Danmark. Och hans pappa oroar sig för allting. Sixten bor med sin pappa i Sverige. Hemma hos Sixten är det ganska stökigt, och tvättmaskinen har gått sönder och hans pappa hinner aldrig laga den. Så Sixten får gå till skolan i vinterkläder. Sixten har inte så många vänner i skolan. Men han har sin bästa vän Jonte. Och han är lite förtjust i klasskamraten Emma. Hans klasskamrater är däremot ganska elaka mot Sixten. Särskilt Bobbo Arne och Mickael Burfors. Jag tycker verkligen synd om Sixten för att alla mobbar honom. Bobbo, Arne och Mickael Burfors slår honom till och med. Till exempel en gång så jagar de honom med cykel, de hinner ikapp honom och sen så slår de honom. En gång så säger Jonte att Sixtens pappa ska skaffa sig en fru och sen så läser de igenom massa tidningsannonser, om många med tjejer söker en man. Jag tycker att boken är ganska bra men jag gillar mer deckarböcker. Jag skulle vilja att den var mera spännande, för det är den inte precis. Jag vill att Sixten kommer att var hos hans mamma någon gång, så att man får reda på hur det ser ut där.

Sammanfattning av boken ”Sixten” av Clara

Sixten är en kille som inte har det så enkelt.Hans mamma har flyttat och gift om sig i Danmark. Sixtens pappa oroar sig för Sixten och om det är bra att en så liten kille som Sixten ska behöva bo så.

Sixten bor i en lägenhet. Som inte är så ren, den är oftast smutsig och det brukar ligga kläder lite överallt . Sixtens tvättmaskin är trasig, Sixtens pappa hinner inte att laga den, för att han jobbar natt, och han är ganska ledsen att han och Sixtens mamma har gjort slut. Och Sixten måste vara hemma och sova själv under nätterna. Men hans pappa vill kunna försörja dom.

I skolan har han det inte heller så lätt i skolan, hans klasskamrater mobbar honom och säger elaka saker till honom, förutom Jonte som är hans bästa vän.  Sixten tycker det är mysigt hos Jonte, det är rent och fint där. Sixten vill vara Jonte och slipa alla problem som han har. jag vill att Sixten ska ha ett bättre liv, jag hoppas att det kommer hända.jag tycker att boken är lite sorglig jag tycker om ni läser, eller ser filmen med Sixten fundera varför han har det så.

Sammanfattning av boken ”Sixten” av Wilma

Boken handlar om en pojke som heter Sixten, hans föräldrar är skilda .En dag när Sixten  är ensam hemma ritar han en blixt på ett papper och lägger det i stekpannan och tänder eld på det . På morgonen när Sixten vaknar och ska klä på sig har han inga kläder ,för pappa har inte lagat tvättmaskinen än så då går han ut i ylletröja,raggsockor , och termobrallor. Sedan när han går ut och ska börja gå till skolan ,kommer hans kompis Jonte och fråga vill du ha skjuts när de kommer till skolan har de rast. Då kommer Bobbo och det andra killarna och ska spela fotboll och då skjuter de på Sixten,han tar med sig bollen in på toan . Killarna står och ropar SIXTEN KOM UT !Senare i boken då händer det igen. Dem är dumma det bara håller på  ,men nu vill inte Sixten mer och slår Bobbo .

Sammanfattning av boken ”Sixten” av Alexandra

Sixten är en vanlig pojke som är 12 år. Han bor ihop med sin pappa som oroar sig för allt som gäller honom. Hans mamma har flyttat till Danmark och gift om sig. Sixten kan därför inte träffa sin mamma så mycket som han själv vill.

Sixtens pappa är aldrig hemma på nätterna. Han jobbar som busschaufför, på natten. Sixten känner sig alltid lyckligt  lottad när pappa kommer in innan han ska till jobbet, och säger att han älskar Sixten.

Hemma hos Sixten är det stökigt! Tvättmaskinen är trasig. Och Sixtens pappa hinner inte laga den, så pappa kan varken tvätta hans eller Sixtens kläder. Men Sixten vill inte ha smutsiga kläder till avslutningen så han tvättade sin kläder för hand. Många andra saker är också trasiga. Spegelen i hallen är helt förstörd. När Sixten och pappa körde inomhushockey så sköt dom fel och spegelen gick sönder.

Sixten går även i skolan och där han har en bästis som heter Jonte och är nåra år äldre än Sixten. För Jonte känner Sixten att han kan berätta allt. Men han har även klasskompisar som inte är snälla mot Sixten. Sixten blev så trött på Bobbo ( Han som är dum mot Sixten, ) att han sa ett dumt ord till han. Nåra dagar gick och Bobbo skulle självklart ge igen, det slutade med att Sixten ligger nerslagen på marken och blöder. Det finns äver en tjej som han är lite små kär in. Hon tjejen heter Emma. Sixten kan inte sluta tänka på henne.

Jag tycker synd om Sixten för att han har det  jobbigt med sin pappa, som jobbar natt. Jag skulle tycka det var obehagligt att sova själv och veta att ingen finns hemma. Och jag tycker också synd om han för att hans mamma bor i Danmark och att Sixten aldrig får träffa sin mamma.

Sixten tycker om att se när det brinner, han tycker om färgerna och att det blir en sån spänning i det hela.

Boken är spännande, för att ibland så kan man faktiskt känna igen sig i vissa lägen. Man får även veta hur det skulle kunna vara om man levde så som Sixten och hans pappa gör.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra − 4 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>