Minnen från mellanstadiet!

Hej!
Snart är det skolavslutning! Och snart börjar vi högstadiet! När vi tänker tillbaka på tiden här på mellanstadiet så är det både glada och ledsna miner. Det finns stunder då vi alla har haft det jobbigt och svårt men tillsammans har vi klarat allt! Vi kommer speciellt ihåg några stunder och de tänkte vi dela med oss av.

När vi började vår tid på mellanstadiet så var vi två splittrade klasser, då var ena klassen iväg på gladiatorerna och den andra klassen var på Boda Borg. Sedan slog vi ihop klasserna och det är ett minne vi kommer ihåg starkt.

I 5:an så var hela klassen på reningsverket och vattentornet det var ett minne vi har. Jag tror alla i klassen vet varför vi kommer ihåg det av en stinkande anledning(;
I 5:an precis innan jul skulle vi ta med oss tomteluvor och ta ett julfoto, så alla la sig i en hög och Pernilla tog kort.

I 6:an så har vi gjort massor med roliga saker! Vi har varit på universitetet i 3 dagar, då jobbade vi med naturkstastrofer. Det var väldigt roligt och vi fick lära oss på ett annorlunda sätt. I 6:an har vi också varit på en härlig klassresa på Tjörn. Den resan är ett minne som vi kommer komma ihåg livet ut. Den sista veckan i skolan så har vi varit ute med solbussen och mariebergsskogen. På båda ställena fick vi bada och det var jätte kul.

Alla dessa saker är minnen som vi kommer ihåg starkt från mellan stadiet!

Hej då bloggen!
Önskar Evelina och Jasmine(;

Veckan

Hej!

Denna vecka har varit bra. Den har varit ganska jobbigt med alla nationella prov, men nu är alla engelska och svenska prov klara.

I måndags så höll vi föredag i svenska för Pernilla, vi skulle hålla föredrag om någon föreställning som vi hade varit med i eller sett.

I tisdags så hade vi idrott och då så hade vi stationer. Vi hade madrassfotboll, badminton, pingis och basket på stationerna.

I onsdags så hade vi två stycken nationella prov. Vi hade först på förmiddagen, i läsförståelse och sedan på eftermiddagen hade vi hörförståelse.

I onsdags så skulle vi ha hemkunskap, men för ena gruppen så blev läraren sjuk och fick därför sluta direkt efter matten, alltså 12:50.

I torsdags så hade vi idrott och då så körde vi kryssarkung. På idrotten blev det väldigt stökigt för vissa inte höll sig till reglerna.Vi hade även bild, då så ritade vi picassobilder. I fredags så började vi med nationella prov i engelska. Vi tror det gick bra för de flesta. Vi fick även reda på att alla i klassen fick godkänt på de svenska nationella proven.

Här är lite bilder från vårt picasso-arbete i bild.

DSCF3277 DSCF3279 DSCF3281 DSCF3282 DSCF3283 DSCF3284

Av: Evelina, Amanda.L, Caroline

Veckan!

Hej bloggen!!

Denna vecka har varit ganska vanlig men ändå kul. Nästan alla har haft sina utvecklingssamtal

.  I måndags så gjorde vi inget speciellt, vi spelade mattespel på matten.

DSCF2744

DSCF2747

Vi arbetade också med  våra affischer om advent och jul förr och nu.

DSCF2736

I tisdags så hade vi sovmorgon och första lektionen var idrott. På idrotten så spelade vi innebandy på småplaner, det var  jättekul!! Vi hade även NTA (Natur och Teknik för Alla), där tog vi lite av dagens lunch och hällde på jod. Om det blev svart fans det stärkelse i.

I  onsdags så hade vi språkval, i tyskan och franskan var det en vanlig lektion men i spanskan så hade de prov på det dem hade jobbat med.

I torsdags så hade vi också sovmorgon, även då hade vi idrott första lektionen. På idrotten då så lärde vi oss grunderna på volleyboll, vi lärde oss olika slag tex fingerslag. På matten så spelade vi sänka skepp.

Fredagen började med en mysig morgon samling med ljus och kalender öppning.

Sedan så gick vi och kollade på lucia tåg. Det var 5 stycken från klassen som var med, det var roligt att kolla på och det var många som var med i lucia tåget.Till lunch så fick vi risgrynsgröt.

DSCF2760

av: Evelina, 0tt0, Elin pelin <3

Vecka 38

Tjao alla läsare på bloggen!

Denna vecka har varit fett bra! Alla raster har varit bra och alla har någon att vara med.

DSCF2261DSCF2440

I måndags så hade vi språk, det var jätteroligt, vi jobbade även med friska karlstad kartan, då fick vi kolla efter olika grejer.Sedan hade vi engelska och matte. 

DSCF2459 DSCF2457

Tisdag så hade vi idrott då hade vi uttagning till KM i höjdhopp, och vi hade SO. Några höll även föredrag om det vi skrivit om på universitetet.

