succes

Maja; Mitt bästa minne ifrån mellanstadiet var faktiskt igår haha, när vi var på mariebergsskogen, när vi badade. Det var så mysigt, för det var jätte bra väder, och det var kul att bada och vara där med klassen.

Och klassresan var också rolig, för vi badade, fiskade krabbor, och hade kul tillsammans. Det är så synd att vi kommer splittras i sjuan..

Ellis; Mitt, eller mina bästa minnen från mellanstadiet var luciatåget i julas, även fast inte alla var med, det var jätte kul att få vara med och att det var flera från alla klasser som var med.

Ett annat bra minne jag har var i femman, när a och b klassen slogs ihop till en femma. Det var nog det bästa som hände under mellanstadiet, för jag har fått så fina vänner som jag antagligen inte hade fått lära känna ifall vi inte blivit en klass.

Vecka 14.

DSCF3302

Hejsan allihopa!

Den här veckan har vi jobbat med mycket (speciellt med geografi).

I måndags hade vi ju studiedag! Jippi.

I tisdags så hade vi en lagom kort dag i starten på veckan. Vi hade idrott, då skulle killarna komma på saker som vi skulle göra. En bollsport, något med styrka och någon lek. Då valde dem Flaggan och Madrassfotboll. I Flaggan så fick vi in styrka och lek, för när man blev tagen så skulle man göra sit-ups, armhävningar och upphopp, och det var ju en lek.  Vi hade en kort mattelektion och en kort NO-lektion också.

I onsdags hade vi roliga saker som Hemkunskap. Då rostade vi frön, gjorde stenåldersbröd och kokade ris. Vi hade även språkval, i spanskan hade de läxförhör men i tyskan så hade de vikarie så det blev tydeligen inget läxförhör.

I torsdags hade vi idrott igen och då gjorde vi stationer och hade killerboll i slutet. vi hade även matte,engelska och NO. På engelskan kollade vi på ett avsnitt av ”Goal” och seda¨n pratade om några frågor. På matten tränade vi på de saker som vi tyckte att vi ville träna mer på.

Idag, alltså fredag så hade vi geografi typ 2 och 1/2 lektion. Vi hade även musik det gick faktiskt väldigt bra, det var inte så pratigt som det brukade va. Och nu är skolan snart slut och här kommer några bilder på veckan.

DSCF3308

Av: Maja

V.43

Idrott: På idrotten den här veckan har vi lekt roliga lekar. Vi körde hinderbanan. På torsdagen värmde vi upp med en dans som Susanna gjorde. Sedan lekte vi en lek som var en variant av spökboll. Som avslut låg vi på marken och slappnade av.

Matte: På matematiken jobbade vi mest i boken på 2 lektioner, den tredje lektionen jobbade vi med hundrajakten. Det var som kluringar som man skulle lista ut vilket tal som var Karins.

Svenska: På svenskan skrev de flesta klart det första utkastet på berättelsen till ”Bästsäljaren”.

Religion: På religionen jobbade vi med stjärn-religion, det var om hinduismen.

Engelska: På engelskan jobbade några med datorn, de skulle jobba med en mening som de skulle sätta in rätt ord som stod bakom på svenska i (paranteser). Några andra skulle lyssna på en text och sedan översätta 2o2 till svenska.

NO: På NO såg vi på en film om socker, det tyckte de flesta lät gott.

Musik: På musiken fick vi ett häfte som vi skulle fylla i en sida på.

Idag så fick några på skolan klä ut sig, högstadiet,vissa såg läskigare ut än vissa andra.

SLUT

AV: Maja, Wilma och Max.

Flytten

Hej!

Nu har vi snart packat alla saker. Vi har packat ur våra skåp och lagt alla grejer i flyttlådor som vi vil ha kvar i 6:an, som tex skriv böcker. På fredag kommer flyt bilarna och hämtar alla lådor med saker. Det är väldigt mycket saker som ska med upp till rudskolan så hela bild rummet är fullt med lådor.DSCF2319

Vi har också städat hela klass rummet och tagit ner alla bilder från väggarna. Det var ganska många teckningar som vi tog ner och fick ta med hem. Och nu är alla väggar tråkiga utan teckningar med färg på.DSCF2322

Vi har haft många lektioner till att städa ur våra skåp och alla väggar. Och idag, onsdag har vi städa ur alla mappar och skåp så alla är tomma.DSCF2320

Men nu är allt nerpackat så sissta veckan har vi inget att jobba med men vi kommer att ha det kul innan vi flyttar upp till Rudsskolan. Det kommer bli kul att se hur det ska se ut när vi börjar igen på Rudsskolan.DSCF2324

Av: Maja och Evelina :)

 

Vecka.22

Tja tja bloggen!

