Klara

               Äventyrsveckan

Författaren: Sofia Nordin.

Huvudpersonerna är Amanda och Philip.

Amanda har kort hår till axlarna. Hon har lugg och bruna ögon. Philip har kort hår och han har lugg också. Han har blåa ögon.

Bipersonerna är Sissel, Vanja och Olivia. De är dumma mot Amanda.  

Boken handlar om att hela klassen ska åka på klassresa.  De ska åka till äventyrsveckan i Värmland.  Alla väntar på bussen och äntligen kommer bussen. Alla gick på bussen och då kom Philip och säger snygg rygga. Amanda svarade inte Philip. Hon gick därifrån och satte sig på en plats. Hon kollade sin ryggsäck och undrade vad det är för fel på den. Ryggsäcken var inte smutsig eller trasig.

Sen kom dem fram till ett läger. På kvällen var nästan alla i klassen var ute och de snackade spökhistorier.  De satt vid en brasa och de åt sötsaker.

På morgonen kom en man med gröna kläder på sig. Han sa att alla ska åka till sjön och åka i flottar.

Plötsligt krockade flotten med en stock. Amanda och Philip trillade i vatten. Sen åkte Amanda iväg med vattnet. Hon såg en stock och hon tog i tag i den. Philip hade också trillat i vattnet. Amanda och Philip simmade till en ö och de var kalla och frös.

På kvällen då gick Philip först och sen gick Amanda. Dem gick och gick. Till slut gjorde Amanda och Philip ett mysigt ställe under ett träd för att sova. På morgonen vaknade Amanda och Philip och åt frukost.  Efter frukosten hittade Amanda och Philip ett fult och gammal hus på en äng. De var kvar på i huset flera dagar.

En dag hörde Amanda och Philip ett ljud på ängen. De såg en helikopter. En kille kom ut till Philip och Amanda. Killen frågade om de mådde bra. Amanda och Philip svarade att de var okej. De hade blivit räddade! De gick in i helikoptern och åkte till skolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sju + 5 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>