V.45

Tjeana. Den här veckan har vi haft mycket svenska (berättelser) och religon. På engelskan så hade vi test på att skriva medelanden och vi hade glos förhör. På matten hade vi en övning när vi skulle ta över vuxna och barn över en flod. På idrotten tränade vi basket.Vi fick även gå och kolla på de nyabyggda delen i skolan.

Av: Otto, Evelina, Johan

v. 37

Hej macarena!

Den här veckan har vi haft haft teknik  och byggt broar med sugrör, glasspinnar, A4 papper, tejp och snöre.

Vi har haft KM uttagning och då hade längdhopp, 60 meter, kulstötning, kast med liten boll. Nästa vecka ska vi ha 800 meter och höjdhopp.

På bilden målade vi av kända byggnader T,ex Triumfbågen(Paris), Statshuset(Stockholm), Turning torso(Malmö) och Lotus Temple(Indien) med kol.

Här är några bilder:

DSCF2419 DSCF2421 DSCF2422

 

Otto, Alex C, Johan

Besök av riksdagsman

I måndags var vi på vatten tornet och vattenvärket.gå in under utfykter och läs vad vi skrev om dagen.

Vi hade besök av en föredetta riksdagsman.Han berättade lite om hur jobbet gick till och olika regler. Vi lärde oss om vad man gör som riksdagsman. Vi berättar mer om vad vi lärde oss nästa vecka.

 

Av: Amanda, Otto och Diyar.

Hej! Vi har ett tema i bilden som heter Nyanser av blått. Under den här tiden har vi blandat färger med grunden blå. Bland annat,  blå-grön, blå-gul och blå-svart. Sedan så har vi målat tavlor bestående av olika slags mönster.Av: Oscar                              Av: Evelina                      Av: Maja

Resultaten blev olika. När vi är färdiga med vårat tema kommer vi att ha en utställning på föräldrarmötet, då kan alla som vill komma och titta.

En annan sak vi har jobbat med är vilken färg vatten har, vi kom fram  till att vatten är genomskinligt, men färgas av det som är inuti det Tex, växter och kemikalier. Två av målen med detta är, att vi ska känna till vattnets betydelse på olika sätt i konsten. Och att alla ska vara delaktiga på alla ardetspass.

Av: Ellis och Clara