Dinosaurien


Kalle var ute och gick en lång promenad i skogen med hans hund Ruffe. Det var väldigt blött i skogen för det hade regnat under natten. Helt plötsligt sprang Ruffe fram till en buske och började skälla.
– Vad är det Ruffe? Frågade Kalle men fick inget svar. Ruffe började gräva bakom busken och grävde fram något som liknade ett ben. Kalle tog upp benet och undrade vad det var för något ben och grävde djupare i gropen och hitta fler och fler ben. Han visade dom för sin mamma och hon trodde det kunde vara ett dinosaurieben. Hon ringde till några arkeologer och dom undrade vad det var så dom kunde komma dit så dom visste om det verkligen var riktiga dinosaurieben. Tre dagar senare kom det fyra arkeologer och ringde på deras dörr. Det vara mamma som öppnade och dom fråga om det var hon som hade hittat dinosauriebenen. Hon sa att det var Kalle som hade hittat dom och hon ropade på honom.
-Nej, det var Ruffe som hittade dom. Sa Kalle och ropade på Ruffe. Ruffe kom ner från trappan och kollade på dom.
–Ruffe, visa arkeologerna var du hittade benen i skogen. Ruffe sprang ut ur dörren och in i skogen.
–Kom! Sa Kalle och arkeologerna följde ivrigt efter.
-Hur långt in i skogen var det ni hittade benen? Frågade en av Arkeologerna. Det var bakom busken där. Sa Kalle och dom gick dit. Här var det och arkeologerna började att gräva. Dom fyra arkeologerna började och gräva försiktigt med spadarna dom hade med sig.
–Kolla! Sa en av arkeologerna.
–Det är ett ben! Sa en annan och lyfte upp det.
–Det här är definitivt ett dinosaurieben! Sa han. Dom grävde djupare och hittade fler och fler ben.
–Vi måste ta hit våra kollegor och all utrustning. Sa en av dom. Dom gick tillbaka och arkeologerna ringde till sina kollegor och sa att dom skulle komma dit och ta med sig all utrustning dom har. Efter några timmar så kom det femton arkeologer.
–Så var var dom där dinosauriebenen du pratade om? Frågade en arkeolog.
–Inne i skogen där. Sa en av dom fyra arkeologerna som var där förut och pekade in i skogen. Alla följde efter dom fyra arkeologerna och till sist var dom framme.
–Här är det. Sa en av dom fyra arkeologerna. Arkeologerna började ivrigt att gräva bakom busken och hittade några ben. Dom var där i flera månader och grävde och tillslut hade dom hittat alla ben till en Tyrannosaurusrex. Dom tog den till ett museum och det stod om Kalle och Ruffe i alla tidningar om att dom hade hittat ett dinosaurieskelett. SLUT.

.Av: Petter Alström

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sex × = 24

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>