Skolan öppen idag torsdag!

Mellan kl 8-12 finns jag, Linda, Fredrik eller Madeleine på plats på plan 2 Nordica så att ni kan komma och hämta era saker. Ingång stora entrén mot ljusgården till.

Vi önskar er alla ett skönt påsklov! Ni skötte er alla jättefint igår, trots omständigheterna! Vi har tur som har er!

Hälsningar Pernilla

Viktig information !!!!

Hej här kommer information till er. Skolan är öppen mellan 8-12 imorgon så att ni kan hämta era saker. Läs igenom informationen nedan.

Till vårdnadshavare för elever på Rudsskolan

Vid tiotiden i förmiddags fick vi evakuera skolan på grund av en misstänkt gasläcka. Fjorton elever och tio vuxna fick föras till Centralsjukhuset i Karlstad på grund av irritation i luftvägarna. Vårdnadshavarna till de elever som förts till sjukhus har blivit kontaktade. Från sjukhuset meddelas att eleverna kommer att få stanna kvar över natten och att de vuxna kommer att få lämna sjukhuset under dagen.

Sjukvårdspersonal och Räddningstjänsten var snabbt på plats. Eleverna samlades under dagen i Nobelgymnasiets aula. Både skolans personal och sjukvårdare fanns på plats för att kunna upptäcka eventuella symtom. Vid 13.30-tiden gav landstinget klartecken till eleverna att de fick gå hem. Mentorer hjälpte till med föräldrakontakter och annat praktiskt.

Ännu vet vi inte vad som har hänt och vilken gas det rör sig om. Räddningstjänsten undersöker lokalerna tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) under kvällen och morgondagen.

Om ditt barn får symptom som besvär med andningen, stickningar eller sveda i hals eller mun så ska ni söka vård på akutmottagningen på Centralsjukhuset. Det går också bra att ringa landstingets upplysningscentral, tfn 054-61 62 00.

Skolan är stängd på torsdag

Rudsskolan kommer att vara stängd i morgon, torsdag den 17 april. Alla som har fritidsplats kommer att bli kontaktade. De elever som inte kan vara hemma i morgon kommer att erbjudas fritidsplats på närliggande fritidshem. Under påsklovet kommer alla som behöver fritids att erbjudas detta, men det är inte klart i vilka lokaler.

Skolan kommer att informera om när elever kan hämta nycklar, ytterkläder och andra personliga tillhörigheter så snart som möjligt. Löpande information och uppdateringar finns också på karlstad.se och på kommunens Facebooksida.

Väktare finnas plats för att se till att inget stjäls. De elever som kommer för att hämta cyklar eller mopeder kommer att få visa legitimation.

 

Har du frågor kan ringa oss.

David Larsson, rektor tfn 540 33 24 och Ylva Winter, rektor tfn 0705-92 73

Johan Sjövall, skolområdeschef Öst, tfn 070-330 24 48

Dagens händelse

Hej, vi har haft en omtumlande dag och många frågor om det som hänt. Jag vet inget mer än det som står på kommunens hemsida. http://karlstad.se/  Vi får alltså vänta och se, vi lägger ut information om det kommer någon på bloggen och mailar er. De som har saker kvar håll utskick så meddelar vi när det finns möjlighet att hämta era saker. Det kommer att finnas väktare som bevakar skolan fram tills vi kan komma in igen. Vi tyckte att våra elever verkade ta det hela bra men det kan vara bra att prata igenom det som hänt så att man får chans att ”snacka av sig”. Finns det frågor så kan ni kontakta mig.
Trots detta avslut så önskar jag och Pernilla er ett trevligt lov.
Fredrik
VIKTIG INFORMATION

Rudsskolan evakuerad på grund av misstänkt gasläcka

Kl. 15.55: Väktare kommer att finnas på plats för att se till att inget stjäls och de elever som kommer för att hämta cyklar eller mopeder kommer att få visa legitimation.

Kl.14.47: Totalt har 14 elever och tio vuxna förts till Centralsjukhuset i Karlstad på grund av irritation i luftvägarna. Från sjukhuset meddelas att eleverna kommer att få stanna kvar över natten och att de vuxna kommer att få lämna sjukhuset under dagen.

Om man befunnit sig på skolan och upplever besvär med andningen, stickningar eller sveda i hals eller mun så ska man söka vård på akutmottagningen på Centralsjukhuset. Landstinget upplysningscentral svarar också på frågor på telefon 054 –61 62 00.

Räddningstjänsten och kommunens egen personal håller på att undersöka lokalerna för att ta reda på vad som orsakat problemen.  En avancerad indikeringsgrupp från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har kallats in och kommer att undersöka lokalerna under kvällen och morgondagen.

Under påsklovet nästa vecka kommer alla som behöver fritids att erbjudas plats, men i dagsläget är det inte klart i vilka lokaler det blir.

Även idrottshallen på Rudsskolan är stängd tillsvidare och därför kan inga föreningar träna i lokalerna.

Kl. 13.32: Nu har Landstinget gett klartecken till att eleverna får gå hem. Ingen mer har har visat några symptom. Däremot får de inte gå in i skolan, så de kan inte hämta sina ytterkläder, nycklar med mera. De elever som inte har möjlighet att gå hem får stanna kvar i Nobelgymnasiet aula. Föräldar kan hämta sina barn där.