I onsdags så hade vi språk, då fick våran lärare  Pernilla vara spanska lärare för de hade ingen vikarie. Sedan tog vi skolfoto vi tog både klassfoto och enskillda foton. Det är ju sista klassfotot med våran klass! Så det är ju ganska tråkigt! Efter vi hade tagit bilderna så fick vi gå hem!

I torsdags så så hade vi idrott och då hade vi uttagning till KM i 800 meter.Vi hade även teknik, då byggde vi broar! Vi skulle vi haft delade grupper i engelska och svenska men den andra gruppen hade skolfoto så det blev inte så!

I fredags höll resten föredrag om det dem hade skrivit på univeritetet.Vi hade även IUP pass och slöjd.

DSCF2499   DSCF2484

 

Evelina, Alexander H och Elin <3 puss!

Nordiska språk

Vi kommer jobba med de nordiska språken  under några veckor.Vi kommer inte jobba med alla nordiska språk utan bara danska norska. Idag har vi skrivit av matsedeln på danska och norska, t.ex spanska färsbiffar med mos blev spanske patties med mashed på norska. Vi tycker att det är roligt med de nordiska språken.

Hej då, hade, bye fra Maja og Evelina.

Svar från Dan

Jag har skrivt frågor till Dan som vi förberedda inför hans samtal när han besökte oss.
Här är Dans svar. Tack Dan för att du besökte oss / Evelina

Här kommer mina svar på frågorna om Riksdagen:

Hur är arbetet i riksdagen?
Det var jättespännande och roligt för jag lärde mig något nytt varje dag. Det blir långa arbetsdagar o veckor. 60-80 timmars arbete i veckan.

Är det svårt att få jobbet som riksdags man/kvinna?
Precis som jag berättade när jag var hos er så är det inget vanligt arbete utan det är ett uppdrag. Först ska man själv vilja, sedan ska mitt parti vilja att det är jag som ska bli riksdagsledamot, sedan ska ju väljarna rösta på just mig också. Så sett är
det ganska svårt.

Vad gör man mer förutom att sitta kammaren?
Man arbetar i utskott som är arbetsgrupper i olika ämnen typ utbildning. Man tar emot besök varje dag som vill prata med någon i riksdagen, man gör studiebesök och man läser mycket inför alla möten. Man måste vara påläst.

Har du bestämt många skaker?
Tillsammans med de andra riksdagsledamöterna bestämmer riksdagen väldigt mycket. Jag har också bestämt saker tillsammans med till exempel kulturministern.

Måste man vara klädd på något särskilt sätt?
Man får inte ha slitna jeans o t-shirt. Helst skjorta och kostym i själva riksdagen.

Vilket parti tillhör du?
Jag tillhör Kristdemokraterna

Var det ett roligt arbete?
Jag tycker det var jätteroligt men jobbigt ibland.

Är det mycket jobb?
Det är mycket arbete. 60-80 tim i veckan. Mycket att skriva, mycket att ringa. Mycket mail, mycket att läsa och alltid svara på frågor.

Vad gör man i riksdagen?
Riksdagen har ju några speciella uppgifter. Stifta lagarna, bestämma över statsbudgeten, kontrollera regeringen och delta i beslut som gäller arbete ihop med andra länder.

Får de som sitter i riksdagen också rösta?
Ja det får man. Alla svenska medborgare inklusive riksdag o regering får rösta. Regeringen får dock inte vara med och rösta om frågorna i Riksdagen.

Har du någon gång blivit arg när ni har diskuterat något?
Ja det har jag. Ibland när någon sagt något om mig eller mitt parti som inte är sant. Man ska helst inte bli arg när man diskuterar. Alla ska få säga vad man tycker och det är viktigt att skilja på det man pratar om och personen man diskuterar med.

Rekomenderar du jobbet som politiker?
Ja, det gör jag. Det är som en jättebra skola, man lär sig jättemycket om Sverige, om världen, om hur samhället funkar osv…

Kan det vara tråkigt ibland?, isåfall vad?
Det kan vara tråkigt ibland. När man måste lyssna artigt på något som jag inte är intresserad av.

Har du vunnit något val? Hur kändes det?
Jag har varit med och vunnit val. Till exempel 2006 när vi bytte regering i Sverige och mitt parti kom in i regeringen.

Vilket jobb skulle du valt om du inte jobbde i riksdagen?
Jag hade en dröm om att bli lärare.

Varför ville du jobba i riksdagen?
Jag ville vara med och göra Sverige ännu bättre för alla.

Vilket favorit ämne hade du i skolan?
Samhällskunskap, Bild och Religion.

Är det jobbit att sitta i riksdagen?
Det är ganska jobbigt. Jag var borta från familjen hela veckan, reste mycket, jobbade alla kvällar i veckan osv…

Önskar du att du hade ett annat jobb?
Nej.

Har du röstad fel någon gång?
Jag har röstat fel i riksdagen ett par gånger. Man har ju bara tre knappar, ja, nej och avstår. Vid det tillfällena röstade jag tvärtom mot vad jag skulle göra. Det går inte att ändra men då får man gå fram till talmannen och berätta detta och så skrivs det i protokollet att Dan Kihlström röstade fel!

Med vänlig hälsning
Dan Kihlström