minnen

Mina finaste minnen är när a och b slogs ihop i femman, man fick lära känna varandra bättre och de skulle vi nog inte ha gjort om vi inte slogs ihop. Ett annat minne ja gillar är klassresan till Tjörn, de var så kul för att alla var tillsammans och ingen blev ensam. De är ett minne ja kommer ha kvar för resten av livet. Och ett till minne är när vi var ute med solbussen för då umgås man och har kul. De var några av mina finaste minnen (:

Vi är med och planerar undervisningen!

Tjena!

Vi fick planera engelska planeringen IMG_0688
” Idag eller igår ”,
vi ska arbeta med presens och preteritum. Vi ska jobba bland annat jobba med arbetsblad och dialoger mm.

Vi skrev på post-it lappar vad vi ville jobba med och hur vi ville att Fredrik skulle se att vi har nått målen. Vi fick planera matematik planeringen ” Räkna med decimaler ”, då var vi i IMG_0693grupper och fick skriva hur vi ville arbeta och hur vi ville att Fredrik ska se att vi att vi har nått målen.

Vi tycker att det är bra att vi får vara med och planera vad vi ska jobba med, för att då vet vi att det inte blir för svårt utan att det är en lagom nivå för alla.

Men iallafall har veckan varit bra, på onsdag hade vi nta ,det var kul för att vi byggde bilar och så skulle vi rita av dom uppifrån och från sidan. Vi har jobbat med insändare, på tisdagen hade vi ” sråkvalinformation ” på Rudsskolan, vi fick information om franska, tyska, spanska och om hur det ska bli när vi börjar på Russkolan i 6:an.

Av klassvärdarna: Clara, Viktor och Elin :)

Här kan ni se hur vi arbetar med elevernas delaktighet i planeringen samt en samtalsfilm om vad eleverna själva tycker.

Elevmedverkan i planeringen av undervisningen  – så här arbetar vi!

http://youtu.be/TAFEI8Ikb6c
- elever samtalar om vad de tycker om att få vara med och bestämma hur vi ska jobba i skolan.

http://www.youtube.com/watch?v=YTCHNzFJD4A&feature=youtu.be
- elever samtalar om vad de tycker om att få vara med och bestämma vad vi ska kunna och hur vi ska visa att vi kan.

/ Pernilla

 

 

Vecka. 41

 
Förvrängd verklighet av Ellis                            Förvrängd verklighet av Clara

Foto: Ellis                                                         Foto: Clara

Den här veckan har har vi jobbat med bild ” Förvrängd verklighet”. Vi har jobbat med att blanda starka färger, och vi har tittat på konst av Vincent van Gogh.


Förvrängd verklighet av Henrik.

Foto: Henrik

I matten har vi klurat med stickor och haft olika stationer på utematten, den lektionen handlade om geometri.

På onsdagen hade vi två vikarier istället för Pernilla och Fredrik som var på betyg-kurs i Örebro. På onsdagen hade vi också musik, då fick vi spela trummor och piano.

Under veckan har vi också jobbat med vårt nya område, ”ha de, bye, hej då”. Då har vi jobbat med att jämföra likheter och skillnader när vi kollat på en text. Idag såg vi också på Smurfarna på danska. Vi fattade nästan ingenting, men det var kul;-)

Av: Veckans klassvärdar, (Henrik, Clara och Ellis)