Rudsskolan kommer att vara stängd imorgon. De elever som inte har möjighet att vara hemma erbjuds att vara på ett närliggande fritidshem. De föräldrar som behöver denna barnomsorg ska ta kontakt med rektorn på Rudsskolan. Just nu är det svårt att komma i kontakt med rektorerna, men information kommer att skickas till alla vårdnadshavare under eftermiddagen.

De föräldrar vars barn är på sjukhus har redan blivit kontaktade.

Kl. 12.35: Du som är vårdnadshavare kan även kontakta elevens mentor om du har frågor.

Alla Rudsskolans elever har fått mat. Eleverna på mellanstadiet har fått skollunch på Nobelgymnasiet och högstadieeleverna har fått smörgås, frukt och juice i caféterian på Nobelgymnasiet.

Skolmaten som serveras på Färjestadsskolan tillagas vanligtvis på Rudsskolan. Idag har dessa elever fått annan mat.

Kl.11.42: Även sjukvårdspersonal finns på plats i Nobelgymnasiet aula och håller koll på elever och personal om det skulle dyka upp symptom.

Kl. 11.25: Det är tio elever och åtta personal som förts till sjukhus på grund av hosta. Räddningstjänsten och kommunens egen personal håller på att gå igenom lokalerna för att hitta orsaken till läckan.

Kontakta Kontaktcenter om du har några frågor eller vill prata med någon. Ring 054-540 00 00 och välj barn- och utbildning, tryck 2.

Kl. 11.00: Alla elever har samlats i Nobelgymnasiets aula och personalen tar hand om dem. Föräldrarna behöver alltså inte hämta sina barn.

Kl. 10.30: Just nu är det en misstänkt gasläcka på Rudsskolan och skolan har evakuerats. Räddningstjänsten och polisen är på plats och undersöker. Tio elever är på väg till sjukhus på grund av hosta. Deras föräldrar har blivit kontaktade. De föräldrar som inte har blivit kontaktade behöver inte vara oroliga. Alla föräldrar kommer att få information under dagen om vad som har hänt.

Vi återkommer med mer information så fort vi vet mer.

Best regards/Med vänliga hälsningar
Fredrik Nylén
Rudsskolan
054-540 34 04
fredrik.nylen@karlstad.se

Gasläcka på Rudsskolan

Vi har haft en gasläcka på skolan.  Vad det är för slags gas vet vi inte. Vi har tagit alla elever till Nobelgymnasiet. Alla mår bra och vi väntar just nu på mat. Vi kommer att vara kvar här tills vi vet mer.  Inga elever kommer att släppas hem förrän vi vet mer. Har ni frågor kan ni ringa mig. 0706633451 Fredrik

Vecka 15

Den här veckan har vi haft mycket att göra med bland annat nationella prov i geografi. Det var två delar, den första delen handlade om tex kart geografi. Den andra delen handlade om vatten. Vi har börjat med biologi för att det är det som vi kommer att ha som nationellt prov om några veckor.

På idrotten delade vi salen i tre delar, det va flaggan, armkroksfotboll och kasta bollar på koner.

I onsdags så hade vi först nationella prov sen hade vi bild.

Denna vecka har vi fått glass från våra lärare som belöningen efter vi hade gjort earth hour.

Nationella proven i NO

Hej, det blev biologi för oss på de nationella proven i NO. Vi kommer att repetera mycket biologi de närmaste veckorna. Vi kommer att börja med att titta på hur provet är uppbyggt och göra exempeluppgifter. Det kan bli några läxor i biologi under denna period. Nu är det sista nationella provet, vi kämpar på och förbereder oss så bra vi kan!!

Vecka 14.

DSCF3302

Hejsan allihopa!

Den här veckan har vi jobbat med mycket (speciellt med geografi).

I måndags hade vi ju studiedag! Jippi.

I tisdags så hade vi en lagom kort dag i starten på veckan. Vi hade idrott, då skulle killarna komma på saker som vi skulle göra. En bollsport, något med styrka och någon lek. Då valde dem Flaggan och Madrassfotboll. I Flaggan så fick vi in styrka och lek, för när man blev tagen så skulle man göra sit-ups, armhävningar och upphopp, och det var ju en lek.  Vi hade en kort mattelektion och en kort NO-lektion också.

I onsdags hade vi roliga saker som Hemkunskap. Då rostade vi frön, gjorde stenåldersbröd och kokade ris. Vi hade även språkval, i spanskan hade de läxförhör men i tyskan så hade de vikarie så det blev tydeligen inget läxförhör.

I torsdags hade vi idrott igen och då gjorde vi stationer och hade killerboll i slutet. vi hade även matte,engelska och NO. På engelskan kollade vi på ett avsnitt av ”Goal” och seda¨n pratade om några frågor. På matten tränade vi på de saker som vi tyckte att vi ville träna mer på.

Idag, alltså fredag så hade vi geografi typ 2 och 1/2 lektion. Vi hade även musik det gick faktiskt väldigt bra, det var inte så pratigt som det brukade va. Och nu är skolan snart slut och här kommer några bilder på veckan.

DSCF3308

Av: Maja