Björken

Björkens är vit och svart. Björkarna har vit och väldigt slät bark. Det finns mycket gott om björkar i skogen. Björkar är väldigt vanliga i Sverige, men om du ska hitta en Vårtbjörk så ska du leta lite mer i Södra Sverige, där har du lite mer chans att hitta den. När björken förökar sig så gör den det genom att ’’släppa’’ ut pollen. Det tar ungefär 2 veckor för fröet att börja gro.

Det sägs att Björkvirke är väldigt populärt till möbler. Av björknäver så kan man även fläta korgar och väskor. Många vet inte att Björkar även växer i skogen. Bladet påminner faktiskt litegrann om ett hjärta. Många brukar också faktiskt säga att träden är jordens lungor, och eftersom Björken är både en väldigt fin och en väldigt populär växt. Så odlar ju väldigt många den. Vilket också betyder att det blir bättre syre till oss människor. Men det dåliga är att man nu börjar odla Gran & Asp.

Ett björkblad från våran skogspromenad.

Det finns hela tre stycken björkar i Sverige, Vårtbjörk, Glasbjörk och Dvärgbjörk.

Av Emil O och Maja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 × = trettio

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>