Den här veckan har varit bra. Vi har jobbat med många roliga ämnen t ex. Vi har gjort animerade filmer. Det tycker nog många har varit jätteroligt. Och ett stort tack till Markus som visade oss hur man gör.

Filmgala

Och vi har haft slöjd och dom flästa är klara. Vi har jobbat ganska mycket med NTA n den här veckan då skulle vi göra proppelerdrivna fordon. Vi har haft ganska mycket biologi med sofie. På musiken har halva klassen tränat stenhårt på våran skolavslutnings sång. Pernilla och Fredrik har börjat packa till rudskolan. Vi har också fått reda på att vi ska åka med solbussen vi tror att alla blev glada när vi fick höra att vi ska åka med solbussen och vi ska ha en klass dag innan vi slutar skolan. Det har varit en rolig vecka.  

Av: Maja,Jasmine och W.G :)

Vecka 12

Hej!!
Förra veckan hade vi det roligt, vi förberedde ett kroppen-test som vi ska idag, måndag.
DSCF1889DSCF1888
På bilden använde vi blåsteknik,  vi blåste trädens grenar, det var roligt.

På musiken spelade vi upp våra låtar/melodier. På idrotten fick grupp A och C köra kryssarkung, det är nästan det roligaste vi tycker om att göra på idrotten. I torsdags kom en tjej som heter Katrin som interjuvade oss om Europa och länder som vi tyckte var intressanta. Den dagen fick vi också baka chokladbollar med ett recept som var beräknat för 20 personer men vi skulle göra för 15 personer. Vi fick äta dom i fredags på klassdagen. Den dagen var jätterolig.

DSCF1885 DSCF1886

Vi har också börjar se på ”Geografens testamente”, film om Norden. Det handlar om Holger och Mårtensson som är på ett äventyr.

Av: Maja.E :)

Om vecka 4

Den här veckan har vi jobbat med NTA. Och på NTA jobbade vi med att bygga fordon utan instruktioner. Det var jätteroligt.

DSCF1620 AV: SusannaDSCF1625 Av: SusannaDSCF1599 AV: Fredrik

På bibeläventyret så har vi en lärare som heter Margaretha. Då hade vi en liten teater. Det var roligt. Och vi har börjat att jobba med stjärnhistoria. Då jobbade vi med Gustav Vasa och gamla tavlor det var i stationer. Idag jobbade vi med en sida som heter AnswerGarden där fick vi skriva om Vasatiden. Där skulle vi skriva ord som förknippas med Vasatiden.

DSCF1629 Av: Pernilla

Idag hade vi läxförhör om engelska och matte. Då skulle vi översätta svenska meningar till engelska och på matte läxan skulle vi träna på bråk och decimaltal.I måndags så hade några idrott då fick dom åka skridskor har på skolan. Och vi fick reda på friluftsdagen och då blev vi glada. För det ska bli jätteroligt att få vara ute hela dagen och göra det vi tycker är roligt, t ex Skridskor, utförsåkning, längdskidor eller åka pulka.

 

Av klassvärdarna: Maja, Susanna och Max :)

 

 

 

 

 

 

 

Vårt arbete v. 38

I veckan har vi jobbat med boken Sixten. Det har varit kul. Vi har snart läst ut boken.

Vi har läst i en artikel från NWT. Den handlar om att Centralsjukhuset ska få en egen reservvattenanläggning. Den var bra och vi har diskuterat vad som kommer hända om sjukhuset blir utan vatten.

I bilden har vi målat vågor. Vi har lärt oss att blått kan ha olika nyanser.


Färdig teckning av Mattias.

Vi har sagt att vi ska ha Halloweendisco i matsalen den 26/10-2012. Pa klassrådet pratade vi om vad man behöver på ett disco. Till nästa vecka ska alla tänka på vad man vill göra på discot. Då ska vi planera mer till discot.

Av veckans klassvärdar: Maja, Book och Thea